Jordi Palmer | Actualitzat el 17/04/2012 a les 19:38h

La UE veu l'expropiació d'YPF com un «senyal negatiu»

L'Eurocambra debatrà aquest dimecres sobre la nacionalització de la petroliera per part d'Argentina

La Representant de la Unió per a Assumptes Exteriors i Política de Seguretat de la Unió Europea, Catherine Ashton Foto: ACN

La decisió d'expropiació i nacionalització d'un 51% de la filial de Repsol YPF per part del govern argentí ha arribat al Parlament Europeu. L'alta representant de la Unió Europea per Assumptes Exteriors i de Seguretat, Catherine Ashton, ha mostrat la seva preocupació per la situació durant la sessió plenària de l'Eurocambra aquest dimarts a Estrasburg i ha alarmat de les conseqüències que podrien patir altres sectors, com el bancari. "L'expropiació d'YPF és un senyal negatiu i amenaça a d'altres inversions estrangeres a l'Argentina", ha dit. Els eurodiputats debatran aquest dimecres sobre la qüestió i en votaran una resolució en la sessió del divendres.
 
La cap de la diplomàcia europea ha repetit en la seva intervenció a la sessió d'Estrasburg que l'Estat espanyol rebrà el ple suport de la UE i ha anunciat que el Consell de Ministres d'Afers Exteriors del proper dilluns a Brussel·les n'"estudiarà totes les mesures". "La Comissió Europea i el Servei Europeu d'Acció Exterior estan estudiant un projecte de mesures per determinar els propers passos. Totes les opcions estan sent analitzades", ha dit.
 
Ashton s'ha mostrat alarmada per la nacionalització d'YPF perquè podria afectar d'altres sectors i "malmetre greument" l'atmosfera de negocis amb el país sud-americà. A més, l'alta representant ha fet referència a d'altres "decisions problemàtiques" que l'Argentina ha pres durant els darrers anys, en termes de restriccions d'importacions i polítiques inversores. "El Govern d'Argentina ha d'assegurar el compliment dels seus compromisos internacionals sobre el tractament i la protecció de les inversions procedents de la Unió Europea", ha dit.
 
"El govern espanyol té tot el nostre suport en aquesta qüestió", ha reafirmat Ashton. Com a mesura diplomàtica, la UE ja ha anunciat la cancel·lació de la reunió del comitè de cooperació entre la UE i l'Argentina prevista inicialment per aquest divendres. 
 
L'Eurocambra debatrà sobre l'expropiació d'YPF
 
Els eurodiputats debatran a la sessió plenària d'aquest dimecres sobre la "seguretat jurídica de les inversions europees fora de la UE" en referència a l'expropiació argentina d'YPF, i n'adoptaran una resolució durant el ple de divendres. La proposta ha estat realitzada per l'eurodiputat francès del Partit Popular Europeu, Joseph Daul, i ha rebut l'aprovació de la majoria dels membres de l'Eurocambra. El líder espanyol del PPE a l'Eurocambra, Jaime Mayor Oreja, ha parlat d'"inseguretat jurídica i arbitrarietat" en la decisió del govern de Buenos Aires. "Crea un mal precedent per a les inversions europees al món", ha dit. 

Navega per les etiquetes

UEexpropiacióypfRepsolArgentinaYPF

COMENTARIS

+0
-0
Expropiacions
Anònim, 18/04/2012 a les 10:03
La nacionalitzacio d'un monopoli d'un sector estrategic com es l'energia en un pais dels anomenats emergents els ha agafat a tots amb els pixats al ventre i ara no saben com sortir-se'n perque dema es poden trobar amb un cas exactament igual, i potser multiplicat, al Brasil, a Xile, al Peru, etc etc etc

Aquest es el problema.
+3
-1
arregleu lo de aqui
CATALUNYA- NORD, 17/04/2012 a les 23:46
Lo que te que fer la eurocambra es mirar lo que foten aquets gripaus de espanyols en nosaltres i deixar lo que pase a argentina o a sudmaerica,arregleu i doneu un cop de ma als catalans a desfer-nos de aquesta escoria i deixeu als lladregots de els espanyols que s espabilin tot solets.deixeu que ells sols es vaiguin enfonsan en la seva propia merda,una cosa us dire tot lo que feu a benefici de espanya i els espanyols no us u agrairan mai son uns malparits de mena,encara seran capasos de dir que si no fos per ells europa estarie a la miseria

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: