vols rebre el Singular? Rebre elSingularDigital al teu correu electrònic Subscripció al butlletí
Et sembla bé que CiU hagi presentat una esmena contra la totalitat als pressupostos de l’Estat?
Et sembla bé que CiU hagi presentat una esmena a la totalitat dels pressupostos de l’Estat?
87 %
4 %
9 %
23 vots
Dissabte, 21 d'Abril de 2012
Actualitat

Política

20/04/2012
18:32  h.
El difícil diàleg entre CiU i ERC
El pacte fiscal és el fràgil punt de partida de temptejos entre les dues formacions
Oriol Junqueras
CiU i ERC han iniciat una via de diàleg després de l'entrevista que ahir Oriol Junqueras va mantenir amb el president Artur Mas, però és una entesa difícil. El pacte fiscal és ara com ara el fràgil punt de partida de temptejos entre les dues formacions.

Si ahir Junqueras va descartar donar estabilitat al govern en el dia a dia més enllà de la reivindicació del concert econòmic, avui sembla anar més enllà en un escrit al seu blog . Segons el líder d'ERC el seu grup estaria “disposat a donar suport al Govern si la proposta catalana de finançament que s’aprova al Parlament de Catalunya és la del concert econòmic”.

Junqueras afirma en el post titulat “O caixa o faixa”, que “només si Catalunya té la clau de la caixa única podrem garantir que els recursos que els catalans generem amb el treball s'inverteixin al nostre país, en benefici de la cohesió social, de la igualtat d’oportunitats i de les seguretats bàsiques del benestar”.

“L’Estat espanyol porta segles demostrant que no és de fiar, que incompleix sistemàticament els pactes i que no paga els seus deutes”, assegura Junqueras, que conclou el seu article criticant que “l’Estat sempre ha amagat la caixa, la clau de la caixa i el contingut de la caixa. Necessitem, doncs, prendre consciència que als catalans ens calen eines d’estat, com les d’un sistema fiscal que depengui exclusivament de la voluntat dels mateixos catalans. Perquè les úniques batalles que es perden són les que no es presenten, cal estar decidits a ser, a voler ser, i a ser del tot”.

El problema d'aquesta reivindicació és que el govern ja no podrà comptar amb el PP com a soci dels pressupostos un cop la reivindicació s'engegui, i el suport l'hauran de donar o bé ERC o bé els socialistes. Si cap d'aquests dos partits accepta fer el pas, el president Artur Mas haurà d'anar a eleccions anticipades.
Imprimir Enviar notícia
FacebookTwitterLa TafaneraRemoumeIndependènciaCatosferaMeneameYahoo
8Veure i/o afegir comentaris
el nom:s una trampa per al senyor mas per abocar-lo a eleccions anticip...
Comentaris (8 en total)
el nom
20/04/2012 22:51
s una trampa per al senyor mas per abocar-lo a eleccions anticipades on ERC no hi tindria res a perdreperò si molt a guanyar, en detriment de CIU. Espero que el sr Mas no es refii del Junqueras que ni ell és de fiar ni total la gent del partit que li dóna les directrius.
Freud
20/04/2012 21:42
Algun psicòleg a la sala?
Pepa
20/04/2012 21:05
CyU només té delit per pactar amb el PP. De fet ho fa dia si dia també.
Pep
20/04/2012 20:41
ERC només té delit per pactar amb el PSC. Se li nota molt
Rajoy i su Arturu
20/04/2012 19:56
Com pacteu, ens veurem al notari.
Ex votant d'ERC
20/04/2012 19:43
La veritat és que ERC no te cap problema per pactar amb els sociates que arruïnen la Nació catalana. Aquesta és la veritat que ara no volen que sigui dita, però és el que hi ha.
Pirineus
20/04/2012 19:16
S'apropen eleccions i prendrem mal si els programes electorals (de CiU, d'ERC-Reagrupament, de SI, de les CUP i de DC i inclús d'ICV) no posen l'autodeterminació, el dret de decidir, la independència i l'estat propi al davant de tot. Cal que OC, ANC i AMI ajuden a aconseguir-ho.
Josep
20/04/2012 18:50
Que es deixin ja d'històries i pactin, pel bé de Catalunya!
Envia'ns el teu comentari
Opini sobre la notícia que acaba de llegir.
Informaciówww.elsingulardigital.cat es reserva el dret a no publicar aquelles aportacions que siguin contraries o atemptin contra la Llei, la moral, la dignitat, la bona fe o l'ordre públic, o que infringeixin drets de propietat intel·lectual o industrial. www.elsingulardigital.cat tampoc assumeix cap responsabilitat derivada de l'enllaç a altres webs de tercers, ni dels seus continguts, que es pugui accedir a través del nostre portal.
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
© ElSingularDigital.cat S.L. 2008
CONTACTA AMB NOSALTRES | QUI SOM | PUBLICITAT | AVÍS LEGAL
Generalitat de Catalunya
Associació Catalana de Premsa Gratuïta RSS XHTML vàlid CSS vàlid CMS ComitiumSuite
desenvolupament: BabSoft disseny gràfic: l'eixida