Salvador Cot | Actualitzat el 04/04/2012 a les 23:59h

Deixeu en pau el Codi Penal

Potser que alguns responsables polítics i policials es comencin a posar glaçons als calçotets abans de proposar reformes legislatives que converteixin Barcelona en un espai d'excepció. Perquè no ens faran creure que per acabar amb els que trenquen aparadors, apedreguen els Mossos o cremen contenidors és necessària una legislació repressiva com la que s'han hagut d'empassar a Euskadi al llarg dels últims cinquanta anys.

En una democràcia no hi poden haver detencions preventives i les penes de presó han d'estar proporcionades. De la mateixa manera que no es poden tolerar les tortures i la violència policial ha de ser la mínima i sempre entesa com a últim recurs possible.

No tenim perquè viure sotmesos a una legislació excepcional ni necessitem que es cronifiqui una violència urbana latent a causa dels excessos dels jutges o els policies. No cal endurir més el Codi Penal ni aplicar cap llei antiterrorista. Simplement, la policia ha de fer la seva feina i fer-la bé. Per repartir garrotades o aplicar la cadena perpètua a un que crema contenidors no necessitàvem ni l'escola de policia de Mollet ni un conseller d'Interior.

COMENTARIS

+3
-0
EL PER QUE DE TOT PLEGAT
Rovi Roc Antoni, 05/04/2012 a les 12:36
El Felip Puig el que li cal fer es fer investigar qui son els encaputxats que cremen i rebenten Barcelona. Pot ser que es trobaria alguna sorpresa. Ho es que ja ho sap,,? i calla per que a ja li va be, que es creï aquesta situació de aldarulls "d'incontrolats"? però controlats per ves a saber qui..?. Les clavegueres del estat son potents i els seus fons reservats secrets i no tenen cap control. Felip Puig que li pregunti al Fernàndez (ministro) i al Duran Lleida. La actual situació de inseguretat ciutadana a Catalunya només beneficia al PP i al PSOE. Cal fomentar el caos i així poder una llei a mida per acabar amb el que de veritat els importa i que no es cap altra cosa que el creixement de la insatisfacció de milers de catalans cap l'estat espanyol pels continuats insults i al espoli de la nostra nació. Aquí i a cap altre lloc cal anar a buscar del per que de tot plegat del que passa a Barcelona amb motiu de qualsevol concentració, manifestació sigui esportiva o política. El govern de CiU, amb MAS al capdavant i Felip PUIG al seu costat, es un govern venut,mesell i incapaç de dirigir la nació catalana.
+5
-1
Talent espanyol
Anònim, 05/04/2012 a les 11:59
Ja que no poden fer res amb la economia,suspens per al Montoro i Guindos de Letmans Brothers, s'ha de distreure amb el futbol i el codic penal.
AVES a Galicia, Loja, Osca, Travessia Central Pirenaica.
0 € al corridor mediterrani !!!!!
Duran ? que opines ? Hi vols confederar-t'hi amb els genis.
+5
-1
CIUDADANOS i UPyD = NEOFALANGISME NEOMUSOLINIÀ
Anònim, 05/04/2012 a les 11:46
Cap dubte (per l'anònim 10:53)
Anònim, 05/04/2012 a les 11:23
+5
-9
Cap dubte (per l'anònim 10:53)
Anònim, 05/04/2012 a les 11:23
Per qué venen a Barcelona? Dons perque saben que hi ha gent com el Cot que els riu les gràcies i polítics com el Saura i la seva dona que els van deixar fer el que els donava la gana, criminalitzant la policía i proclamant como herois els malfactors. A qualsevol de fora que ho expliquis s'en fa creus.
+4
-1
LA CAVERNA DEL LISTO QUE ESCRIBE PRIMERO
Anònim, 05/04/2012 a les 11:06
Te lo diré en tu idioma en el de la caverna:
Si en Catalunya no votaran todos los inmigrantes españoles colonialistas que encima dicen ser catalanes cuando no lo son, ni los botiflers fueran tan acojonaos...Pero vosotros ya empezáis a estarlo. Las mentiras dichas mil veces se pueden convertir en verdad; españa (con minúsculas lo sabe hacer muy bien), ej.: El portugués, que Portugal sí debería ser españa, dice todas las mentiras que ha dicho y los españoles/madridistas se las creen. Si el Barça, aunque ganara, juagara com un equipo pequeño, a palo limpio, aunque ganara, ¿que pasaría?.
+8
-12
Cot amb els violents
Anònim, 05/04/2012 a les 11:01
Cot, no li fa vergonya defensar els incendiaris?
Opinaria el mateix si li cremessin casa seva? Segur que no.
Prou demagogia barata.
Qui la fa, la paga.
Si no és així, ja hi podem anar tots a cremar botigues, i així fins que arribin els militars, com l'altra vegada.
+3
-3
Covardia y Unión
Anònim, 05/04/2012 a les 10:59
El poble català (castellanoparlants i catalanoparlants) vol que feu un pas més, el poble va davant vostre teniu un deure moral amb Catalunya, aparqueu els vostres interessos, perquè ja n'hi ha prou!
Dignitat si us plau, dignitat!
+9
-3
Dubte
Anònim, 05/04/2012 a les 10:53
Ningu no s'ha preguntat com es que l'unic lloc on la vaga i les manifestacions van comportar crema de contenidors, destrossa de material urba i assalt a comercos privats, va ser a Barcelona?

Com es que a Madrid, per posar-ne una, no va passar res de res?

I com es que l'unic lloc on es desplacen els violents de tota Europa a "acompanyar" els seus col.legues sigui a Barcelona?

Quina intencionalitat tenen aquests aldarulls?
+7
-3
Bon article
Anònim, 05/04/2012 a les 10:50
Totalment d'acord, Salvador. Ni cas dels que t'acusen d'alinear-te amb els vàndals, això no hi té res a veure. S'està parlant de legalitzar la repressió, i això és intolerable
http://superviventcatala.blogspot.com/2012/04/lestat-dexcepcio-que-satansa.html
+6
-12
Cot antisistema
Anònim, 05/04/2012 a les 10:00
Et deuen pagar molt bé, o s'ha d'estar mentalment molt inestable, per alinearse amb els delincuents des de un mitjà subvencionat amb diners pùblics.
+8
-6
Totalment d'acord, eleccions, ja!
Anònim, 05/04/2012 a les 09:49
Totalment d'acord, eleccions, ja!
En Puig al damunt que s'escanya al poble, encara ens vol hostiar, a fer punyetes! Demana el carnet al PP, inútil!
+6
-3
Ciudadanos i UPyD=NEOFALANGISME ESTIC MUSOLINIÀ
Anònim, 05/04/2012 a les 09:45
prou guerra urbana
ciutadà, 05/04/2012 a les 01:44

Com són aquests de Libertad Digital!
Jordi M, 05/04/2012 a les 00:11
+8
-3
Disolució del Parlament, ja!
Anònim, 05/04/2012 a les 09:39
Govern de transició i full de ruta. Catalans és el moment del fer el pas. No podem esperar més, fem via!
Necessitem polítics valents, ja portem 30 anys de Covardia y Unión, prou!
+6
-3
Solventariem el problema amb unes eleccions
Anònim, 05/04/2012 a les 09:35
Donar la veu al poble és el més important, estic totalment d'acord. Tenim el Govern que tenim no serveix per res. Necessitem polítics valents que encetin la transició. Som un país ric, amb recursos i no podem permetre que ens robin davant dels morros. Si el Govern que tenim no serveix, cal canviar-lo. Deixem-los estar, ja decidiran el proper cap de setmana, si volen ser independentistes o unionistes, que facin botifarrades o calçotades, que en Duran vagi de putes, que els mafiosos del PP diguin A o B, però el poble cal que s'espavili, és el nostre futur. És el moment!
+7
-3
Necessitem convocar eleccions urgentment i crear un govern de transició
Anònim, 05/04/2012 a les 09:07
Cal posar-se en marxa!
+5
-3
Quan arribaran les retallades al sistema penitenciari ?
Anònim, 05/04/2012 a les 07:58
Aquí el que ningú se n'adona és que en època de retallades enormes dels serveis bàsics no podem mantenir milers i milers de presos a les nostres presons i que el seu nombre segueixi creixent sens límit. ..Un reclús a la presó ens costa molts calers, potser en aquest cas molt més que el cost de les seves malifetes.
+10
-2
Libertad Digital
rsp, 05/04/2012 a les 07:34
Aquí sota, un amable lector ens ha copiat un article de Libertad Digital, diari de referència on n'hi hagi. Bé, cal agrair-li que intenti aportar raons i no insults despullats... Això és nou. Fins i tot hi ha un principi d'ironia. I ja se sap que l'humor, en la seva justa mesura, sempre és sa.

Però no us deixeu impressionar pels arguments que ens aporta.

Els espanyolistes ara s'han tornat més murris i ja no volen convèncer amb la foça (o no només...). Ara busquen argumentaris per intel·lectualitzar el seu discurs i expandir-lo amb "pedigree" democràtica entre els seus simpatitzants.

Un d'aquests arguments que està fent fortuna és el d'equiparar la Catalunya del XVIII amb gent de mentalitat feudal, defensora dels privilegis estamentals, perquè en el seu moment no vam voler ser assimilats per l'absolutismne monàrquic que encarnava Felip V. Un absolutisme que, diuen, era la quinta essència de la modernitat de l'època.

En aquesta escala de grisos que sempre és la veritat, ells no la traeixen. Simplement, callen el que no els interessa. Perquè, que curiós no? Fins que no ens van ben "arranar" les tropes felipistes (i no pas precisament amb raons), Catalunya seguia els esquemes d'altres pobles amb mentalitat estamental. Pobles que gràcies a no estar lligats de peus i mans a un Consejo de Castilla van poder anar desenvolupant amb naturalitat les seves cartes magnes cap a esquemes de llibertat autèntica i democràtica (Anglaterra i Holanda, per exemple) mentre que els castellans, tan moderns ells, tan felipistes, van quedar empantanegats en un jacobinisme francès que encara ara patim els catalans i totes les nacions amb l' "honor" de formar part de les seves famoses "unidades de la patria".

Ara bé, tornem al començament. Una cosa li agraeixo a l'amable lector que ens vol alliçonar: que ens aporti paraules i no bufetades. Ni que siguin paraules del diari Libertad digital...
+7
-7
prou guerra urbana
ciutadà, 05/04/2012 a les 01:44

El Codi penal es té d'endurir i els jutges aplicar a maxims posibles, estem convertint elpais en un pais de delinquens.
Jo començaria a pensar enm la reinstauració de la pena de mort, per casos com el Carcaño, els que maten i enganyen a tothom i gastem millonades per no poder aclarir res, ja que tenen dret a mentir.
Que callin pero no mentir i que la poli els pugui fer venir ganes de xerrar.
+14
-5
Com són aquests de Libertad Digital!
Jordi M, 05/04/2012 a les 00:11
Tribu! Libertad Digital parla de la nació catalana en termes de tribu! Ja no en termes medievals com havien fet fins ara, no. Ara ja equiparen la defensa de la nació amb una reivindicació tribal. El que fa l'anticatalanisme! El que fa l'odi a Catalunya!
+23
-2
Ups...
Anònim, 04/04/2012 a les 23:11
Caram noi, que guai t'ha quedat aquest corta i pega. La currada se t'ha de reconèixer... Pel que fa a la resta, desitjo ferventment que tu i jo no haguem de compartir país per gaire temps més.

Perquè tu (i aquests als que llegeixes and tant delit), de espanyolistes, nacionalistes i radicals no teniu res no?

I es clar, fer-te entendre que el teu dret a desitjar que Espanya continuï com fins ara no és superior al meu de voler una Catalunya independent seria demanar massa...
+9
-30
Libertad Digital
Anònim, 04/04/2012 a les 22:54
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Vés a: Els vins de Torre Marimon: políticament incorrectes

Els vins de Torre Marimon: políticament incorrectes

L'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries elabora dos vins amb les varietats cabernet sauvignon, merlot i pinot noir



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: