vols rebre el Singular? Rebre elSingularDigital al teu correu electrònic Subscripció al butlletí
Creus que el Parlament hauria de portar la reforma laboral al Constitucional, després del dictamen del CGE?
Creus que el Parlament hauria de portar la reforma laboral al Constitucional?
80 %
19 %
1 %
171 vots
Toni Arregui: El que ha de fer el Parlament és declarar la ind...
Diumenge, 08 d'Abril de 2012
Actualitat

Política

05/04/2012
11:12  h.
'Libération' radiografia l’independentisme català
El diari francès publica el reportatge: «Catalogne, le mirage de l’indépendance?»
Libération
El diari francès 'Libération' publica avui un reportatge sobre les causes de l’augment de l’independentisme a Catalunya sota el títol "Catalogne, le mirage de l’indépendance?".

L’autor de l’article, l’hispanista de la Universitat de Paris-Est-Créteil (UPEC), Stéphane Pelletier, recorda que entre un 30 i un 50% dels catalans es mostren a favor d’un Estat propi dins de la Unió Europea i recull alguns dels greuges que ha patit Catalunya els darrers anys, com la sentència contra l’Estatut o el problema històric de les balances fiscals. I és que com apunta “el fet diferencial” català no “data d’ahir”.

A nivell polític, l’articulista inicia el relat informant de l’aposta per l’estat propi que ha fet CiU en el darrer congrés, però també posa en evidència “ambigüitat” d’aquesta formació respecte la independència. “Autonomista de dia i independentista de nit, però la política no es viu en els somnis sinó en la realitat”, diu el francès a la federació.

Finalment, però, segons Pelletier, allò que més preocupa els catalans és complir amb el dèficit i les retallades que aplica el govern d’Artur Mas i no “una hipotètica independència”.
Imprimir Enviar notícia
FacebookTwitterLa TafaneraRemoumeIndependènciaCatosferaMeneameYahoo
2Veure i/o afegir comentaris
Laura Genís:Un molt bon llibre per enetrendre tot el rerefons d'aquest ...
Comentaris (2 en total)
Laura Genís
07/04/2012 12:25
Un molt bon llibre per enetrendre tot el rerefons d'aquest assumpte és "What Catalanas Want" de Toni Strubell. Ho explica en anglès amb entrevistes personalitatas catalanes capdavanteres.
alonsanfans
05/04/2012 15:56
Atenció al primer comentari a l'article original en francés que hi ha afegit un subvencionat pel règim. Algú que es manegui prou en francés hauria d'escriure-hi alguna rèplica. Que no tinguin només els comentaris d'aquests malparits ecspagnolos.
Envia'ns el teu comentari
Opini sobre la notícia que acaba de llegir.
Informaciówww.elsingulardigital.cat es reserva el dret a no publicar aquelles aportacions que siguin contraries o atemptin contra la Llei, la moral, la dignitat, la bona fe o l'ordre públic, o que infringeixin drets de propietat intel·lectual o industrial. www.elsingulardigital.cat tampoc assumeix cap responsabilitat derivada de l'enllaç a altres webs de tercers, ni dels seus continguts, que es pugui accedir a través del nostre portal.
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

PUBLICITAT
PUBLICITAT
© ElSingularDigital.cat S.L. 2008
CONTACTA AMB NOSALTRES | QUI SOM | PUBLICITAT | AVÍS LEGAL
Generalitat de Catalunya
Associació Catalana de Premsa Gratuïta RSS XHTML vàlid CSS vàlid CMS ComitiumSuite
desenvolupament: BabSoft disseny gràfic: l'eixida