Actualitzat el 07/04/2012 a les 22:46h

No hi ha cansament que valgui!

Quan s’oloren els títols, no hi ha cansament que valgui!, i encara menys si l’equip contrari, en aquest cas el Saragossa, et fa jugar en un jardí. Ho van dir els tècnics i jugadors blaugranes quan van sortir a veure el terreny de joc que els havien perpetrat: “ja no saben què fer!”, es van exclamar. És ben clar que joc net i futbol no casen bé. Per obtenir la victòria, o per no perdre, tot s’hi val: joc ras i patacada al cap i una gespa ben seca i ben alta i amb ramets de flors i tot si molt convé.

I quan es nota l’aigua de la Segona Divisió al coll, tampoc hi val el cansament. Fa quatre jornades, el Saragossa feia cara de descens, però un empat i tres victòries consecutives li han canviat la fesomia i l’ànim. No he escoltat cap saragossista dir-ho, però no m’estranyaria gens que el comentari més habitual a les seves tertúlies sigui: “si haguessin jugat així durant tota la temporada…” La qualitat no l’han millorada perquè tothom té la que té, però la intensitat amb què van sortir a jugar és la dels desesperats.

Jugar contra aquests equips al tram final del campionat sempre és més complicat que no pas fer-ho contra un del mig de la classificació que ja ho té tot fet i es mira el desfici dels altres amb suficiència. És veritat, encara que sigui un tòpic. Al Saragossa, l’entusiasme li va valdre per a la primera mitja hora en què va tenir un penal a favor (aturat per Valdés) i va avançar-se al marcador. A partir d’aquí, en un tres i no res, que vol dir en un quart d’hora, dos gols en contra (Puyol i Messi) i un expulsat, que vol dir partit tancat i barrat.

Quan s’oloren els títols, no hi ha cansament que valgui!, ja ho va dir el tècnic Josep Guardiola a la prèvia del partit contra el Saragossa (1 a 4), però tampoc és qüestió d’exagerar i, per això, va optar per deixar a la banqueta d’inici a Xavi, Iniesta i Busquets. La victòria a la Romareda, territori hostil com n’hi ha pocs, ha situat els blaugranes a només 3 punts del Reial Madrid. Probablement, serà una anècdota i prou perquè el València és dels que ja ho té tot fet a la Lliga. No ho és, en canvi, que el Barça sigui a les semifinals de la Lliga de Campions per cinquena vegada consecutiva: no és anècdota, és categoria.

Navega per les etiquetes

Barça

Referències a Internet

Barça

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Autor
Jordi Badia
Vaig néixer a Sabadell el 2 de febrer del 1963. La literatura i l’esport, com a practicant i espectador, són les meves passions de sempre. Em vaig fer periodista per poder escriure d’esports. També he estat director de comunicació del FC Barcelona, del 2003 al 2008, però aquesta és una anècdota en el meu currículum professional.
Altres articles d'aquest autor


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: