Dissabte, 5 de maig de 2012 | 14:30
Vostè es troba a: Inici > Política >

L'Estat treu a les CC.AA. el dret a vigilar les seves conques

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Escac a l'Espanya de les Autonomies
L'Estat treu a les CC.AA. el dret a vigilar les seves conques
04/05/2012 16:51
9Soraya Sáez de Santamaria al Congrés
Encara que la gran notícia del Consell de Ministres hauria de ser la liberalització de Renfe i Aena, la Vicepresidenta Sáenz de Santamaría ha obviat l'assumpte dient que era un tema que quedava damunt de la taula del Consell per a posteriors debats.
Del que si s'ha parlat i posat en funcionament per Reial decret és la pèrdua de poder de la CC.AA a favor de l'Estat entorn de la vigilància de les conques hidrogràfiques. A partir d'ara i sobre la base de la decisió del Constitucional d'establir la Unitat de Conca, el Govern de Madrid, farà les funcions de policia de l'aigua que abans assumien els governs autonòmics, la qual cosa provocarà els corresponents recursos d'aquests per invasió de competències, encara que la Vicepresidenta no hagi fet esment als mateixos. "La idea és evitar duplicitats i solapamients", ha sentenciat la portaveu.

També l'Estat controlarà en exclusiva el moviment de residus. "A partir d'ara hi haurà una notificació única" en lloc de les diferents que calia sol·licitar a Ajuntaments i Autonomias la qual cosa, segons Sáenz de Santamaría, simplificarà el procés. El Consell també ha abordat la requalificació dels denominats espais protegits perquè "els usuaris tinguin clars els drets que tenen en cada espai".
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1