Diumenge, 6 de maig de 2012 | 14:12
Vostè es troba a: Inici > Comunicació >

La Xarxa de Televisions Locals i lamalla.cat acomiadaran al juny entre 29 i 66 treballadors

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Els dos mitjans de comunicació pertanyen a la Xarxa Audiovisual
Local, ens de la Diputació de Barcelona.
La Xarxa de Televisions Locals i lamalla.cat acomiadaran al juny entre 29 i 66 treballadors

04/05/2012 13:54
Salvador Esteve en Com Ràdio
CatalunyaPress .- Tal com havia anuncia Catalunya Press fa diversos mesos, han començat els acomiadaments en els mitjans de comunicació públics dependents de la Diputació de Barcelona que presideix el convergent Salvador Esteve.
En un nota remesa a la nostra redacció pel Comitè d'empresa es recullen ja les primeres mesures. Aquest és el text íntegre del text sindical:

“Arran de la publicació de les bases del nou concurs per a la subcontractació de personal el passat 27 d’abril, els 66 treballadors de l’XTVL i lamalla.cat subcontractats per Antena Local i Lavínia respectivament ens vam assabentar
que entre el 40 i el 100% de nosaltres es quedarà sense feina. Això equival, en el millor dels casos, a 29 companys al carrer, i en el pitjor, com dèiem, 66.

Des de fa anys treballem per nodrir de continguts el món audiovisual local a través del diari digital lamalla.cat i dels diferents serveis a les televisions locals de Catalunya adherides a la Xarxa de Televisions Locals. Reclamem la continuïtat dels actuals treballadors en el futur projecte que comença l'1 dejuliol i que no es fomenti la precarietat laboral i la rebaixa dràstica de sous.

En aquests nous plecs del concurs no s’inclou cap mena de subrogació. A més, el sistema de puntuació del nous plecs del concurs encobreix una subhasta a l’oferta més barata que es presenti. S’atorga 5 punts d’un total de
10 a l’empresa que presenti l’oferta més baixa. Creiem que atorgar el 50% de les opcions a guanyar un concurs segons el preu d’oferta més baix és fomentar la precarietat i la rebaixa dels salaris de manera molt considerable. L’empresa que rebaixi més l’oferta de salaris tindrà molts números per sortir guanyadora. I, en canvi, altres qüestions com la qualitat del treball, l’experiència dels treballadors i la seva formació i les seves aptituds són aspectes infravalorats pels plecs del concurs.

Entenem que la situació econòmica actual és complicada i que és inevitable que hi hagi retallades, però no de manera irracional i injusta com demostren els nous plecs del concurs de subcontractació.

Volem denunciar que la “racionalització de l’estructura” i “l’ajustament de la dimensió dels mitjans”, termes inclosos als plecs, no passa només per no renovar les persones subcontractades i per fomentar la precarietat dels futurs treballadors. I també denunciem la manca de transparència i d’informació durant tot el procés dut a terme per un ens públic.

EL COMITÈ D'EMPRESA D'ANTENA LOCAL I DE LAMALLA.CAT

Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1