Redacció Osona.com | Actualitzat el 30/04/2012 a les 08:20h

La CUP de Vic proposa unes mesures per aïllar PxC

La formació demana a l’Ajuntament que es presenti com a acusació particular contra Anglada i que tots els partits votin en contra de les mocions de PxC. A més, ha emplaçat a la societat vigatana a organitzar una manifestació contra el racisme.

Cristina Gayoso i Josep Anglada, en un ple de Vic. Foto: Adrià Costa

La CUP de Vic culpa PxC i el seu líder Josep Anglada dels incidents violents que s’han viscut en els darrers dies a Vic. Per tot plegat, la CUP ha fet públic tot un paquet de mesures que presentarà al proper ple municipal, el dia 7 de maig, per tal d’aïllar políticament PxC. En primer lloc, presentarà una moció on es demana que l’Ajuntament es personi en qualitat d’acusació popular en el judici per les presumptes agressions racistes dutes a terme pel president de la PxC Josep Anglada el passat 22 d’abril a la plaça Major. En segon lloc, la CUP ha enviat una carta a tots els partits del consistori vigatà on proposa que es votin en contra totes les mocions de PxC als plens de l’Ajuntament.

Per últim, la CUP ha "emplaçat" la societat vigatana a organitzar una manifestació unitària i multitudinària el proper 26 de maig en favor de la cohesió social i contra el racisme. La formació considera que la protesta "l'ha d'organitzar més gent" i, per tant, esperaran que ho facin altres entitats per adherir-s'hi, segons ha explicat Quim Soler. En els propers dies, segons els moviments d'aquestes entitats, la CUP decidirà si s'hi adhereix o convoca la protesta directament.

Aquest clima de crispació a la ciutat s'ha accentuat aquest dissabte al migdia a la Rambla Davallades, segons denuncia la CUP, amb una presumpte agressió a una dona d'origen equatorià, precedida d’insults racistes ("immigrant de merda"). Segons sembla, a causa d'una petita discussió de trànsit, una home d'un altre vehicle hauria tirat un escopit a la dona i un nen que anava al seu costat. En sortir del cotxe, l'home hauria agafat la dona, l'hauria colpejat i li hauria fet una esgarrinxada al pit que va necessitar atenció mèdica.

La dona ha presentat una denúncia, segons han confirmat a Osona.com els Mossos d'Esquadra. Des de l'Ajuntament, però, han explicat que només es tractava d'un incident de trànsit i que no té res que veure amb els aldarulls dels darrers dies.

----------------
COMUNICAT
CUP Vic

Els fets que s’han succeït aquesta setmana arran de la presumpta agressió racista per part del regidor Josep Anglada han desembocat en un clima de crispació a la ciutat que va tenir continuïtat aquest dissabte al migdia, amb una nova agressió precedida d’insults racistes a la Rambla Davallades.

La situació a la que s’ha arribat exigeix respostes, tan des de la classe política com de la societat vigatanes. És per això que la CUP de Vic vol plantejar diverses iniciatives que permetin visualitzar la voluntat de la gran majoria de la població de viure en pau en una societat cohesionada.

En primer lloc, la CUP presentarà una moció al proper ple demanant que l’Ajuntament de Vic es personi en qualitat d’acusació popular en el judici per les presumptes agressions racistes dutes a terme pel president de la PxC Josep Anglada el passat 22 d’abril a la Plaça Major.

En segon lloc, la CUP ha enviat una carta oberta a tots els partits de tradició democràtica amb representació a l’Ajuntament proposant-los la signatura d’un pacte públic que inclogui el compromís de tots ells de votar en contra de qualsevol moció que presenti el partit xenòfob i de no pactar ni negociar-hi cap proposta mentre aquesta formació mantingui els seus plantejaments racistes i antidemocràtics.

Per acabar, la formació independentista i d’esquerres fa una crida a tota la societat vigatana emplaçant-la a organitzar una manifestació unitària i multitudinària el proper 26 de maig en favor de la cohesió social i contra el racisme.

D’altra banda, al ple que s’ha de celebrar el proper 7 de maig, a més de la ja esmentada, la CUP presentarà tres mocions més: una en la que es reclama que la policia no utilitzi bales de goma en manifestacions pel perill que representen per a integritat física dels manifestants; una altra de suport a la ILP que s’ha engegat des de diferents entitats per promoure un canvi en la llei que permeti la dació en pagament de les hipoteques i eviti els desnonaments; la darrera moció reclama a l’equip de govern de l’ajuntament una solució a la manca de cartelleres per anunciar les activitats que duen a terme les entitats ciutadanes i una moratòria en les sancions que es van anunciar a finals de febrer per les entitats que pengin cartells en llocs no autoritzats.

---------------------------
NOTÍCIES PUBLICADES DEL CAS

Els antifeixistes diuen que l'equip de govern de Vic «fa el joc» a Anglada

Vídeo: Joan Ballana i Josep Anglada es troben en un debat al Canal Taronja

Suspesa la protesta contra Anglada per pressions «polítiques i policials»

Anglada no signa el manifest dels grups municipals de Vic perquè és «incomplet»

Immigrants i antifeixistes decidiran avui si mantenen la protesta contra Josep Anglada

La policia vol «rebaixar el to» de la manifestació d'aquest divendres contra Anglada

Els grups municipals de Vic condemnen la violència

Anglada culpa els mitjans de comunicació del «clima de desobediència» que hi ha a Vic

El regidor de Seguretat de Vic fa una crida a «la calma»

Incidents al centre de Vic en una protesta contra Anglada

Anglada acaba la festa de PxC a cops de puny i amb denúncies creuades

Vídeo: «Contra Anglada, acció directa!»

PxC aplega uns dos-cents militants i simpatitzants a Vic

Anglada s'esbatussa amb dos joves a la plaça Major de Vic

Navega per les etiquetes

Josep AngladaCUPPxC

COMENTARIS

+35
-15
Que aprenguin de lleis
Anònim, 30/04/2012 a les 08:30
Abans d'escriure mocions aquests de la CUP haurien d'aprendre de lleis i sabrien que l'Ajuntament no es pot presentar com a acusació particular com diu la notícia. Com a molt hauria de ser com a acusació popular. Sembla el mateix, però no ho és, senyors
+31
-15
salvapatries
Jordi , 30/04/2012 a les 09:17
No se com us heu tornat Cup Vic però us heu preguntat perquè molts cupaires vam causar baixa a la Cup de Vic? precisament per això! L'Anglada ja va tenir la primera victòria nostra quan alguns vam decidir marxar perquè l'Anglada lo que vol es precisament això,que se l'ailli per poder fer i desfer i dir tot lo que li pixi. No és la millor manera d'ajudar a la cohesió social tensant tan la corda per l'obsessió de la cap de llista de la Cup. Reflexioneu si us plau i deixeu els protagonismes a banda
+35
-17
...
Mozart, 30/04/2012 a les 09:18
Ho saben aquests fumetes de la CUP que aïllant PxC també estan aïllant a mils de vigatans que la van votar? o es que no veuen més enllà del porru que tenen davant els seus ulls?

Per altre banda als d'osona.com que últimament hi ha moltes queixes de censura de comentaris us diré; que amb la mateixa llibertat d'expressió que ataqueu a l'Anglada i d'altres persones també heu d'acceptar les critiques cap aquest pseudo medi de comunicació ;)
+20
-29
Tots units!
Anònim, 30/04/2012 a les 09:58
Ja començava a ser hora que algú comencés a fer alguna cosa.
Ara toca estar units i desmentir que Vic és una ciutat racista i feixista.

Per la manifestació, compteu amb mi!



+19
-31
no-cup
Anònim, 30/04/2012 a les 10:33
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+25
-12
Cup,cup
Anònim, 30/04/2012 a les 10:51
Aquest que son 4 i esvalotadors, creuen que son els amos, sisplau,son part dels que defensen la destrucció de Catalunya defensant els invasors actuals
+40
-18
als de la CUP
Anònim, 30/04/2012 a les 11:11
Ni m'agrada l'Anglada ni em considero raciste, pero penso que amb la crisi que hi ha si a Catalunya no tenim feina ni els catalans es imposible que els emigrans puguin guanyarsi la vida dignament, no se si als seus paisos putser estarien mes bé. no penso anar a la amnifestació
+16
-25
Ja era hora
Anònim, 30/04/2012 a les 12:43
Ja aniria essent hora no senyor alcalde?
+23
-8
que esteu fent?
anònim, 30/04/2012 a les 13:27
Srs de la Cup si la ciutat els importa el més minim deixin de ser protagonistes i intentin pacificaar l'ambient i no incendiar-lo.els hauria de caure la cara de vergonya de jugar tan frivolament amb temes tan delicats
+23
-10
i si es per la convivencia?
Anònim, 30/04/2012 a les 13:32
Doncs a mi em sembla que més que manifestació contra el racisme seria millor manifestació a favor de la convivencia, no us sembla ? Perquè a vegades entre els uns i els altres n'hi ha un tip no creieu. I la paraula racisme o racista a vegades es fa anar amb molta alegria eh, quan moltes vegades el problema no es la raça de les persones sino les maneres i l'actitud. No estic gens ni mica a favor de l'Anglada però tampoc estic gens d'acord que cada vegada que una persona té un problema amb una persona immigrant se l'acusi de racista, ja que sovint és l'argument més fàcil i gratuit.
+14
-15
Pel que "Que aprenguin de lleis"
Anònim, 30/04/2012 a les 15:59
Evidentment la moció de la CUP demana que l'Ajuntament es presenti com a acusació popular. La notícia té el subtítol malament. El cos de la notícia ja diu acusació popular.

I també evidentment, ja era hora que algú mogués fitxa. Ja n'hi ha prou que l'ajuntament encapçalats per CIU i ERC juguin a fer de complices i amiguets de l'Anglada.
+17
-10
Democràcia
Anònim, 30/04/2012 a les 17:13
No entenc tanta tonteria envers pXC, no son una gent que han estat votats per ciutadans de Vic, doncs perque sels tracta com criminals? Per dir el que molts no s´atreveixen a dir? Si els de la Cup no hi estan d´acord que si posin fulles i no facin tonteries.
I per cert no soc de la Cup ni de PxC.
+10
-9
S'ha de parar-li els peus
Anònim, 30/04/2012 a les 20:28
Quan el senyor anglada fa el paripé al ple i als mitjans de comunicació, la cup no li fa cas per no donar-li volada, CiU i ERC li fan cas i masses cops hi pacten. Quan aquest senyor utilitza la violència al carrer, la cup mou fitxa perquè unes agressions racistes d'aquest tipus no es poden deixar passar, atempta contra la seguretat de una quarta part dels vigatans, és una injustícia molt gran. Si més no per respecte a les víctimes això s'ha d'aturar d'alguna manera, en canvi l'equip de govern aqui si, fa veure que no ha passat res, llavors si que l'ignoren.
O sigui, que CiU i Erc quan l'anglada parla se l'escolten i fins i tot li donen la raó, ara quan l'anglada utilitza la violència i apallissa a gent nouvinguda, llavors callen i fan veure que no passa res.

Què vol dir tot això?? Aquests temes s'han de tractar, no es pot tractar tan frívolament com ho esta fent CiU.

+26
-8
Racistes...
Jo i l'altre, 30/04/2012 a les 21:36
Aquest nom es diu molt gratuïtament. Tot allò que no és del seu grat és perquè som racistes.Jo treballo a la sanitat pública i de sempre els que fem ús dels seus serveis ho fem dintre d'un horari i una normativa.A mi més d'una vegada m'han dit racista precisamnet per comunicar que per ser atès pel metge fa falta tenir hora demanada.En una altra ocasió en un torn de nit 3h. de la matinada desprès d'atendre un nouvingut i administrarli un calmant (per un mal de queixal),se li explica que a l'endemà al matí vagi al dentista, pero ell no hi està d'acord i vol que se li tregui la peça dental ja!.al dir-li que el metge no ho pot fer els hi diu RACISTES !Per tant srs. de la CUP, la majoria de racistes ho som perquè ells ens hi fan de racistes.
+21
-9
Democràcia ?
Anònim, 30/04/2012 a les 21:42
Vivim en democràcia i es de suposar que els partits polítics l'han de respectar, Com és que la Cup demani aïllar un partit que ha set elegit democraticament pels ciutadans? Srs. de la Cup jo no he votat al Sr. Anglada ni a vostès tampoc però el que tinc molt clar és que a vostès no els votarè mai.Es creuen els salvadors de la Patria i el que fan es remanar més la merda.
+3
-4
Llei de partits
Jaume Pérez, 30/04/2012 a les 23:21
Bé la mal anomenada mal feta llei de partits. Feta exprés per criminalitzar els partits independentistes,si s'apliques en rigor el partit del (Sr.) Anglada hauria de ser il·legalitzat
+9
-6
a mi m'agradaria
laia, 01/05/2012 a les 00:28
a mi nomes que un de aquets de la CUP, o de algun altre lloc diguenli,,no se es que no amb surt la paraula m'expliques el pq tenim que estar tan a favor dels inmigrants ...enserio ,,no ho entenc,
ara esta de moda estar a favor dels inmigrants ,nouvinguts digueuli com vulgeu es una moda ,,,es un taranna ,,que es ????
pq tan a favor dels de fora d'espanya i tant en contra dels que no son catalans pero si espanyols '???
es que no entenc res de debo ,,estem molt volats ,,,,,,
+10
-4
Ai, georgina...
Anònim, 01/05/2012 a les 10:33
Tot això és per l'ànsia de protagonisme de la georgina. Potser hauria d'intentar ser popular dins el seu propi partit, que cada dia n'hi marxen més cap a casa cansats de certes actituds.
+12
-6
votació
Josep, 01/05/2012 a les 11:05
Els vigatans hem votat a l'Anglada i democràticament , per tant ni mocions ni tonteries , es a qui volem al capdevant . Els 5 regidors que te diuen el que pensa el poble , fora l'escoria , ordenem aquesta ciutat . Anglada continua així , neteja aquesta ciutat . fa 20 anys es vivia be a Vic , ara nomes hi ha que negres , moros , indis , xinos , pakistanis ... ocupan els parcs on haurien de jugar els nostres fills.
Primer els de casa
+6
-3
racista
karmen 46, 01/05/2012 a les 17:59
SOC RACISTA PERQUE YA FA FASTIC ESTA A CATALUNYA AMB TOTA AQUESTA GENTUZA MOROS TRAIDOS MUSULMANS QUE ES VOLAN FE ELS AMOS DE AQUI SON MACHISTAS MALTRATADOS TOT LO PIXO HO QUE FOTIN AL CAMP AL SEU PAIS QUE AQUI PASARA ALGO MOL GROS PER ELLS COM LO DE EL ATATANDE DEL TREN DE MADRID QUE NO VA SE ETA CON VAN DI EL DEL PP HASTA AMB AIXO SON EMBOSTEROS ELS DEL PP HI ARA DONAN FEINA ALS INMIGRAN DE VALENCIA Y NAVARRA DONAN DINES ALS AYUNTAMENS PER AIXO MI TORNA RACISTA
+4
-8
4 ressentits
Anònim, 01/05/2012 a les 20:51
Faci el que faci la CUP sempre sortiran els comentaris d’aquests quatre ressentits que n’han marxat.

El Barça de Guardiola també va començar amb una neteja de vestidor. Ara a la CUP ja no hi queden pomes podrides.

Endavant i bona feina cupaires!
+7
-5
Als de la CUP
vigatà i osonenc, 01/05/2012 a les 21:35
Srs de la CUP, recordin que PxC es la segona força política a l'Ajuntament de Vic, amb 5 regidors, i son 5 perqué els vigatans els hem votat i volem que PxC tingui majoria absoluta va l'Ajuntament de Vic.
La democracia es això, o es que es pensen que la democracia es manar els partits marginals i minoritaris com la CUP, que a més no us enteneu entre vosaltres.
SOU UNA PANDILLA DE DROPUS
VISCA PXC, ENDAVANT ANGLADA, CUP IL.LEGAL
+1
-1
5 euros per dia hopitalitzat
Anònim, 03/05/2012 a les 15:27
per culpa de la CUP i partits com aquet elscatalans i catalanes pagarem 5 euros per did de hopitalitzacio els culpables els inmigrants i els partits politicas que tenen catalunya fata una porqueria VISCA ALGLADA VISCA PXC

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Predicció Manlleu
dimecres
9°C  23°C
dijous
10°C  24°C
divendres
14°C  25°C
Enquesta
Qui és el culpable de la crispació a Vic?
      Vots emesos: 1064

Vila d'Abadal es mostra molt crític amb l'actuació de la CUP

 
L’alcalde de Vic, en una entrevista a Canal Taronja enregistrada la setmana passada,  parla dels últims incidents a la ciutat (a partir del minut 24), dels plens, l’AMI i el congrés d’Unió.
Edicions locals
Humor
Vés a: L'Oriol, el nou gegant de Manlleu

L'Oriol, el nou gegant de Manlleu

Nova entrega d'humor d'en Mandanga (imatge ampliada a dins de la notícia).

Arxiu històric


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: