Dilluns, 23 de abril de 2012 | 14:38
Vostè es troba a: Inici > Economia >

El Ministeri va gastar gairebé 80.000 euros en cartes a pensionistes

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Per explicar-los la revaloració de les seves pensions
El Ministeri va gastar gairebé 80.000 euros en cartes a pensionistes
23/04/2012 13:20
Fatima Báñez al Congrés
EP.- El Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social va gastar un total de 79.749,93 euros en l'enviament de nou milions de cartes als pensionistes per explicar-los la revaloració de les seves pensions, enfront de la congelació acordada pel Gabinet socialista, segons informa el Govern en resposta escrita a una pregunta del diputat d'IU Gaspar Llamazares.
El text, que recull Europa Press, precisa que el servei de notificació de la revaloració al gener i la posterior remissió de la certificació dels imports reportats durant l'exercici fiscal anterior es va adjudicar per 532.98,58 euros, dels quals 79.749,93 euros es van destinar específicament a l'edició i plegat dels nou milions de cartes.

Per la seva banda, el cost del franqueig de les cartes va ser "nul" en haver-se enviat la carta informativa juntament amb la notificació de revaloració i de retencions, que són obligatòries.

El Ministeri argumenta que aquest tipus d'actuacions "s'ha vingut produint en els últims temps tots els anys en què les pensions han estat objecte de revaloració", postil·lant a més que "aquest any resultava especialment necessari explicar als pensionistes la situació per 2012 respecte a la revaloració i la percepció de la paga única".

Obligats per llei

A més, al·lega que la Llei de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i la del Procediment Administratiu Comú obliguen a l'Estat a informar als pensionistes de qualsevol canvi en la seva percepció, atès que no reben nòmina on poder comprovar aquestes modificacions.

"La carta té com a objectiu fonamental adjuntar a la notificació de les noves quanties de pensió una explicació del percentatge en què aquestes augmenta en el nou exercici i el nombre de pensionistes que es veuran beneficiats per aquest augment. També s'informa del cost que això suposa per a la Seguretat Social, amb la finalitat de proporcionar una informació el més transparent possible als pensionistes", afegeix el Govern en la seva resposta.

El passat mes de febrer, el diputat per Astúries Gaspar Llamazares va acusar a la ministra d'Ocupació, Fátima Báñez, de "fer propaganda" amb una carta enviada a 9,5 milions de pensionistes espanyols "a escasses setmanes" de la celebració de les eleccions autonòmiques d'Andalusia i Astúries el proper 25 de març.

Així, criticava que la carta "confon informació i propaganda a major glòria del president del Govern a escasses setmanes de les eleccions asturianes i andaluses", amb una actuació que "històricament ha estat objecte de controvèrsia", i preguntava si per al Govern això és "compatible amb l'ètica política", interessant-se també per saber el cost total de l'enviament i si era "compatible amb la greu situació econòmica del país i amb les retallades imposades a la ciutadania".
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1