Salvador Cot | Actualitzat el 19/04/2012 a les 23:59h

Tres polítics, dues escenes

A hores d'ara, en gran part Catalunya ha deixat de ser un subjecte polític diferenciat. Una nació, un país, per ser-ho, necessita disposar d'un mínim de discrecionalitat en la despesa pública i, a més, de la possibilitat d'establir les prioritats de la inversió. En cas contrari, simplement, no hi ha política.

Això és el que han entès, des de fa temps, les bases socials del catalanisme, que reclamen dels seus líders polítics un itinerari viable que condueixi -almenys- a l'administració dels propis recursos. En cas contrari -i que ho tinguin molt en compte- la classe política catalana perdrà la raó de ser i es convertirà en un annex, parasitari i provincià, de l'estructura de l'estat.

Potser per la gravetat de la situació, ahir tres polítics catalans van actuar visiblement en el sentit que els indica l'electorat. Artur Mas i Oriol Junqueras van acordar que no hi pot haver cap relació amb Madrid que no passi per la recaptació dels impostos, per la recuperació de la clau de la caixa. Mentrestant, a uns quilòmetres d'allà, Uriel Bertran es barallava contra uns peatges injustos i discriminatoris. Es pot pensar el que es vulgui sobre Mas, Junqueras i Bertran, però ahir van fer feina de país.

COMENTARIS

+0
-1
Iguals, iguals?
Crapul, 21/04/2012 a les 00:36
Home, la veritat, posar Uriel Bertran a l'alçada de Junqueras i Mas és una mica agosarat, no? Vols dir que a aquest noi no li falta fer més punts?
+2
-0
Quant ens costa la nova mansió d'en Duran Lleida a Begur ?
espanyaensroba.cat, 20/04/2012 a les 21:19
+6
-0
#novullpagar
Anònim, 20/04/2012 a les 20:12
15 dies sense espoli i no caldria fer cap retallada en sanitat, 4 dies sense espoli i no caldria cap retallada en educació, dos anys lliures d’espoli i Catalunya liquidaria el deute extern.

http://www.youtube.com/watch?v=nMCxUD0omYo

Expliquem-nos al món.
Alliberem Catalunya, alliberem-nos!!!
FREEDOM FOR CATALONIA
+8
-2
la classe politica
Anònim, 20/04/2012 a les 17:56
està molt desprestigiada (s'ho han fet solets) i aqui a Catalunya, encara més."una flor no fa estiu", han de fer moltes més coses i què el poble ho noti. fer o dir per una banda i acatar per l'altre, malament rai. o som catalans o som espanyols, però pagar dos cops NO, que s'han cregut!
o independencia o fora la generalitat.
+3
-17
Millor així
un, 20/04/2012 a les 16:23
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+7
-1
3 politics 2 escenes de pais
Marc Samper Seró, 20/04/2012 a les 15:42
3 polítics, 2 escenes.

2 escenes de pais. Ja s'han posat les piles els nostres politics? Si és així ALELUIA!

Avui hem sento més que mai orgullos de ser Catala!

Independencia JA!
+14
-0
PP-PSC són la mateixa cosa!
Anònim, 20/04/2012 a les 14:50
Totalment d'acord Sr. Cot com sempre! Tot i així tots ens han de donar moltes explicacions encara.

A part queden PPSOE que al final cada dia ens queda més clar que són la mateixa cosa però amb matissos sense importància.

Parlen de retallades però mai parlen de l'espoli fiscal? Fos cas perdessin la seva cacicada? Sobretot el PSC !!! Que algú passi pel Prat, L'Hospitalet, Nou Barris, Cornella ... només parlen de retallades ni una paraula de l'espoli fiscal i si en parles et portes la sorpressa que els que es diuen progressistes, democrates i d'esquerres no argumenten o ofenen o neguen o amenacen. Mai, mai argumenten !!! Fins i tot n'hi ha que no saben del que es parla. I no diem res dels sindicats !!! UGT o CCOO o la CNT !!! Quina és la credibilitat democratica i d'esquerres de tota aquesta colla?
+14
-0
Catalunya lliure
Anònim, 20/04/2012 a les 14:21

http://www.youtube.com/watch?v=XInI1aidccA

Catalunya 2014, nou Estat
Un país no es perd perquè els que no l'estimen l'ataquen, sinó perquè els que l'estimen no el defenen.
Alliberem Catalunya, alliberem-nos!
+1
-2
Com estàs veient....
atlasac, 20/04/2012 a les 11:17
Als espectadors NO ELS PODEN ENGANYAR JA MES....VISCA!!!

JO
Avui estreno la meva butaca del meu anfiteatre,s´alça el teló, es una obra DRAMATICA i escomença -- No hi ha SOLUCIO, no hi ha SOLUCIO... però un tal PORTABELLA i un tal TERRICABRAS veig que tenen el nàs més fí, alguna cosa auloren......veurem com transcurrirà l´OBRA ! !. ACTUARAS?
+17
-0
O som Catalunya o som España
Anònim, 20/04/2012 a les 10:48
O una cosa, o l'altre, ja n'hi ha prou de fer creure a la gent que som alguna cosa més que una autonomia més d'España, per que es el que som, depenem de Madrid igual que Murcia, però aquí, a sobre ens les foten dues vegades, des de Madrid i des de Barcelona. Ja estic fart, independència ja! al cost que sigui, o això, o desfem tornem transferències i acceptem que som la perifèria de Madrid.
+6
-25
vaja
Anònim, 20/04/2012 a les 10:09
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+24
-5
From USA
Anònim, 20/04/2012 a les 02:50
Els partits no diuen res perquè els diputats no paguen els peatges, el transport els hi paguem nosaltres, com els seus sous i dietes i xòfers.

El que han fet en Mas i en Junqueras és el que els polítics han de fer sempre, política, feina de país. És la raó per la què els hem votat i paguem.

La diferencia és que, el que ha fet en Beltran, no té perquè fer-ho, no li paguem per fer-ho, ho fa a fora d'hores de treball, ho fa per voluntat, per solidaritat amb el poble i els altres conductors.

Aquest petit gest, és la gran diferència entre polítics i polítics.


http://www.solidaritatcatalana.cat/actualitat/si-mitjans/uriel-bertran-retorna-el-teletac-al-parlament-i-safegeix-una-campanya-no-pagar-els-peatges
+22
-12
CiU i Esquerra amaguen el #NoVullPagar
Tian, 20/04/2012 a les 00:48
Que curiós que CiU i Esquerra no diguin res de la campanya #NoVullPagar. Potser és que tenen el cul llogat, amb crèdits multimilionaris amb "La Caixa". Concretament, CiU: 50 milions d'euros en crèdits ja vençuts ("La Caixa" en podria demanar el retorn demà mateix i ensorrar CiU). I Esquerra, pagant la hipoteca de la nova seu del carrer Calàbria (3 milions d'euros).
+34
-14
Pastanagues, no gràcies? Jo, independència
Guilllem, 20/04/2012 a les 00:44
Jo veig que els Mas/Junqueras (líders de partits experts en pactar amb l'enemic: PP/PSOE) brandaven una pastanaga utòpica que depèn de la bona voluntat espanyola: el pacte fiscal/concert econòmic.
En canvi, l'Uriel Bertran es planta per una cosa que només depèn de nosaltres: la independència.
+29
-7
Ni rioja ni oli andalus
Anònim, 20/04/2012 a les 00:41
A les properes eleccions, quan ja no hi hagi ni un ral, segur que continuarem discutint que aixo de la independencia esta molt be pero que quines politiques socials s'han de dur a terme mentre no siguem independents, i que de cap manera anar junts en una coalicio perque els altres son de dretes o d'esquerres o son uns traidors o es toquen el flabiol quan ningu mira.
+35
-4
Podem fer-ho
Marcel, 20/04/2012 a les 00:30
Ho tenen magre per evitar legalment el #novullpagar. Si ens hi posem de veritat, entre tots podem aconseguir que Abertis tingui un veritable problema:
http://www.perabonspatricis.cat

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: