Dijous, 12 de abril de 2012 | 16:17
Vostè es troba a: Inici > Política >

"Es parlarà molt en el futur" dels negocis d'Ignacio González

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Un sindicat policial desmenteix al Ministre d'Interior
"Es parlarà molt en el futur" dels negocis d'Ignacio González
12/04/2012 13:51
Ignacio González, vicepresident de la Comunitat de Madrid
El Sindicat Unificat de la Policia (SUP) ha negat que la investigació al vicepresident de la Comunitat de Madrid, Ignacio González, fora il·legal i ha advertit que "es parlarà molt en el futur" dels seus negocis.
El Sindicat Unificat de la Policia (SUP) ha desmentit aquest dijous al ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, i assegura que el vicepresident de la Comunitat de Madrid, Ignacio González, no va ser investigat il·legalment. El SUP explica que és una pràctica habitual en la Policia fer indagacions prèvies sense que abans ho autoritzi un jutge quan reben alguna informació creïble.

"És una pràctica policial habitual que, quan arriba alguna notícia, informació, confidència sobre presumptes actuacions il·lícites de qualsevol ciutadà, si es considera que la "font" que la produeix és digna de crèdit o té certa fiabilitat, es poden realitzar actuacions indagatorias prèvies, (com sembla que va ser el cas) si no afecten a drets fonamentals com interceptar comunicacions, dades bancàries", ha explicat a través d'un comunicat.

Segons diuen, tots els policies d'Espanya i del món ho fan tots els dies "perquè si per cada confidència o anunci de possible delicte s'acudia a un jutjat no hi hauria jutges bastants ni multiplicant per cent mil el nombre de jutjats".

En aquest sentit el SUP posa com a exemple la "twitter batuda" organitzada recentment per la Comissaria General de Policia Judicial "i que es va anunciar en els mitjans de comunicació que havia estat un èxit, sense que judicializaran totes i cadascunes de les denúncies produïdes". És per això que el sindicat es pregunta "es poden rebre denúncies per twitter de forma anònima i no a través de confidents? O per ventura és que hi ha diferent vara de mesurar si la denúncia és sobre un delicte "ordinari" i no quan es denuncia a alts responsables polítics per possibles pràctiques corruptes?".

"El ministre de l'Interior ha anunciat en el Senat (on tornarà a facilitar més dades) que s'havia produït una investigació policial il·legal entorn del vicepresident de la Comunitat de Madrid, Ignacio González. Ha donat com a arguments per realitzar aquesta acusació que no estava judicializada (el que és cert) i que no s'havia utilitzat el protocol establert per a això (el que és fals)", diu la nota.

Finalment, pregunta si Interior o la Fiscalia han iniciat alguna investigació després de "les nombroses notícies de premsa aparegudes respecte al vicepresident de la Comunitat de Madrid, la possible propietat del seu habitatge a Marbella i la societat sospitosa a la qual presumptament ho va llogar" i adverteix que "sobre aquest assumpte es parlarà molt en el futur".
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1