ACN/M.P. | Actualitzat el 18/04/2012 a les 10:18h

100.000 monitors d'educació en el lleure

Monitors d'esplais de El Masnou, Badalona i Corbera fent una excursió. Foto: Helena Calvo

Els monitors d'educació en el lleure ja són 100.000. Aquest dimarts es va lliurar, a càrrec del conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, el carnet de monitor d'educació en el lleure número 100.000 a Neus Querol, la cap d'un agrupament escolta de Castelldefels.  
 
El lliurament es va fer en un acte al Palau de la Música que commemorava els 30 anys de la tasca de les entitats de lleure. Hi van assistir centenars d'alumnes, monitors, caps escoltes i directors d'entitats i associacions. 
 
Cleries va donar importància a la tasca formativa dels monitors i monitores de lleure i va afirmar que es continuaran fent cursos per tal de garantir el rigor i la qualitat en l'educació en el lleure. A més, el conseller va destacar "el paper dels educadors en el lleure com a transmissors de valors" i va valorar la tasca de "milers de joves d'arreu del país que inverteixen una part del seu temps lliure a treballar en l'educació de nois i noies, sense esperar res a canvi".
 
Entre d'altres, també es va recordar el pes que ha tingut l'educació en el lleure en la història del país, ja que "durant la dictadura franquista va preservar la nostra identitat nacional, la cultura i la llengua catalana; i alhora va crear una cultura participativa i de generació de lideratges en l'àmbit polític, a la societat civil o a les ONG". Com també es va rememorar l'inici de la regularització de la formació de dirigents a Catalunya, l'any 1982.
 
A l'acte, que ha estat conduït per la presentadora del club Super 3, Neus Ballbé, també han participat l'actual director general de Joventut, Toni Reig; el primer director general de Joventut de la Generalitat, Enric Puig, i el professor d'Esade, Josep Maria Lozano.

COMENTARIS

+0
-0
Per a l'anonim de les 13:11
Anònim, 18/04/2012 a les 14:00
El personatge que ha escrit aquest comentari em recorda als comentaris que es fan a Tele Madrid, o intereconomia... Es el de sempre, la societat espanyola, pedant e ignorant, i orgullosa de ser-ho. Cada dia sento mes vergonya de tenir un paper plastificat on diu, ciudadano español...
+2
-0
Per a l'anonim de les 13:11
Anònim, 18/04/2012 a les 13:51
El personatge que ha escrit aquest comentari em recorda als comentaris que es fan a Tele Madrid, o intereconomia... Es el de sempre, la societat espanyola, pedant e ignorant, i orgullosa de ser-ho. Cada dia sento mes vergonya de tenir un paper plastificat on diu, ciudadano español...
+3
-0
Per a l'anònim de les 13:11
Anònim, 18/04/2012 a les 13:23
Son monitors que fan la seva feina "gratia et amore" (o dic per a l'anònim de les 13:11), durant el seu temps lliure. Més o manco com els voluntaris de CARITAS, amb la diferència que aquests fan feina als menjadors i dispensaris de menjar i roba. Això demostra la gran quantitat de gent conciencisada que hi ha a Catalunya.
+1
-4
Joder
Anònim, 18/04/2012 a les 13:11
Esto lo leen los alemanes y los escandinavos y se cagan en Thor y en Odín y sus muertos pateados en el Walhala. Leen esta noticia franceses, ingleses y se parten el culo de risa. Y para nuestros catalanes tan laboriosos e industriales emplear 100 mil en tocarse los huevos y recibir subvención (previo curso de inmersión y adoctrinamiento independentista) todos los aplausos. Joder que ibéricos estos industriosos del sur.

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: