Dimecres, 25 de abril de 2012 | 17:36
Vostè es troba a: Inici > Economia >

La solució està en l'emigració?

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
1.000 professionals catalans s'inscriuen a un pla de contractació del Quebec
La solució està en l'emigració?
20/03/2012 11:52
9 paro oficina inem
EP.- Al voltant de 1.000 professionals catalans s'han inscrit al pla de contractació internacional que està impulsant el Govern del Quebec, i que inclou a Catalunya per seleccionar candidats de sectors com l'enginyeria, l'àmbit sanitari, les noves tecnologies i la construcció, entre uns altres.
El Govern del Quebec necessita cobrir fins a 2015 gairebé 730.000 llocs de treball amb professionals de tot el món, i per això aquest dimarts ha iniciat a Catalunya un procés de selecció.

La secretària d'Ocupació i Relacions Laborals de la Generalitat, Esther Sánchez, ha recordat en la primera sessió del procés el conveni de mobilitat laboral entre el Govern del Quebec i el de la Generalitat que es va formalitzar el 2 de febrer per "fomentar la incorporació professionals que a Catalunya no troben ofertes de treball que s'adaptin als seus perfils".

S'ha aglutinat als candidats en famílies de sectors laborals en cinc sessions informatives per explicar les necessitats del Quebec al mercat laboral, i Sánchez ha destacat que la iniciativa ha tingut "una gran receptibilidad".

Segons l'assessor en immigració del Quebec en Paris, Abdellah El Mzem, el conveni de col·laboració que es va establir entre tots dos governs busca professionals "amb un bon perfil i una bona condició laboral", i es preveu que, a partir del mes d'octubre, els empresaris començaran a realitzar les entrevistes als seleccionats.

S'estan començant a rebre ofertes de diverses empreses, i a partir de la setmana vinent es penjaran al portal de Feina Activa del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), però només podran accedir aquelles persones que prèviament s'hagin inscrit en les sessions informatives.

Segons Sánchez, es tracta d'un procés dinàmic que s'allargarà en el temps, i ha destacat que és necessari fugir de la por a sortir fora i del fracàs: "Els països als quals admirem perquè són pròspers, han entès que la forma de créixer personal i professionalment és movent-se".

Per al secretari d'afers exteriors de la Generalitat, Senén Florensa, la forma de sortir de la crisi a Catalunya passa "per la internacionalització de les empreses, però també dels professionals", i ha afegit que l'estada en el Quebec dependrà del tipus de contracte empresarial i de la perspectiva professional de cada individu.

La intenció del Govern és d'informar bé sobre el procés de selecció, obert tant a professionals amb ocupació com a aturats, ja que no tots els inscrits ho passaran.

Durant cinc sessions informatives els propers dies s'explicarà el procés, i hi haurà noves convocatòries en el mes de juny i d'octubre, i segons Sánchez, s'oferiran cursos de francès intensius a través del SOC per a aquells seleccionats que no tinguin el nivell requerit.

També ha volgut destacar que és la primera vegada que el Quebec obre les seves fronteres d'aquesta forma, i que aquest projecte és el primer que s'estableix entre tots dos executius per impulsar una iniciativa que el seu objectiu és el mercat laboral.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1