Dimecres, 2 de maig de 2012 | 16:24
Vostè es troba a: Inici > Comunicació >

"Ni un pas enrere"

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Dia Mundial per la Llibertat de Premsa
"Ni un pas enrere"
02/05/2012 09:34
LLIBERTAT DE PREMSA
El Col·legi de Periodistes de Catalunya, amb ocasió del Dia Mundial per la Llibertat de Premsa ha fet públic un comunicat que reproduïm íntegrament.
"En un dia en què cada any voldríem constatar que la llibertat d’expressió millora a tot el món, no podem fer més que expressar la nostra preocupació pel retrocés constant que patim periodistes i ciutadans en general per l’augment de l’agressió contra aquest dret fonamental de la democràcia.

El nombre de companys que hi han deixat la vida en països no suficientment homologats pel que fa al respecte dels drets humans no para de créixer. Són, bàsicament i, com sempre, víctimes d’un ofici tan imprescindible com letal quan no té l’empara de les garanties democràtiques que tots els estats subscriuen però que només uns pocs apliquen.

I no cal anar tan lluny. En els estats on, presumptament, hi ha les suficients garanties per aplicar aquestes legislacions, l’executiu intenta constantment apropiar-se del dret dels ciutadans a la llibertat d’expressió, a la independència informativa i a la llibertat de premsa.

No només parlem de les fusions empresarials i dels interessos que busquen reduir el discurs informatiu per adequar-lo a la voluntat dels grups de pressió. Els mitjans públics també pateixen aquest any, i en el nostre país, retallades legislatives que els afecten. És una nova ofensiva del poder executiu que, aprofitant la crisi, vol recuperar el control d’uns
mitjans que havien aconseguit els últims anys una molt apreciada independència gràcies a la lluita de ciutadans i de treballadors que fan possible la informació.

El Col•legi de Periodistes de Catalunya s’afegeix i dóna suport als actes reivindicatius previstos per recordar que sense llibertat de premsa, la resta de drets trontollen. No és un luxe. És una necessitat".
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1