Actualitzat el 07/04/2012 a les 00:02h

Massa reverència

He sentit molta incomoditat aquesta setmana imaginant l’escena de la reunió del conseller Recoder amb Sheldon Adelson. S’ha comparat la situació amb la mítica escena de Bienvenido Míster Marshall, i segons com es miri encara és pitjor el que ha fet el govern català. Pepe Isbert i companyia es preparaven des de casa estant per fer tots els compliments a l’home que arribava amb els diners. Però la Generalitat no n’ha tingut prou amb això, i s’ha desplaçat fins a l’altra part del món a la recerca de la inversió miraculosa.

Adelson ha dit alguna cosa com: si voleu que em digni a escoltar-vos, veniu i feu cua davant del meu despatx. I la Generalitat ha acceptat l’ordre. És un gest de servitud d’un govern democràtic elegit pel poble davant d’un multimilionari. D’un simple multimilionari. No sé si aquest gest s’escau als representants d’un país que reclama reconeixement i dignitat. Escoltar l’empresari després de la reunió comentant amb sorna que potser acabaria decidint-se per la zona on millor li donessin de menjar feia sentir vergonya.

I no és un consol saber que al darrera de la delegació catalana va entrar la de la Comunitat de Madrid. Ni tan sols després de saber que els col·laboradors d’Esperanza Aguirre van agenollar-se encara més als peus del magnat d’Eurovegas. Encara que ells estiguin fent un paper més galdós, continua resultant molt trist assistir a la competició per veure qui és capaç de saltar-se més normatives aprovades per les institucions públiques. Entre altres coses, perquè la fermesa de la Generalitat davant d’exigències com la de deixar fer gratacels no és una qüestió de defensa d’un model de creixement, sinó un simple inconvenient de seguretat: els edificis són perillosos per als avions, no per al tipus de Catalunya que hem construït fins ara.

Com lliga la reivindicació de més sobirania per Catalunya i d’un tracte de tu a tu amb el govern espanyol amb aquesta actitud de subordinació a un sol home? És cert que fan falta inversions, però no tot s’hi val per aconseguir-les. I tampoc crec que sigui molt exemplar imposar l’austeritat en la investigació, la universitat, i altres sectors que poden crear riquesa amb valor afegit, i en canvi mostrar aquest delit per aconseguir diner fàcil.

Navega per les etiquetes

Eurovegas

Referències a Internet

Eurovegas

COMENTARIS

+1
-0
Demagogia
Anònim, 07/04/2012 a les 16:39
No entenc perque s´ha censurat el meu comentari , al cap i a la fi nomes dic que a les multinacionals quan oferten una inversio tots els paisos els possen la catifa vermella i els ofereixen tota mena d´ajuts , vegis per exemple Volkswagen a Catalunya i si el problema es el joc , una de les principals empreses catalanes Cirsa es dedica al tema i no veig que ningu ho critiqui . Quin problema hi ha amb Adelson doncs ? que es america ? que es jueu ? . No entenc que hi ha de censurable en el meu comentari ?
+5
-0
Ubicacio
Anònim, 07/04/2012 a les 15:51
Per que no han proposat fer l'Eurovegas a Franca, Alemanya o fins i tot Italia? Doncs perque el tal Adelson sap perfectament que ningu s'abaixa els pantalons com els escanyols (catalans inclosos en aquest tema).
+3
-1
Per que us creieu el projecte ?
indptista instrumental, 07/04/2012 a les 10:44
Sis plau , 200.000 llocs de treball ? Sis plau que passarà amb l'oferta hotelera ? Sis plau CIU jA ha obert la veda sigui amb Vegas o amb toxo i formigó català per especular amb el Delta . Torna el totxo. Amb els diners de l'amnistia fiscal podran tornar al totxo. Amb la crisi s-hi val tot ,oi? Es tant clar l'exit de les Vegas ? QWui te gana , somnia truites.
+1
-11
Quins fums
Xandri, 07/04/2012 a les 08:27
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+6
-1
Massa dependència espanyola
Anònima, 07/04/2012 a les 00:58
La meva raó per no volguer l'EuroVegas és per les lleis permissives que tenim, si no podem ficar a la presó la quantitat de reincidents que tenim al carrer, si els jutges no castigan seriosament els casos de corrupció política, si els partits polítics és dedican a pactar indults per els seus, que no serà amb un EuroVegas al pati de casa.

Tenim uns polítics miops, que no veuen ni preveuen per problemes a mitja i llarga durada. I els polítics un cop s'els hi acaba el term (i també durant) s'en renten les mans i som la gent al carrer els que patim les consequencies.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Autor
Manel Lucas
Periodista i guionista. Va néixer a Barcelona l’any 1963. Llicenciat en Periodisme i Història. Ha estat molts anys dedicat a la informació política, i ara en fa uns quants que va començar a parodiar-la a programes com Minoria Absoluta o Polònia. Ha treballat a diferents mitjans de comunicació, i ha escrit llibres com “ERC: La llarga marxa” o “Sóc perico, i què!”. 


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: