ACN | Actualitzat el 12/04/2012 a les 18:21h

Joan Tardà, vetat a la Comissió de Secrets Oficials

El PP, amb suport d'UPyD, impedeix novament que un diputat d'ERC en formi part

Tal i com ja havia anunciat que faria, el PP ha impedit de nou que ERC entri a formar part de la Comissió de Secrets Oficials. Després del veto a Alfred Bosch a finals de febrer, la majoria absoluta dels populars ha fet que el nou candidat que havia presentat el Grup Mixt, Joan Tardà, tampoc hagi aconseguit els suports necessaris per accedir a una comissió on històricament hi havia hagut un portaveu de cada grup parlamentari. Tardà ha afirmat que es tracta d'un nou exemple d'intolerància i de la voluntat de "criminalitzar" els projectes independentistes. Els republicans sí que han obtingut el suport explícit del PNB, CiU, PSOE i Izquierda Plural, que han sumat 139 vots.
 
Durant la seva intervenció, Tardà ha defensat la seva candidatura perquè "el partit popular va vetar Alfred Bosch per la seva ideologia independentista. A tot s'hi val, fins i tot a aquesta supina i superlativa representació d'escarni a la democràcia, per tal de continuar criminalitzant l'independentisme".
 
Per Tardà, "l'Espanya abans ruïnosa que trencada, l'Espanya excloent, nacionalista i intolerant pren cos i se'ns torna a aparèixer en la forma d'una cosa tan aparentment nímia com vetar la presència d'un diputat nomenat per un grup parlamentari en el qual estaven integrats diferents forces polítiques". I ha afegit que "ens veten perquè som independentistes. Això és el preocupant. Ens veten perquè defensem unes idees diferents de les seves. Vostès tenen un problema, i gros, com a demòcrates".
 
Tardà ha demanat als portaveus de la resta de formacions que mostressin el seu suport perquè "és un problema de democràcia i ha de ser, per tant, un problema també per a vostès. Amb el seu suport no va ser suficient. Cal fer un pas més. I pot ser que no sigui l'últim si el PP i UPyD no accepten la pluralitat democràtica. Espero dels demòcrates la seva presència en aquesta tribuna denunciant el veto i l'atemptat al funcionament democràtic, denunciant la criminalització d'Esquerra pel seu caràcter independentista per permetre visualitzar davant la ciutadania l'oprobi del PP".
 
El PP ha mantingut d'aquesta manera la postura que va adoptar el 23 de febrer, quan es va produir la votació dels portaveus dels grups a la Comissió de Secrets Oficials i el Grup Mixt va designar com a candidat el portaveu dels republicans, Alfred Bosch. 
 
Contràriament a la cortesia parlamentària que havia funcionat sempre, que establia que sortien escollits tots els candidats de totes les formacions, els populars no van votar Bosch, fet que li va impedir disposar del suport de 3/5 parts de la cambra que necessitava i va deixar el Grup Mixt sense representant.
 
En aquella ocasió el PP va adduir que Bosch no era la persona "idònia" per accedir a aquesta Comissió, que controla l'ús dels fons reservats, analitza informes secrets i rep a porta tancada el director del CNI, i ministres de Defensa, Interior i Exteriors. De fons, la relació que ERC i Amaiur mantenen al Congrés, on han de compartir Grup Mixt per la negativa del PP a permetre que els abertzales tinguessin grup parlamentari propi.

COMENTARIS

+1
-0
A un partit democràtic els hi dieu terroristes!
Gran Tardà!, 13/04/2012 a les 11:38
Que podem esperar d'Escanya, si fós per ERC enlloc d'estar fent el subnormal a Madrit, ja tindriem la República de Catalunya i en Tardà estaria al Parlament de Catalunya. Però com encara estem lligats a aquesta mena de merda de país que és diu Escanya, cal anar a Madrit a fer el ruc!

PP= FEIXISTES, NAZIS I LLADRES
+1
-4
A aquest talòs, Polònia el deixa bé
Jordi J, 13/04/2012 a les 10:50
Em sembla lògic que Espanya el veti per abertzale. Però la futura Comissió de Secrets Oficials del parlament català sobirà també hauria de vetar-lo encara que per un altre motiu: per burro.
+3
-4
A cal Lladre no cal anar-hi per res
Anònim, 13/04/2012 a les 10:05
A Madriz (Espanya) només cal anar-hi a entregar la declaració d'Independència, és inútil anar a cal lladre per res més.
+3
-3
Democracia
Rural, 13/04/2012 a les 09:49
Totes les dretes españoles s'omplen la boca amb la democracia ,les lleis i la constitucio.
Al vetar an Tarda estan demostran que es pasen tots equests "valors " pel forro.
Els defensors d'aquestes dretes son tan carques o "tontos" com ells.
No cal patir per els secets,la CIA ja els i fa le feina.
+3
-2
Amaiur sí que hi va
Antònium, 13/04/2012 a les 08:55
A l'Anònim de les 18:55

Els hereus de Batasuna, o sigui Amaiur, sí que van a tots els plens, sessions, comissions, etc, després de veure l'error històric que va ser en el seu moment no fer-ho. S'hi ha de ser a Madrid, amb fermesa i parlant clar i deixant Espanya en evidència. Salut Tardà i Bosch. Ho esteu fent de collons.
+5
-8
juanito
Anònim, 12/04/2012 a les 23:24
Tardá....majete.....la Comisión de Secretos Oficiales se refiere a los asuntos secretos de ESPAÑA. Y vosotros decís que NO sois españoles no?

Entonces...a tí que leches te importa?
+5
-5
Juanito
Anònim, 12/04/2012 a les 23:21
El Sr Tardá tiene el derecho constitucional de subir a la tribuna el tiempo reglamentario y a exponer lo que mejor le parezca.
El resto de los diputados por su parte, tienen una ocasión excelente para salir a tomar un café, llamar a su novia, ir al baño, hacer una quiniela, ligar con una azafata de buen ver, etc.
Lo siento por las señoritas que tiene que registrar en el diario de sesiones todo lo que se diga en el hemiciclo.
Ellas no se podrán librar de oir estas gansadas.
Propongo que se le suba el sueldo los días en que interviene este sujeto.
Ellas se lo merecen.
+4
-5
Donde está la sorpresa?
Anònim, 12/04/2012 a les 23:08
Despues de desear la muerte al Borbón, de demostrar con sus ladridos el odio a España... Lo raro es que se preste a formar parte del congreso de los diputados de ese país extranjero opresor al que repudia constantemente (salvo el sueldo que percibe, claro).
Es lo mismo que si un alto cargo de la Policía Nacional, que fuera de Cáceres, intentara tener altas responsabilidades en la Consellería de Interior de la Generalitat... (ni te cuento)
Es un aprovechado del sistema que vende humo.
+6
-5
Alliberem Catalunya, alliberem-nos!
Anònim, 12/04/2012 a les 21:37

http://www.youtube.com/watch?v=nMCxUD0omYo

"El cas de Catalunya és una injustícia social col·lectiva. No és l'explotació d'una classe social per una altra classe: és l'explotació d'un poble per un altre poble. L'obrer català és doblement explotat: ho és per l'amo d'ací i ho és per l'amo d'allà, l'estat espanyol que, a Catalunya, explota conjuntament obrers i amos. Així com hi ha classes explotadores i classes explotades, també hi ha pobles explotadors i pobles explotats, pobles capitalistes i pobles proletaris ". (Josep Armengou)
+7
-8
A Tardà li agrada fer-se veure
Pere B., 12/04/2012 a les 21:04
Quina comèdia que fa aquest senyor. ¿O és que és tan curtet que es pensava que el govern d'Espanya permetria que un independentista català (o basc) formés part de la Comissió de Secrets Oficials del Congrés? Vinga, home, que ja som tots grandets i n'hem vist de tots colors.
+4
-8
esquerra inestable
Anònim, 12/04/2012 a les 20:41
No li volen confiar secrets per ser independentista, però si per ser d'una esquerra inestable.
+6
-12
Y QUE ESPERABAN
Anònim, 12/04/2012 a les 20:30
Como vas a dejar secretos de estado en manos de personas que se dedican todos los dias desde que se levantan hasta que se acuestan a intentar cargarse dicho estado. Al guien dejaria las llaves de su casa, coche cuentas bancarias etc.... a su peor enemigo? En cuanto al talante democratico, lo dice gente que creo el cordon sanitario para expulsar de la vida politica y social al PP llegando a firmar ante notario que antes muerto y agusanado que dirigirle la palabra a alguien del PP. Haganselo mirar antes de hacer el ridiculo.
+3
-12
Para el Jo ERC de las 18:38
Anònim, 12/04/2012 a les 20:20
Puede ser que el PP vete a ERC y no CIU por lo que usted dice.

Pero tb puede ser que el PP vete a ERC pq un secretario general de ese partido se reunió con Etarras y pactaron cosas ¿NO?
+17
-4
Els amics d'en Mas
Anònim, 12/04/2012 a les 19:34
Aquests dels PP no són els amics de l'ànima i socis lleials de CiU?

No pot ser, dec estar errat.....
+14
-3
Ben clar
Anònim, 12/04/2012 a les 19:25
Queda ben clar que no volen que qui els qüestiona els conegui els secrets. Bé podem dir que els secrets van per nosaltres els catalans?
+12
-14
Tardà, el bufó de la cort
Anònim, 12/04/2012 a les 18:55
Es ben penòs el paper que fa ERC a Madrid. Tardà, deixa d'arrossegar-te pel Congrès, feu com feia Batasuna: no anava a cap reunió, a cap ple.

Els espanyols t'ho estan dient ben clar: no ets dels seus. Actua en conseqüència!
+8
-16
Jojojojo ERC
Anònim, 12/04/2012 a les 18:45
Algú ho havía de dir: "a cagar Tardá"
+15
-5
Gran Joan Tardà:
Anònim, 12/04/2012 a les 18:42
"La reforma laboral del PP pretén que siguem paradigma de productivitat a preu de plat d'arròs. Els mercats aprofiten la conjuntura per imposar una nova cultura del treball basada en la precarietat contractual i salarial, feta per construir un mercat de treball de baixos costos laborals i socials. Acontentar el capitalisme més salvatge, el capitalisme especulatiu, pot generar diners, però no riquesa. Creuen que sortirem de la crisi a base de la por a perdre la feina? A base de sotmetre al poder omnipotent? Doncs s'equivoquen: al model de gestió de persones mitjançant el terror se li diu terrorisme social"
+18
-7
JO ERC
JO ERC, 12/04/2012 a les 18:38

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=5gUtGi_tWXU


Per si algú li interessa, el video de Tardà al Congrès criticant el seu vet.

Per cert, és extrany que el PP veti a ERC o Aamiur i en canvi no veti als sobiranistes de CIU que segons diuen volen marxar d´Espanya en breu.

Potser te alguna cosa a veure que CIU voti a favor de la reforma laboral,la llei d´austeritat,les retallades, la llei d´aminstia fiscal de les grans fortunes...


FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: