Dimarts, 17 de abril de 2012 | 18:12
Vostè es troba a: Inici > Societat >

La síndica de Barcelona adverteix del "col·lapse" dels serveis socials

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Per les retallades de la RMI
La síndica de Barcelona adverteix del "col·lapse" dels serveis socials
24/08/2011 17:22
Sindica de Greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà9
La síndica de Greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, ha advertit aquest dimecres que les retallades en la renda mínima d'inserció (RMI) han col·lapsat els serveis socials de la capital catalana. Vilà ha recordat que els beneficiaris són persones "en risc d'exclusió que depenen totalment d'aquest ingrés per cobrir les seves necessitats bàsiques".
Davant això, ha obert una actuació d'ofici per garantir que tots els barcelonins que necessiten assistència social bàsica puguin accedir a les ajudes "sense cap discriminació i dilació", com a figura en l'article 26 de la Carta de Ciutadania.

Els primers efectes negatius ja s'han començat a notar perquè la Generalitat ha modificat el sistema de cobrament de la prestació, ja que des de l'1 d'agost el pas es realitza amb l'enviament al domicili d'un xec bancari i no amb un ingrés a compte com abans.

Ha recordat que molts beneficiaris poden veure's obligats a canviar habitualment de domicili davant la dificultat d'afrontar l'elevat preu de l'habitatge, i fins i tot tenen dret a absentar-se un mes si abans han avisat al tècnic que els gestiona la RMI.

Al veure que no els havien ingressat l'ajuda, molts s'han dirigit l'Ajuntament i han trobat uns serveis socials que no donaven abast, amb molt personal de vacances, i desinformats perquè la Generalitat no havia comunicat al consistori aquest canvi.

Sense recursos

De fet, els serveis socials ja han atès a famílies que no disposaven cap tipus de recurs, i en alguns centres on es tramita la RMI s'ha posat un servei de vigilància per evitar incidents.

Vilà s'ha entrevistat recentment amb un grup de treballadors socials municipals que s'encarreguen de tramitar les RMI, i que asseguren que moltes persones depenen de la prestació per menjar o pagar medicines, i temen que algunes s'hagin quedat sense sostre.

Creuen que les retallades repercutiran en la resta d'usuaris de l'atenció social bàsica perquè augmentarà la demanda d'altres prestacions i neguen que existeixi un frau tan gran com ha suggerit la Generalitat.

Segons l'anuari estadístic de l'Ajuntament, en els últims cinc anys la demanda per cobrar la RMI ha crescut un 36,3%, fins als 7.675 usuaris l'any passat, la qual cosa coincideix amb uns serveis socials desbordats, ha destacat Vilà.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1