Registrar-se
Recorda contrasenya

Editorial. dimarts, 27 de març de 2012, 18:00

Agur, Patxi López!

El lehendakari, elegit fruit del pacte PSOE-PP, critica que Catalunya reclami un marc fiscal com el que tenen Euskadi o Navarra perquè 'posa en risc' Espanya

El lehendakari Patxi López té una primícia: Que un territori tingui el concert econòmic i un sistema fiscal propi "desequilibra el conjunt del país i no és bo per Espanya". Felicitats, senyor López! Caldria imaginar que just després d'haver fet aquestes declaracions a Europa Press, López tornaria cames ajudeu-me cap a la lehendekaritza per derogar l'actual concert econòmic de què gaudeix Euskadi. Però no, no ho ha fet. I no ho ha fet perquè el lehendakari socialista el que critica és que Catalunya reclami un sistema fiscal propi i el concert econòmic. És a dir, s'oposa a que Catalunya assoleixi un sistema fiscal propi com el que gaudeixen a Euskadi o Navarra a l'Estat espanyol. López ha dit que atorgar el concert econòmic a Catalunya és "un risc" que pot desequilibrar Espanya i que no és bo pel conjunt de l'Estat, però en canvi no pensa el mateix del concert econòmic basc, que ni PSE ni PP d'Euskadi no posen en qüestió. Tot un prodigi de coherència, el senyor López. El seu concert econòmic no desequilibra i no perjudica les arques espanyoles, però el dels altres sí?

 

Per reblar el clau, López ha "avisat" que disposar del concert econòmic "és un risc" perquè després "quan les coses van malament, el País Basc se les ha d'arreglar solet" i no pots anar a reclamar ajudes a Espanya. Sí, el concert econòmic és tan perjudicial per l'economia basca que per això en reclamen la seva derogació insistentment des de les diputacions forals i des del govern basc, oi?. I des de Navarra també, amb el PP al capdavant del govern navarrès, no paren de demanar-ho. No es preocupi, senyor lehendakari, que total si tan arriscat és tenir el concert i després Catalunya no pot demanar ajut a Espanya, millor pels espanyols, oi? Menys despeses! La hipocresia assolida pel lehendakari ha arribat a un cim que es creia inabastable.

 

Ara que ben mirat no es recorda el darrer cop que Espanya va venir a rescatar econòmicament Catalunya "quan les coses han anat malament"; fins i tot ell mateix ha admès que cada any "Catalunya aporta més del que rep". De fet "les coses" ara mateix van de collons a nivell econòmic, i l'espoli de 22.000 milions anuals persisteix. Senyor López, no es preocupi tant pels catalans i preocupi's més pel seu futur polític, que es veu bastant negre a menys d'un any de les properes eleccions al Parlament Basc.

Potser és per això que s'ha permès donar lliçons del que és bo i del que no és bo reclamar a Espanya. Deu ser conscient que li queda menys d'un any al capdavant del govern basc (el pacte PP-PSOE serà enterrat amb el retorn de l'esquerra abertzale) i pot haver pensat que, ja total, nem a fer-los un parell de calbots als catalans, per allò de que sempre queda bé. La primavera de 2013 -si no peta abans el seu executiu- López serà història política, però abans i com a bon espanyol, haurà carregat contra els catalans per tal que la resta d'espanyols no oblidi en cap moment que, tot i que els bascos fot dècades que tenen el seu concert econòmic, els catalans són uns insolidaris per no voler ser espoliats. Agur, Patxi!

Envia Corregeix

1295 lectures   8 comentaris

  • Quins collons.

  • I si enlloc de fer reflexions que, amb tot el respecte, es queden a casa, encetem una campanya per enviar mails tal com es fa en les empreses que deixen de donar suport al català, per tal de protestar energicament i saltar-nos els polítics catalans que no fan res per defensar els catalans dels continus atacs cap a tot el que fa referència a calés, llengua i cultura catalanes?

     

    Ens posem les piles?

    (a la que trobi el mail per fer arribar queixes, l'enllaço)

  • Certament no deixa de ser anguniós aguantar estoicament com estaquirots el continu maltractament que patim els catalans. Hi ha un llibret escrit a Londres pel 1714 què es titula The Deporable History of Catalans, en faig esment més pel títol què pel contingut en aquest cas, possiblement ens ho deguem merèixer què qualsevol ens foti un ventot al clatell gratuïtament.¿Algun polític català l'hi tornarà el clatellot al "patxi" dona consells?

    La resposta és no, i per més inri no solament no li fotran un calbot si no què amés amés els impresentables del pp català i com no, els del pscsoe tenen la poca vergonya d'acceptar-ho públicament. Pot ser quan de tants calbots ens amorrin a terra, pot ser llavors ens aixecarem.

     

      salut

  • Molt bon article. Encertades paraules



  • ERROR 404 Coherència NOT FOUND

  • Sí que es preocupa per ell.

     

    Sap que si nosaltres no seguim pagant com paguem, ells hauran de començar a pagar i deixar de cobrar.

     

    Ja que ells també es beneficien de que nosaltres paguem, i així l'Estat els construeix infraestructures amb els nostres diners.

    No és per tant d'Espanya de qui es preocupa sinó d'Ells

les notícies més...