Dilluns, 16 de abril de 2012 | 14:40
Vostè es troba a: Inici > Economia >

Els Ruiz Mateos deixen de controlar Clesa

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El jutge els aparta de la gestió de l'empresa, que està en concurs de creditors
Els Ruiz Mateos deixen de controlar Clesa
30/05/2011
Entrada de la fábrica de Clesa
EP.- El Jutjat del Mercantil nombre 6 de Madrid ha dictat aquest dilluns l'acte del concurs de creditors de l'empresa làctica Clesa, amb un passiu de més de 1.000 milions d'euros, i ha decidit apartar de la gestió a la família Ruiz Mateos, que va adquirir aquesta companyia a Parmalat en 2007.
Segons l'acte, al que va tenir accés Europa Press, el jutge ha acordat la suspensió de les facultats d'administració i disposició del patrimoni al deutor, ja que considera que ha adoptat decisions empresarials "perjudicials" per al patrimoni de la concursada, incrementant cada any l'import del passiu.

Així mateix, considera que la situació financera s'ha vist agreujada per l'existència de nombroses operacions de fiançament a favor d'empreses alienes a la concursada i sense més vincles entre elles que les personals o familiars entre els seus directius, arribant a multiplicar per quatre el passiu d'explotació ordinària de Clesa.

De la documentació aportada es dedueix que el passiu inicial ascendeix a 1.112,36 milions d'euros i l'actiu inicial a 304,76 milions d'euros.

El concurs de creditors, que havia estat presentat en primera instància en la localitat gallega de Pontevedra per passar posteriorment a la capital, i sotmetre's a un procés d'esmena, entra en vigor des d'aquest dilluns després de l'acte publicat pel jutge Francisco Javier Vaquer Martín.

En aquest document de 18 pàgines, que ha estat traslladat al comitè d'empresa, es nomena com a membres de l'equip d'administradors que durà a terme aquest procés a Ángel José Fernández-Ric, col·legiat de l'ICAM com a lletrat, a Luis Pérez Gil d'auditor, i com a creditor, un representant de l'Agència Estatal de l'Administració Tributària (AEAT). Aquestes persones es personaran en un termini de dos a tres dies a la fàbrica per començar amb el procés.

Actualment, la companyia té en marxa un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERE) temporal que afecta a uns 630 treballadors, inclosos els de Gelats Royne (marca comercial de Clesa).
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1