Salvador Cot | Actualitzat el 10/04/2012 a les 23:59h

L'Espanya de Pepe

L'Espanya de la transició se la van inventar entre quatre als restaurants de Madrid però, un cop decidida, la va fer reconeixible Pepe Cruz Novillo. Normalment no se'l té present, però ell ha estat el responsable del disseny i visualització del que ara és Espanya: des de la rosa i el puny del PSOE fins a la bola del món d'El Mundo; des dels bitllets de cinc mil pessetes fins a la marca de Correus; des del logo de Renfe al de la COPE; des del cartell de La prima Angélica fins a la simbologia del Quinto Centenario...

Però l'invent que expressa més genuïnament aquella transició també és d'ell. Pepe Cruz va dissenyar, en la soledat del seu estudi gràfic, la bandera de la Comunitat de Madrid, vermella i amb els estels de l'Ossa Major. Aquell invent ha estat la base simbòlica sobre la qual es va muntar una enorme estructura artificial destinada, com ahir va reconèixer Esperanza Aguirre, a diluir i liquidar les aspiracions polítiques de catalans i bascos.

Pepe Cruz va cobrar aquella feina una sola vegada, però ara la mateixa presidenta que sosté aquella bandera reconeix que no se l'ha creguda mai i que, tot plegat, costa massa car i no serveix per acabar amb Catalunya i Euskadi per les bones. Així que, amb Espanya a la ruïna, s'acosta l'hora de les males.

I és això el que cal preparar. L'autonomia ja no interessa ningú i, un cop superada, ja només queden dues solucions possibles: l'Espanya que ja està dissenyada o la Catalunya que es comença a dibuixar.

COMENTARIS

+3
-0
YA CANSA
Anònim, 12/04/2012 a les 20:16
Lo de que España nos roba y nos expolia ya esta muy visto y creo que mueve poco al personal. Podian cambiar el eslogan, por ejemplo España nos roba los niños y viola a nuestras mujeres. Seguro que hay tontos a jornada completa que le seguiran creyendo como borregos. Ala, y ahora siga usted como bartolo el de la flauta con un agujero solo.... Mientras a final de mes le siga cayendo la suvbencion dame pan y dime tonto.
+3
-0
Per l'Anònim de les 20:56
un, 12/04/2012 a les 00:48
Gracias por el apunte. Con las prisas de contestarle al amigo Cot, confundí Migueletes con Manolos. En todo caso, Prietos, ambos. Mis diculpas al respetable. Y mi agradecimiento por la aclaración. En todo caso, no se si era grande o no (el "gran" Manolo Prieto). Lo que si se seguro que era grande es su obra más reconocida, el gran toro de Osborne.
+6
-4
Sabes quién era Pepe Leches
Anònim, 11/04/2012 a les 22:35
El que te va a dar dos leches, así que Cot agárrate los machos y ojo con Pepe.
+4
-5
Espanya és espoli i mangoneo,Espanya és corrupció,Espanya és Duran
espanyaensroba.cat, 11/04/2012 a les 21:02
+3
-5
independencia i...
...fora romanços!, 11/04/2012 a les 20:58
Sinò aconseguim la independència econòmica farem fallida, si no aconseguim la independència política Catalunya deixarà de tenir poder poc a poc fins a quedar residualitzada...si no aocnseguim la indepndència, el català te els dies comptats.

Independència, anem de cara barraca i deixem-nos de romanços!

Simualdor Politico Militar i Econòmic gratuït. EREPUBLIK!
Enllaç per entrar al joc:

http://www.erepublik.com/en/referrer/Naboal
+3
-1
Matización
Anònim, 11/04/2012 a les 20:56
A Temps era temps: el "tal Pepe" es Premio Nacional de Diseño y Académico de Bellas Artes, y el "tal Miguel Prieto" es el gran Manolo Prieto.
+4
-1
Matización
Anònim, 11/04/2012 a les 20:36
A Temps era temps: el "tal Pepe" es Premio Nacional de Diseño y Académico de Bellas Artes, y el "tal Miguel Prieto" es el gran Manolo Prieto.
+3
-6
Si Catalunya fossim els quatre
Anònim, 11/04/2012 a les 20:18
que escrivim,segur que podriem proclamar la independència,però Catalunya som molts més i per desgràcia no crec que hi estiguin disposats.Cal fer catalanisme,mentrestant i treballar per l´Espanya federal,que és la que a falta d´altra cosa ens interessa més.No conteu amb els partits polítics.Han demostrat que no serveixen per arrossegar la gent.
+10
-7
Se ha de ser tonto
Anònim, 11/04/2012 a les 20:04
Si, Sr. Cot, se ha de ser muy tonto o peor muy manipulador para hacer uan editorial así.

Cualquiera que viviera aquellos años o le guste estudiar historia y ver realmente que pasó después de la muerte de Franco, sabe perfectamente que la única manera de que Catalunya y el Pais Vasco tuvieran autonomía era el café para todos.

Si no se hubiera planteado el café para todos en la Constitución, la derecha española y el ejercito no lo hubieran consentido. Igual es que usted hubiera preferido que nos liaramos a tiros y no pactar lo que se pactó en ese momento.

Si el problema principal ahora es el pacto fiscal, PIDALE USTED AHORA RESPONSABILIDADES A JORDI PUJOL Y EL RESTO DE POLITICOS CATALANES que rechazaron tener el mismo concierto económico que el Pais Vasco.

¿Y sabe lo que más fastidia de artículos como el suyo y de ND en general? Durante la transición, los "fascistas" estaban en contra de la autonomia pq decían que eso era el primer paso a la independencia y al final va a resultar que tenían razón.

"POR LAS NARICES (por no decir otra cosa), LOS "XARNEGOS" DE IZQUIERDAS HUBIERAMOS PEDIDO Y APOYADO LA AUTONOMIA SI HUBIERAMOS SABIDO QUIE LOS INDEPENDENTISTAS SOIS IGUAL O PEORES QUE AQUELLOS FACISTAS"








+9
-10
Catalans, Catalunya només ens té a nosaltres.
Anònim, 11/04/2012 a les 18:51

http://www.youtube.com/watch?v=XInI1aidccA

Any 2014, Catalunya commemora 300 anys de la derrota contra les tropes de Felip V (Barcelona, 11 de Setembre de 1714) amb la conseqüent pèrdua de llibertats com a poble que sempre havia sigut lliure, aquesta data coincidirà amb eleccions electorals pel parlament de la Generalitat, l'únic organ institucional on actualment es pot proclamar la independència de Catalunya.
+10
-10
Busquem aliats expliquem-nos al món
Anònim, 11/04/2012 a les 18:35

http://www.youtube.com/watch?v=uHRZgF5myKw

Pep Guardiola - CATALONIA IS NOT SPAIN [English subtitles]
Difonguem aquest video per la xarxa.
//*//
+12
-6
Temps era temps....
un, 11/04/2012 a les 16:57
Cal dir, però, que unaltre dels símbols més genuinament espanyols, aquests que molesten més al nostre amic Cot que un gra de sorra a dins del calçotets, no és obra del tal Pepe, sinós d'unaltre dissenyador de renom. I que aqui no el coneix ningú. Un tal: Miguel Prieto (per cert, com es troben a faltar aquells toros, retallant la seva silueta contra el horitzó, marcant banyes, i un bon parell d'ous. Quins temps, aquells...)
+7
-20
Realista Bcn, 11/04/2012 a les 15:27
Anònim, 11/04/2012 a les 16:31
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+13
-21
Argumentum ad nauseam...per amagar l'espoli bestial dels catalans.
qvic, 11/04/2012 a les 16:17
Davant la creixent i cada cop més majoritària consciència de l'espoli dels catalans i catalanes per part del govern espanyol de torn, surten com bolets arguments que no som més que fal•làcies, argumentums ad nauseam, que per més que es desacreditin i es rebatin, no fan més que intoxicar i pretendre treure validesa al bestial espoli fiscal. Així sentim ximpleries com que comarques catalanes espolien a la conurbació de Barcelona, a l’inrevés, que Barcelona espoli a aquelles comarques...o que el barri de Pedralbes és espoliat pel barri del Carmel...En fí, ximpleries que no tenen en compte que l’enfrontament real és entre nacions i per motius polítics (enfrontament entre Catalunya i Espanya) i no bajanades com aquestes que en absolut treuen raó a la denuncia del robatori POLÍTIC dels catalans per part dels espanyols.
+17
-20
Única solució: INDEPENDÈNCIA!!!!
qvic, 11/04/2012 a les 15:45
Parlar d'una Espanya viable, respectuosa, plural, federal o confederal, de pobles i nacions reconegudes i respectades...ÉS UN OXÍMORON!!! UNA CONTRADICCIÓ EN ELS TERMES!!! Espanya, MAI, MAI, MAI, reconeixerà, en igualtat de condicions, una nació o poble diferent a la nació espanyola de matriu castellana. L'únic encaix que contempla Espanya de Catalunya és la seva dissolució dins la "madre patria" i la seva assimilació a la matriu castellana. I l'únic que l'interessa fins el dia de la nostra desaparició com a nació i com a poble diferent a ells, és el nostre espoli i el nostre ofec per pagar la construcció del SEU estat de la nació única i "una, grande y libre". Ho han demostrat al llarg de la història i ho segueixen demostrant ara. Ho porten als gens. Única solució: INDEPENDÈNCIA!!!
+31
-24
Balances fiscals Bcn-Catalunya, Cat ens roba!
Realista Bcn, 11/04/2012 a les 15:27
Cinc comarques, Barcelonès, Maresme, Baix Llobregat i Vallès oriental i occidental són més del 80% del PIB de Catalunya, és a dir, més del 80% de la riquesa que es produeix a Catalunya, és a dir...de cada 10€ que es generen a Catalunya, més de 8 surten d´aquestes comarques de Bcn i rodalíes...evidentment també paguen la majoría dels impostos...però en reben molts menys en contraprestacións ja que s´ha de financiar a la resta de Catalunya, molt menys productiva. Llavors...perqué Barcelona i rodalíes han de finançar moltes comarques de Catalunya? Els diners de Bcn i la seva àrea d´influéncia, q es quedin aquí, no per finançar comarques deficitaries del camp de Tarragona, de Lleida o altres parts de Catalunya. Prou expoli! Catalunya ens roba!
+14
-15
Estafa
Montserrat, 11/04/2012 a les 15:22
Transició: la gran estafa.
CIU: partit autonomista....què faran ara que tancaran la paredeta????
+19
-16
Inviable qualsevol projecte espanyol
salsa romescu, 11/04/2012 a les 14:39
Tant inviable és la inclusió o encaix de Catalunya en un Estat espanyol unitari i centralista, com en un d'autonomista, federal o en una hipotètica confederació (mai somiada ni volguda pels espanyols). Catalunya ha de seguir el seu propi model i camí, la independència. I la resta del que avui composa l'estat espanyol (a execepció de Euskal herria, Galiza i País Valencià i Illes Balears -federades amb Catalunya en un futur-) ....doncs que s'organitzin i s'estructurin com vulguin, com si volen ser un estat hiperjacobí i centralista, homogeni i fet a mesura del patró castellà. És el seu problema. El nostre és fer el possible i més per marxar d'aquest invent espanyol que ens ofega i oprimeix.
+23
-23
Pere Quart!
Un canari de Lanzarote resident a l'empordà, 11/04/2012 a les 14:10
No et deixis a Canàries, que allí està creixent el nacionalisme i el sobiranisme i no som una regió espanyola, som una nació!

salutacions
Yeray

Tiddara Kanarya tilellit !
Viva Canarias libre !
Visca Catalunya lliure !
+19
-17
La solució passa per la dissolució
joanvicent, 11/04/2012 a les 13:54
Espanya per una vegada hauria de ser valenta. L´única solució, per tothom, passa per la dissolució. Deixar anar Catalunya i Euskadi i organitzar d´una manera assenyada i més econòmica el nou estat restant.
+24
-14
1978
Anònim, 11/04/2012 a les 13:47
Si el 1978 haguessin tingut el valor d'acceptar l'Espanya polinacional, en comptes de posar totes les traves possibles a Catalunya -PSA a Andalusia per a diluir l'exemple català i UV a València per a evitar la identitat amb Catalunya-, avui possiblement Espanya encara seria viable, com a federació o com a confederació però viable.

Com que al seu dia no van voler, doncs ara, tal i com reconeixen, no hi ha cap altra sortida que que Catalunya se'n separi.
+19
-16
Estat espanyol: 6 nacions
Pere Quart, 11/04/2012 a les 12:19
A l'estat espanyol hi ha més de 3 nacions: com a mínim 6. Els Països Catalans-Catalunya, Euskal Herria, Galiza-Portugal, Vall d'Aran (Occitània), Castella-Andalusia, i Astúries...Als aragonesos com que últimament son més papistes que el propi papa en el tema del espanyolisme i també molt anticatalans, de moment els deixem dintre d'Espanya ja que sembla que l'estimen tant.
+25
-21
3 nacions
Anònim, 11/04/2012 a les 11:30
Tres nacions, Castella, Catalunya i Euskadi. Tot lo altre invensions i focs artificials per distreure l'atenció i per robar-nos els calers.
+35
-24
Mai serem espanyols
Anònim, 11/04/2012 a les 11:28
Aquest estat és inviable, les autonomies no tenen sentit. Perquè Murcia o la Rioja han de voler un Parlament i una Tv pública, si no ho volen!!!! El café para todos és una de les farces mes grans mai vistes, els espanyols que siguin espanyol, i els catalans i bascos que siguin això, catalans i bascos. Que s'acabi ja aquesta pantomima que només fa que arruinant-se i haver de pagar la festa als extremenys, castellans, murcians...que s'espavilin que ja son grandets, nosaltres ens podem espavilar solets. Serem lliures sí o sí per molts Parlament artificials que posin, mai serem espanyols!
+25
-17
Ni CiU ni Esquerra
Tian, 11/04/2012 a les 10:04
I CiU parlant encara de "pacte fiscal", i Esquerra de "concert econòmic"... quins polítics que tenim.
+60
-28
Espanya és misèria
Anònim, 11/04/2012 a les 08:52
Espanya és un estat ridícul. Bon article.
+53
-28
Un 10!
Jordi B., 11/04/2012 a les 08:04
Moltes gràcies per l'article.
+34
-50
vaja.
Anònim, 11/04/2012 a les 07:42
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+39
-31
Ni rioja ni oli andalus
Anònim, 11/04/2012 a les 01:55
Pero aixo de les estrelles no havia sortit de l'etiqueta de la cervesa Mahou?.
+39
-70
Dibujo animado
f b, 11/04/2012 a les 00:16
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: