Dimarts, 3 de abril de 2012 | 15:19
Vostè es troba a: Inici > Política >

"No ens sembla ni just, ni presentable, ni solidari, ni políticament explicable"

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El País Basc es rebel·la contra Rajoy
"No ens sembla ni just, ni presentable, ni solidari, ni políticament explicable"
02/04/2012 20:28
Puente Calatrava sobre la Ria de Bilbao
La Diputació foral de Biscaia no aplicarà la denominada 'amnistia fiscal' aprovada pel Govern de Mariano Rajoy en el projecte de Pressupostos de 2012 ja que entén que es tracta d'una mesura "èticament inacceptable, políticament indefensable i socialment injusta".
De moment, Guipúscoa també s'ha pronunciat en contra de l''amnistia fiscal'. La Hisenda alabesa, governada en minoria pel PP, encara no ha fet pública la seva postura.

Segons ha anunciat el diputat general del Territori històric, José Luis Bilbao, en roda de premsa, la Diputació no proposarà a les Juntes Generals prendre en consideració l'anomenada "declaració tributària especial" ja que, davant el dilema plantejat entre principis ètics i ingrés en caixa, "a Biscaia s'ha optat pels primer ja que no tot val, ni tan sols per ingressar".

Segons ha subratllat Bilbao, si el que es vol és premiar al defraudador "que no comptin amb la Diputació foral de Biscaia", ja que "no anem a pensar com una hisenda l'únic objectiu de la qual és recaptar", sinó que advoquen per actuar com un govern foral amb "principis i valors".

"Aquesta mesura ens sembla èticament inacceptable, políticament indefensable i socialment injusta", ha expressat, per afegir que a Biscaia no tolerarà que "surtin de rositas" els qui han defraudat a tots els ciutadans, han ocultat diners en altres països, han estat insolidaris o han aconseguit diners sense saber el seu origen.

"Com anem a mirar a la cara als nostres majors, als aturats o a qui compleix amb les obligacions fiscals si obrim la porta al fet que per un 10 per cent alguns netegin les seves consciències i butxaques", ha destacat.

Així mateix, ha subratllat que a Biscaia no es passarà pàgina contra aquelles actuacions que puguin haver-se convertit en delicte fiscal. "Qui en territori comú s'aculli a aquesta mesura veurà per contra com aquest període queda exempt de tipificació d'un delicte de frau fiscal", ha advertit.

Respecte a l'argument de l'Executiu central que amb l'amnistia s'evitarà una pujada de l'impost de l'IVA, Bilbao ha assenyalat que "es poden utilitzar tots els arguments que vulguin", però realment del que es parla és que "actius no declarats, que poden ser feixos de bitllets de 500 euros, pagant un 10 per cent es regularitzen i ningú pot parlar de delicte fiscal".
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1