Tito Vilanova, nou entrenador blaugrana
Salvador Cot | Actualitzat el 22/04/2012 a les 23:59h

La gran coalició

"Jo penso que Nicolas Sarkozy ja ha perdut", deia ahir al vespre el vell Jean-Marie Le Pen. "Faig una crida a derrotar Sarkozy!", arengava Jean-Luc Mélenchon als seus seguidors de la nova esquerra de cara a la segona volta. "Pocs homes han estat tan injustament atacats com Nicolas Sarkozy", deia François Fillon, l'actual primer ministre. El fet és que aquestes presidencials franceses han girat com mai a l'entorn de la personalitat del president.

Els francesos són, abans que res i que ningú, ciutadans. En aquest sentit, la figura del president sempre ha tingut un punt de distància, d'inviolabilitat mediàtica derivat de les altes funcions de representació que li atribueix la República. I això és el que ha menstingut Sarkozy, constantment hiperexposat i sempre exhibint el seu cercle familiar i les seves amistats carregades de diners.

Tot plegat ha armat una formidable coalició contra el president sortint, especialment intensa entre l'esquerra i l'extrema dreta, els àmbits socials més refractaris a l'iot i el restaurant exclusiu. No és caçar elefants, certament, però és que la República és una institució seriosa.

COMENTARIS

+3
-1
Quant ens costa la nova mansió a Begur d'en Duran i Lleida?
espanyaensroba.cat, 23/04/2012 a les 22:34

http://virreiduran.wordpress.com/2011/11/09/duran-aplana-el-cami/


http://maps.google.es/maps?q=
%2B41%C2%B0+56%27+36.35%22,+%2B3%C2%B0+12%27+31.69%22

http://www.elpais.com/fotogaleria/espana/horas/sombra/Duran/elpgal/20100715elpepunac_1/Zes/1


Duran i Lleida és el polític més inteligent de tots,des de 1.982 viu entre l'hotel Palace i l'Hotel Ritz de Madrid,
cobra 6.000 euros al mes de sou de polític més la suite pagada amb diners públics,pisos a Lleida,Barcelona i una mansió a Aiguablava (Begur),més
les comissions que rep dels lobbis empresarials com Abertis,Gas natural,Repsol,La Caixa i totes les empreses catalanes que fan negocis a Espanya
com Cementos Molins,Farmacèutiques com Ferrer-Salat,Almirall,Esteve etc
Coloca a amants en càrecs públics com la Joana o la Maria de la Pau,viatja arreu del món gratis
gràcies als nostres diners,mai ha tingut cap responsabilitat politica,és homofob,classista,
i per més inri encara hi ha gent que el vota quan Duran i Lleida només es serveix a si mateix.


+4
-2
Una llei injusta
Anònim, 23/04/2012 a les 21:21
La llei electoral francesa és molt injusta. Els 6 milions de ciutadans francesos que han votat a madame Le Pen, no tindran cap representació. I donat que el futur de França, amb l'UMP i el PSF està sentenciat, és important la presència del FN per salvaguardar França.
+2
-8
elefantiasis
un, 23/04/2012 a les 19:32
Aquest home està obsessionat amb els elefants. No l'hi trobo unaltre explicació. Per mi que, de petit, li feien "bulling" al cole, perque li deien que tenia les orelles més grosses que en Dumbo, el nas en forma de trompa. O que tenia els ullals de marfil. Tanta neura amb els paquiderms deu tenir alguna explicació psicológica. De fet, crec recordar que hi ha una enfermetat que s'anomena "elefantiasis".


http://www.eldescodificador.com/2012/04/15/elefantiasis/
+8
-0
República seriosa
Anònim, 23/04/2012 a les 19:03
La República no és seriosa pel fet de ser-ho. Ho és pels seus actes. Així doncs la República Dominicana (per posar un exemple qualsevol) no és més seriosa que el Regne Suec.

Ara, la diferència és que la República representa la democràcia, el bé comú, la igualtat. Mentre la monarquia escenifica la desigualtat, el ser fill de, i l'accés desigual dels ciutadans a l'Estat.

Però els temps que vivim es volen mostrar com anideològics i per tant als ciutadans tant els fa una cosa com l'altra. I a l'Europa actual són molt pocs els qui plantegin temes ètics i morals en política (i encara menys en economia).

Part de la crisi és culpa de la degradació moral que vivim com a societat i això no fa diferències entre monarquia o república. Si una poma és podrida és qüestió de temps que ho estigui tot el fruiter.
+13
-2
Gran coalició... catalana ja!!
Issem, 23/04/2012 a les 15:57
Necessitem un cop d'efecte i ràpid, no unes eleccions que ens enfrontin. Cal apostar ja! per un govern de coalició (excloent partits espanyolistes, clar). És necessari estar units enfront de les forces del mal i els grups polítics són els primers que han de donar exemple: Gran coalició catalana ja!!!
+19
-1
L'autonomia que ens cal és la de França o Portugal
Anònim, 23/04/2012 a les 13:39

http://www.youtube.com/watch?v=XInI1aidccA

Any 2014, Catalunya commemora 300 anys de la derrota contra les tropes de Felip V (Barcelona, 11 de Setembre de 1714) amb la conseqüent pèrdua de llibertats com a poble que sempre havia sigut lliure, aquesta data coincidirà amb eleccions electorals pel parlament de la Generalitat, l'únic organ institucional on actualment es pot proclamar la independència de Catalunya.
+9
-1
Una institució seriosa?
Anònim, 23/04/2012 a les 11:23
HOME, I TAMBÉ ABSOLUTAMENT CORRUPTA I GENOCIDA...
+28
-5
Les institucions, Cot
boi, 23/04/2012 a les 08:17
El tema no és monarquía, repùblica, govern o comunitat de veïns. El tema és qui hi ha al capdevant. Ja veus quines destrosses va fer en Zapatero. O el tripartit, per quedar-nos a prop.

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Vés a: Ferré i Catasús Sóc un rosat 2011: Una història d'amor i de terra

Ferré i Catasús Sóc un rosat 2011: Una història d'amor i de terra

Un monovarietal de merlot, de l'escola de rosats potents com el Gran Caus que va crear el desaparegut enòleg Joan Milà



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: