Dimarts, 17 de abril de 2012 | 18:12
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Els sindicats demanen al jutge que derogui cautelarment la modificació de la RMI

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
"Parlem de persones en una situació molt complicada"
Els sindicats demanen al jutge que derogui cautelarment la modificació de la RMI
17/11/2011 23:03
oficina-paro9
P. Alegre.- El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) decidirà en tres o quatre mesos si accepta la mesura cautelar sobre la modificació dels requisits per demanar la Renda Mínima d'Inserció (antiga PIRMI). "Com parlem de persones en una situació molt complicada, demanem al jutge que ho deixi sense efecte", assenyalen des d'UGT.
Raquel Gil, secretària de Polítiques Socials de la UGT de Catalunya, ha explicat a CatalunyaPress que el procés és llarg, pot arribar a durar tres anys, per la qual cosa des del seu sindicat i des de CCOO han demanat al jutge, com a mesura cautelar, la suspensió dels nous requisits per demanar l'ajuda, que entre altres coses impedeixen l'accés als aturats que no presentin risc d'exclusió social o aquells la unitat familiar dels quals ja compti amb altres prestacions.

Ara com ara, la Generalitat ha de presentar les seves al·legacions a principis de la setmana vinent, encara que el jutge ja s'ha declarat competent per portar el cas. La decisió del magistrat sobre la mesura cautelar es produirà en tres o quatre mesos, segons Gil, qui explica que "la Generalitat entén que si el teu únic problema és que estàs parat, no hauries de tenir dret al Pirmi", mentre que a UGT pensen que tractant-se d'aturats que han esgotat les prestacions, i que per tant són de llarga durada, per la qual cosa cada vegada tenen majors dificultats per retornar al mercat laboral, l'accés a la RMI hauria d'estar garantit.

La Generalitat tem que el jutge revoqui ara la mesura cautelar i permeti l'accés a la RMI a tots els aturats que hagin esgotat les prestacions socials i que quan finalitzi el judici se li doni la raó, per la qual cosa tindrà molt difícil recuperar els diners lliurats.

Malgrat això, des dels sindicats segueixen barallant, perquè tenen constància que molta gent s'està quedant sense prestacions i per tant preveuen un augment significatiu de sol·licituds de la Renda Mínima d'Inserció.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1