Diumenge, 8 de abril de 2012 | 13:18
Vostè es troba a: Inici > Política >

"Rajoy vol ofegar a Catalunya"

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Josep Rull. Secretari d'Organització de CDC
"Rajoy vol ofegar a Catalunya"
06/04/2012 13:18
Josep Rull
El secretari d'organització de CDC, Josep Rull, ha fet aquesta acusació al Govern espanyol.
En una entrevista amb l'Agència Efe, el secretari d'organització de CDC, Josep Rull ha denunciat que el projecte pressupostari de l'Executiu de Mariano Rajoy "vulnera una llei com l'Estatut", en incomplir la previsió del 18% d'inversió en infraestructures per a Catalunya i no contemplar el pagament dels 978 milions que l'Estat deu per les liquidacions de 2008 i 2009.

Així mateix Rull, ha acusat al Govern espanyol de voler "ofegar" a Catalunya amb uns pressupostos que considera "una provocació perquè s'acarnissen especialment amb Catalunya". Per al Secretari d'Organització de CDC, aquests Pressupostos Generals de l'Estat reflecteixen una "caiguda molt significativa" en transferències que no formen part del finançament ordinari de les autonomies i que afecten a ensenyament, polítiques socials i altres serveis.

Però el més preocupant, segons Rull,  és que "Rajoy es dedica a centrifugar el dèficit cap a ciutadans i empreses, a través d'un increment de la pressió fiscal, i també centrifuga el dèficit tallant l'aixeta a les comunitats autònomes i al món local".  Així segons ell, els comptes "traslladen tota la tensió a les administracions que proveeixen els serveis socials en primera línia", mentre que, en canvi, "mantenen intacta l'estructura de l'Estat", ha assenyalat.

I tot formaria part d'una estratègia que passaria, segons el secretari d'organització de Convergència, per "anar escanyant a les comunitats autònomes i d'una manera molt concreta a Catalunya", privant-les dels recursos necessaris per atendre els serveis que han de prestar. I quan els governs autonòmics "no puguin més" financerament i reconeguin la impossibilitat de fer front a les seves competències, ha opinat Rull, l'administració central reclamarà "recuperar poder polític i sobirania, rescatant competències cedides a les comunitats autònomes".
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1