Dimecres, 18 de abril de 2012 | 16:58
Vostè es troba a: Inici > Comunicació >

Jiménez Losantos pagarà a Esquerra 60.000 euros

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El Suprem ractifica la sentència de l'Audiència Provincial de Barcelona
Jiménez Losantos pagarà a Esquerra 60.000 euros
18/04/2012 09:55
9losantos
El Tribunal Suprem ha confirmat la condemna contra Federico Jiménez Losantos dictada per l'Audiència Provincial de Barcelona per danys a l'honor i la imatge d'ERC per import de 60.000 euros.
Aquesta indemnització de 60.000 euros és per la comissió d'un delicte de danys a l'honor i la imatge d'ERC en vincular en un un article en El Mundo, al partit polític català,  amb la tinença d'armes per acoquinar, o fins i tot,  matar als adversaris polítics.  En aquest sentit s'afirmava en el mateix : "A les seus d'Esquerra hi ha o pot haver-hi armes", deia l'article Requisa d'armes, publicat en el diari El Mundo el 4 d'octubre de 2007 i afegia que "hi ha voluntat psicològica i política d'emprar-les per acoquinar i, eventualment, matar a adversaris polítics, que per a qualsevol pistoler poden ser-ho tots".

Frases com aquestes van portar a l'Audiència de Barcelona a condemnar al periodista i al Suprem a confirmar aquesta sentència, amb l'argument que no és admissible fer aquest tipus d'acusacions en públic sense basar-se en una condemna prèvia per aquests delictes sobre aquells a els qui s'imputen.

El periodista va argumentar a favor seu que l'article va ser escrit en un estil periodístic caracteritzat per la sàtira i la ironia. "No pot prevaler la llibertat d'expressió del Sr. Jiménez Losantos, ja que les imputacions que es realitzen en l'article sobre la tinença d'armes, la seva utilització per acoquinar i, fins i tot, matar als adversaris polítics, tenien una gravetat extrema", diu la sentència.

Jiménez Losantos argumentava també en el seu recurs que les seves crítiques se sumaven a les quals altres mitjans de comunicació estaven publicant en aquell moment, contra ERC, per justificar el terrorisme. El Tribunal recorda que "és cert que l'article es va escriure en relació al fet que el president de Ciutadans de Catalunya, Albert Rivera, va rebre una fotografia seva amb un tir en el front, en relació amb la qual cosa van ser detinguts dos joves militants de les Joventuts d'ERC". Aquells militants, afegeix la sentència, "van quedar en llibertat provisional amb càrrecs" i ERC "va iniciar un expedient contra els mateixos", afegeix.

En qualsevol cas, "la detenció de dos militants d'un partit, que no han estat condemnats i que queden sotmesos a la presumpció d'innocència, no pot fer predicable la mateixa conducta a la resta de l'organització política" i, de fet, el propi Rivera no va acusar a ERC, com sí fa Jiménez Losantos.

La sentència li dóna la raó a Jiménez Losantos quant al seu recurs contra l'obligació de publicar la sentència íntegra en diversos mitjans de comunicació, una imposició que el Suprem converteix en l'obligació de publicar l'encapçalament, fallada i tres paràgrafs de la sentència de l'Audiència Provincial de Barcelona.

L'import en concepte d'indemnització pels danys i perjudicis causats segons fonts d'ERC seran destinats íntegrament a una fundació sense ànim de lucre.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1