Divendres, 11 de maig de 2012 | 15:24
Vostè es troba a: Inici > Economia >

JPMorgan Chase revela pèrdues de 2.000 milions de dòlars per "errors d'embalum" en derivats

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Què passa amb els bancs?
JPMorgan Chase revela pèrdues de 2.000 milions de dòlars per "errors d'embalum" en derivats
11/05/2012 11:02
JPMORGAN
El banc nord-americà JPMorgan Chase, la major entitat del país per actius, ha desvetllat haver sofert pèrdues addicionals per un import d'almenys 2.000 milions de dòlars (1.550 milions d'euros) com a conseqüència d'una fallida estratègia d'inversió i gestió del risc en derivats, que el propi conseller del banc, Jamie Dimon, no dubto a ratllar de "error d'embalum".
"L'error pot entrar en la categoria dels errors d'embalum i comprenc perfectament que qualsevol ens posi en dubte", va reconèixer Dimon en una conferència telefònica convocada a última hora del dijous, després que l'entitat informés d'aquesta circumstància a la Comissió del Mercat de Valors d'EUA (SEC).

En aquest comunicat, JPMorgan, un de bancs de Wall Street que amb major èxit havia aconseguit sortejar la crisi financera, informava a la CNMV nord-americana que des de finals de març la seva oficina central d'inversions havia registrat "significatives pèrdues" en una cartera de derivats de crèdit.

De fet, aquesta unitat, que duu a terme inversions per compte de la pròpia entitat, una pràctica que serà abolida pròximament a EUA amb l'entrada en vigor de la "Llei Volcker", hauria sofert pèrdues d'uns 2.000 milions de dòlars en amb prou feines sis setmanes, encara que aquestes van poder compensar-se en part amb els beneficis d'altres operacions, per la qual cosa en conjunt la divisió va registrar un resultat negatiu de 800 milions de dòlars (620 milions d'euros), en contrast amb els guanys previstos de 200 milions de dòlars (155 milions d'euros).

"Es va tractar d'errors greus, autoinflingidos, dels quals vam ser responsables i que van ocórrer per violar els nostres estàndards i principis respecte a com volem gestionar la nostra companyia i aquest no és la manera en què volem fer-ho", va dir Dimon.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1