Dilluns, 30 de abril de 2012 | 15:54
Vostè es troba a: Inici > RSC >

2.500 discapacitats perdran la seva ocupació en sis mesos

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Segons informen entitats del sector
2.500 discapacitats perdran la seva ocupació en sis mesos
30/04/2012 12:44
Silla de rodes
Més de 2.500 persones amb discapacitat intel·lectual perdran la seva ocupació abans de sis mesos a causa de la retallada del 56% en la partida destinada a subvencions per a la inserció laboral a Catalunya.
Així ho han alertat Dincat i Ammfeina, les dues entitats més representatives del sector, que aglutinen més de 100 centres especials de treball (CET) sense animo de lucre.

Segons ha explicat a Europa Press la portaveu d'ambdues entitats, Míriam González, els pressupostos elaborats pel Govern "destruiran" més de 2.500 ocupacions protegides d'especial dificultat dels 7.300 que hi ha a Catalunya, per la qual cosa el tijeretazo pressupostari afectarà a 3 de cada 10 discapacitats mentals.

A més de reduir a la meitat les subvencions per a la inserció laboral de discapacitats, el Govern tampoc garantirà aquest any el finançament del 50% del salari mínim interprofessional als centres especials de treball, normativa d'obligat compliment.

"Aquesta retallada no garanteix ni tan sols els compromisos que la legislació vigent estableix pels CET, per la qual cosa la seva continuïtat està en perill", ha lamentat González.

Per a ambdues entitats, l'ajust pressupostari significa una "greu reculada" per a la inserció laboral dels discapacitats mentals, col·lectiu especialment castigat per la crisi.

També es veuran afectats els discapacitats físics

Dijous passat, més de 180 entitats catalanes d'ajuda a discapacitats físics, unides en la Fundació Ecom, van alertar que les retallades del Govern en aquest àmbit les havia "ferit de mort", la qual cosa posa en perill milers de llocs de treball.

A més, van alertar que moltes entitats es troben en "fallida tècnica", per la qual cosa es veuran abocades al tancament en un breu període de temps.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1