Dilluns, 7 de maig de 2012 | 15:17
Vostè es troba a: Inici > Política >

"No hi ha solució a la crisi amb la política actual"

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Julio Anguita. excoordinador general d'Esquerra Unida
"No hi ha solució a la crisi amb la política actual"
06/05/2012 15:58
JULIO ANGUITA
L'ex coordinador general d'Esquerra Unida Julio Anguita ha sostingut aquest diumenge a Oviedo que per a l'existència d'una moneda única han de donar-se com a condicions necessàries un govern únic, un pressupost, que els impostos siguin iguals per tots i que hi hagi una convergència social. "Cap d'aquestes condicions es va donar i la gent va entrar en l'euro", ha apuntat.
Sobre aquest tema, argumenta que això ha implicat per a Espanya dificultats a l'hora de competir, amb la mateixa moneda i sense capacitat per devaluar-la, davant altres països de la Unió Europa, com Alemanya, que té una capacitat industrial superior. Per això, sosté que "o se surt de l'euro o no hi ha solució", encara que reconeix que aquesta decisió "no és fàcil" i tindria conseqüències "molt dures".

En la mateixa línia, considera que no és possible la construcció d'un autèntic govern europeu perquè als bancs, als quals veu com els "responsables d'aquesta crisi", no els interessa que existeixi davant la possibilitat que pugui ser d'esquerres. I és que afirma que als mercats "els interessa que hi hagi una unitat monetària però no una unitat política".

Així ho ha dit en declaracions als mitjans de comunicació abans de presentar el seu últim llibre 'Combats d'aquest temps' a la Biblioteca de 'El Fontán' d'Oviedo, en un acte organitzat per l'Associació Cultural Isidoro Acevedo i l'Organització Local d'Oviedo del Partit Comunista d'Astúries.

La crisi té molts responsables

Segons ha explicat, en el llibre analitza l'actual situació de la Unió Europa, de la moneda única i de les retallades que s'estan realitzat, i evidència que tot el que està passant "estava dit" perquè els espanyols sàpiguen que aquesta crisi "no ha vingut del cel" sinó que "en un moment es va tallar aquí i hi ha molts responsables".

'Combats d'aquest temps' inclou cartes que Anguita va dirigir a Felipe González i a José María Aznar, així com intervencions parlamentàries i articles, per mostrar com ja s'havia advertit fa anys que la moneda única era "un desastre" i el Tractat de Maastricht, "un altre".

A més, Anguita ha incidit que la política espanyola ha canviat al llarg d'aquestes dues últimes dècades, de tal forma que llavors hi havia veus dissidents amb major representació parlamentària i es discutia "sobre continguts". En canvi, actualment diu observar en els debats parlamentaris "l'insult i la desqualificació". "Crec que de vegades és un debat de nens malcriados, amb més de 50 anys, però nens malcriados", ha lamentat.

"No veig reflexió ni lluita ideològica. En el fons, tots pensen el mateix", remarca, assegurant que la població aprendrà "amb dolor" a deixar de creure que existeixen diferències. Així, entén que la ciutadania "o es tira al carrer o no hi ha gens que fer" perquè "no hi ha solució a la crisi amb la política actual".
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1