Pere Pratdesaba | Actualitzat el 25/04/2012 a les 11:07h

El regidor de Seguretat de Vic fa una crida a «la calma»

Joan Ballana no pensa dimitir, tal com reclama Marta Riera. De moment, la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra es reuniran amb la comunitat islàmica i Josep Anglada per evitar que es repeteixen els aldarulls d’aquest dimarts.

Uns joves, picant uns contenidors, en la protesta d'aquest dimarts. Foto: Osona.com

Joan Ballana, regidor de Convivència i Seguretat, ha fet aquest matí “una crida a la calma”, en declaracions a Osona.com i en relació als incidents d’ahir a la nit al centre de Vic.  Aquest dimarts, la concentració celebrada per segon dia consecutiu davant l'Ajuntament de Vic contra el líder de la Plataforma per Catalunya, Josep Anglada, va derivar en una manifestació fins al davant del seu domicili que va finalitzar amb aldarulls i un intent d’agressió vers el mateix Anglada, que tornava a casa seva.

“Hem de tranquilitzar-nos. Que la situació no es desbordi”, ha apuntat Ballana. El regidor ha tret ferro als incidents d’ahir, que ha qualificat com una situació “mig espontània que es va complicar”. “No se li ha de donar més importància que la que té”, ha afegit.

Ballana ha dit que treballaria perquè no es tornessin a repetir uns fets semblants i perquè es pogués garantir els drets de tothom. En aquest sentit, hi ha previstes reunions entre la Guàrdia Urbana, Mossos d’Esquadra i les dues parts implicades, per separat, o sigui, amb representants de la comunitat islàmica i Josep Anglada.

En relació a la nova protesta convocada per al proper divendres, en principi la Guàrdia Urbana no té previst prendre mesures especials, tot i que això dependrà de les reunions esmentades anteriorment.

Pel que fa a la dimissió de Ballana que ha demanat la regidora de PxC Marta Riera, el regidor de Seguretat ha dit que la petició havia estat “fruit del moment” després dels incidents i que no pensava deixar el càrrec. De fet, Josep Anglada també coincideix en aquesta apreciació del regidor i, després de parlar amb ell, ha rebutjat demanar la seva dimissió.

Navega per les etiquetes

Josep AngladaPxCimmigració

COMENTARIS

+25
-35
seguritat
vic, 25/04/2012 a les 12:12
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+28
-22
Segur que s'han de reunir amb la comunitat islàmica?
Anònim, 25/04/2012 a les 12:31
Quina mania que teniu en senyalar a la comunitat islàmica!!
Els que van organitzar l'acte, cridar les consignes i animar als manifestar a respondre a les provocacions de l'Anglada tenen poc a veure amb l'islam.

Però és clar, la qüestió és penjar etiquetes i carregar contra el diferent...
+33
-14
Els de sempre.
Antònim, 25/04/2012 a les 12:33
Entre els de la "Comunitat Islàmica" i els antifeixistes faran alcalde a l'Anglada. Felicitats caps de suro!
+40
-12
ignorar als violents
Anònim, 25/04/2012 a les 12:53
pero no veieu que li estem fent publicitat gratuita al Anglada.i aixó es perillos, encara tindra mes adeptes.
+32
-43
FART DE VIVIDORS!
Fart de vividors!, 25/04/2012 a les 12:55
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+44
-19
prou!
Anònim, 25/04/2012 a les 13:23
Aquí el que està dinamitant la convivència és l'Anglada i la seva colla d'analfabets.

Com pot ser que un regidor, borratxo, es dediqui a pegar a la gent al mig de plaça major i no li passi res?

Com pot ser que el govern de la ciutat pacti amb aquests energúmens?

Com pot ser que presentin mocions conjuntes?

S'ha de fer un cordó sanitàri contra els feixistes de l'ajuntament. No es pot fer la puta i la ramoneta amb personatges que fomenten l'odi, el racisme i la discriminació.
+22
-9
Proposeu alternatives!!!
Anònima, 25/04/2012 a les 14:11
a tota la gent que diu que una manifestació com la d'ahir li dóna ales a l'angalda i al seu partit, us pregunto: quina estratègia preteneu seguir? la de la ignorància, simular que tot va bé a Vic, com ja es va fer el primer cop que l'Angalda va entrar a l'Ajutament? Doncs no va tenir gaire èxit, només es va aconseguir que multipliqués per 4 el nombre de regidors. Quina altra solució proposeu: fer-li al joc i aprovar mocions seves per tenir-lo content? doncs aquesta actitud per part de l'Ajuntament només provoca que la gent del carrer s'enfadi cada dia més i que ell es vagi posant medalles de "la feina que està fent per Vic". La meva proposta és clara: fer-li el buit entre tots. Denunciar públicament qui és, d'on ve i on va, rebutjar-li totes les mocions i mostrar una unitat contra el feixisme.
Per últim, per tots aquells que defenseu aquesta falsa democràcia, afegir que Hitler també va ser votat!
+24
-7
Aquí no hi ha dues parts!
Anònim, 25/04/2012 a les 15:03
Sr. Ballana! Aquí no hi ha dues parts: només n'hi ha una que és la que va generar el conflcite, el Sr. Anglada.
I, en tot cas, si n'hi ha una altra som tots els que som diferents a ell: o sigui els que no som catòlics, de dretes i agressius.
Per tant, en comptes d'enfocar el conflcite com si hi haguéssin 2 parts,l'Ajuntament de la meva ciutat si vol estar a l'alura de les cicumstàncies, hauria de fer una crida a la conviència i hauria de reprobar que un regidor cometi actes agressius contra menors de la ciutat.
Mal enfoc Sr. Ballana!!
+19
-6
Prou !
Vic Rejects, 25/04/2012 a les 15:25
Les Grans mases sucumbiràn avans a una gran mentida que a una de petita ! A. Hitler

Qui vulgui la pau ,la tranquil·litat , poder educar els seus fills de la manera mes correcta i que siguin lliures de qualsevol prejudici segur que votant o rien les gràcies d'Anglada no ho aconseguiràn !

És lementable que a la capital de la Catalunya Catalana una persona així tingui ales !

Vigatans desperteu-vos d'una vegada !!
+6
-1
Angladeitor
Vic Liberate, 25/04/2012 a les 15:49
Anglada estas solo como Robinson Crusoe,tendrás que pagar
tus pecados,cuando dejas a tus militantes solos no te quejas
esto Angladeitor no sera la ultima, hasta los de la derecha
Catalana no te quieren,

té a salido competencia en Vic JaJaJa!
+13
-1
quin tio!!!
Anònim, 25/04/2012 a les 16:01
Aqui l'únic que ha de dimitir és l'anglada .Ell és el qui ho ha comensat tot !!!prou ja Anglada!!
+10
-0
prou
Anònim, 25/04/2012 a les 16:57
Ni Anglada ni nens malcriats amb ganes de trencar coses.
+8
-11
prou, i tant que prou però del qui us penseu, "llestos"!!!
Anònim, 25/04/2012 a les 18:22
A vic està tot fet una merda i no és culpa de l'Anglada, taps de suro. Si que s'ha de fer un cordó sanitari, i tant, però no pas a l'Anglada sinò a tota aquesta tropa de maulets i desgraciadets de la vida que van d' "antifeixistes" pel món i en la seva punyetera vida n'han vist un.
És lamentable que Vic estigui ple de inútils com aquests, llepaculs de moros.

Ja he votat a l'Anglada i el tornaré a votar tantes vegades com es presenti.
Que no us agradi a vosaltres, "antifeixistes, el fa més idoni per arribar a l'alcaldia.
+11
-0
apa ja hi som
Anònim, 25/04/2012 a les 18:45
a veure que vol dir tal com diu l'article que s'ha de treballar per garantir els drets de tothom ? Val em sembla perfecte, i llavors que tothom també compleixi amb les seves obligacions. No s'ha d'anar a cops de puny per el carrer, no s'han de xafar contenidors, no cal anar insultant a tort i a dret, no cal ser uns incivics, i podriem anar seguint. No se si algu s'ha de reunir amb algú i si val o no la pena. No seria més facil que es fes com amb tothom, aquí hi ha unes normes de convivencia i la llei es per tothom o sigui que el que fa el que no es correctge sigui qui sigui i sigui d'on sigui s'ha de multar, sancionar o el que faci falta com a tot arreu. No som tots iguals, doncs tots a passar pel tubo,no crec que calguin tantes contemplacions
+17
-4
quatre coses
Jo X, 25/04/2012 a les 19:10
1. El regidor de Seguretat no ha de dimitir. que quatre esvalotats comencin a perseguir un cotxe no és culpa seva i per sort, això no passa sovint a Vic.

2. si en aquell cotxe hi hagués anat l'Anglada, i l'haguessin atrapat, què haurien fet? linxar-lo? destrossar el vehicle? Aquesta manera d'actuar és el què els fa millors que l'Anglada? Perquè, si no són millors, perquè es creuen amb dret a manifestar-se?

3. Quan algú agredeix a algú, s'ha d'acudir a la policia i als tribunals, que per això hi són. anar a concentar-se davant d'un edifici, insultar a la resta de veïns del bloc, i llavors fer persecucions pels carrers és molt trist i del tot criticable. Si aquesta gent han marxat del seu país per viure millor, que també actuin "millor", a saber, presentar una denúncia, anar als tribunals, i manifestar-se pacíficament, demanant els permisos pertinents, sense perseguir a la gent pel carrer, sigui qui sigui aquesta gent.

4. Jo els agafaria a tots, a l'Anglada i a tots els que es van "manifestar" ahir al carrer Verdaguer, i els enviaria ben lluny d'aqui, perque no són millors que l'anglada els que ahir eren al carrer, i cap favor fan a la gent normal ni uns ni altres. Amagar-se darrera això de "antifeixista" és tan fals com l'anglada mateix. Per tant, tots fora i que ens deixin en pau.

+11
-3
per el de les quatre coses
Anònim, 25/04/2012 a les 20:31
Noi si senyor !!!! Es pot dir mes alt però no mes clar i estic totalment d'acord en tots i cada un dels punts que has expostat. Chapeau !!!
+11
-9
a treballar !
jo mateix, 25/04/2012 a les 21:39
treballar s'ha de fer i no viure del "cuento" llavors no hi haurien ganes ni temps de sortir al carrer a fer destrosses, que per cert qui ho paga llavors tot això?, de ben segur que els que ho han fet NO. Sr. Ballana actui amb contundencia i deixis d'histories de parlaments amb uns i altres, qui la fa la paga.I a tots aquests que venen de fora si no hi estan d'acord ja saben que toca.Jo els hi agraïrè. Bon viatge.
+0
-0
No ho entenc
Josep_7491, 29/04/2012 a les 22:06
Entre un de casa, que pot ser molt de dretes, i uns de fora, que no se sap ni el que son, que no es defineixen, que no s'integren, que no accepten la nostra civilització ni forma de viure, a qui hem d'ajudar? Al de casa, sens cap mena de dubte. No soc de PxC, però tinc les coses clares.
Una gent que, quan es moren, demanen que els seus cossos siguin enterrats al seu país d'origen, que poden aporar a casa nostra? Res, en absolut.
+0
-0
visca anglada
Anònim, 09/05/2012 a les 14:12
visca anglada visca visca
+0
-0
ex votant de la cup
Anònim, 09/05/2012 a les 14:15
no penso votar mai mes a la cup no soporto la rieradavall laia jurado torna siusplau que aquesta tia la giorgina nomes busca fama
+0
-0
catala
Anònim, 09/05/2012 a les 14:19
anglada TU SI QUE VALES ,TU SI QUE VALES petons tio

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Predicció Manlleu
dimecres
9°C  23°C
dijous
10°C  24°C
divendres
14°C  25°C
Enquesta
Qui és el culpable de la crispació a Vic?
      Vots emesos: 1064

Vila d'Abadal es mostra molt crític amb l'actuació de la CUP

 
L’alcalde de Vic, en una entrevista a Canal Taronja enregistrada la setmana passada,  parla dels últims incidents a la ciutat (a partir del minut 24), dels plens, l’AMI i el congrés d’Unió.
Edicions locals
Humor
Vés a: L'Oriol, el nou gegant de Manlleu

L'Oriol, el nou gegant de Manlleu

Nova entrega d'humor d'en Mandanga (imatge ampliada a dins de la notícia).

Arxiu històric


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: