Jordi Palmer | Actualitzat el 12/05/2012 a les 23:59h

El dia que els indignats van fer la «revolución»

Ara que recordem el primer aniversari de l'acampada a la plaça de Catalunya cal reconèixer que el moviment ha sabut convèncer una part de la població, però seria exagerar considerar que va assolir els seus objectius. Un any després queda l'ànim, la inquietud i les ganes de lluitar sí, i una crisi encara pitjor que fa un any. Però continuo dubtant si servirà de gaire tot plegat. 

El cas és que el primer cop que vaig anar a la plaça de Catalunya em vaig topar amb una assistent d'una de les assemblees que insistia amb vehemència que seria millor per a tots que tothom parlés en espanyol. Ja ho saben, l'argument aquell que "así nos entendemos todos". D'acord que potser va ser un acte puntual, però de seguida vaig pensar que si fer la revolució passava per deixar de parlar català, amb mi que no comptessin. 

Aquell va ser un dels motius que em van fer entendre que aquella no era la meva revolució, però no l'únic. Sempre he cregut que els polítics són els nostres representants, ja que per això els escollim, i el crit de "ningú no ens representa" o pitjor, el "no representeu ningú" adreçat als polítics sempre m'ha semblat una manipulació de la realitat. Una mica com qui diu que l'Estatut no hauria de ser vàlid perquè ell no van anar a votar. 

En aquestes que va arribar l'intent de desallotjament de la plaça de Catalunya, l'error més gran del conseller Puig, perquè només va aconseguir revifar el moviment. Interior hauria d'admetre un dia que va fer un favor als acampats. I després va arribar la torna, el bloqueig al Parlament, que els va sortir tan malament als indignats que semblava un pla ordit pel mateix conseller Puig.

Fa un any vam tenir una revolució/'revolución' a Barcelona. Dotze mesos després però, tenim un govern català que ja ha fet totes les retallades possibles i un d'espanyol que cada divendres ens dóna una nova sorpresa. I tots dos de dretes. Va servir de res tot plegat? 

Navega per les etiquetes

Acmpada15-Mindignats

COMENTARIS

+1
-0
Sols el poble salva al poble.
Anònim, 13/05/2012 a les 14:17
Nosaltres homes i dones de classe treballadora i nació oprimida volem el progrès social i la llibertat nacional!

http://www.youtube.com/watch?v=nMCxUD0omYo

La independència de Catalunya no és un problema de nacionalisme, sinó de justícia

Visca Catalunya lliure
+3
-1
CIUDADANOS I UPyD = ESCOLANETS DEL PP
Anònim, 13/05/2012 a les 13:59
CIUDADANOS I UPyD = ESCOLANETS DEL PP

Ciudadanos i UPyD
Mireu que escriu en Boadella a la seva web desde Madriz
Actualment resideix a Madrid i a través del seu blog personal es dedica a escriure qualsevol cosa, que pugui anar contra Catalunya :


http://www.elsjoglars.com/blog.php?blog=9

A través de les seves obres de teatre, fa gires per arreu d’Espanya, parodiant als catalans i fomentant el neofalangisme.

En el seu bloc podeu trobar tot un públic adepte, que aplaudeix les seves obres i paraules escrites. Recomano llegir el seu llibre de visites :

http://www.elsjoglars.com/libro_llistat.php


Penso que no es pot obviar de moment, fomenta cada dia la xenofòbia envers a Catalunya.
+2
-1
Arcadio Espada=Ciudadanos i UPyD
Anònim, 13/05/2012 a les 13:58
Arcadio Espada un fatxa impressionant

El seu blog i les pseudonotícies que publica en “El Mundo” no tenen desperdici. Convé entrar en el seu blog i veureu...




http://www.arcadiespada.es/


CIUDADANOS, UPDyD i Convivencia Cívica = ESCOLANETS DEL PP
+1
-1
15-M manipulat per CIUDADANOS, UPyD
Anònim, 13/05/2012 a les 13:56
....
+2
-1
Ciudadanos, UPyD y Convivencia Cívica
INDEPENDENCIA DE CATALUNYA, YA, 13/05/2012 a les 13:54
Ciudadanos, UPyD y Convivencia Cívica

La aparición en el Parlament de un avanzadilla neofalangista o, más bien, neofascista de aroma mussoliniano. Me refiero al grupo Ciudadanos. A él han ido a parar un puñado de votos neofalangistas de las filas del PSC (por algo este grupo fue apadrinado por Rosa Díaz, joseantoniana de pro en el Partido Socialista de Euskadi). Su financiación ha sido claramente españolista, para paliar el anunciado descenso del PP, y el apoyo mayor le ha venido de la prensa nazionalespañolista de Madrid y Barcelona.
¿Por qué le llamamos neofascista? Veamos. Se define por la negativa: no son, dicen ellos, ni de derechas, ni de izquierdas, ni de centro y ni siquiera son un partido (odian los partidos): todo esto forma parte del viejo discurso franquista y fascista de toda la vida.
Su ideólogo: Arcadio Espada, una especie de patética caricatura a lo payaso de Josep Plá, admira lo peor del clásico catalán, su fascinación por Mussolini y el fascismo italiano. Y toma como guía, el primer intento que, después de la II Guerra Mundial, se hizo en Italia por reconstruir un movimiento de masas de corte fascista, el llamado movimiento de L´uomo qualcunque (el hombre de la calle, el ciudadano sin mas) que se presentó como un no-partido (como el grupo Ciudadanos), no perteneciente ni a la izquierda , ni a la derecha, ni al centro (también como Ciudadanos). En Italia, este primer resurgimiento fascista fracasó ya que los fascistas más listo cambiaron rápidamente su camisa negra por la blanca de la Democracia Cristiana, apoyada por los EEUU. En España, los franquistas se sucedieron a sí mismos en el PP y ahora Ciudadanos viene a reforzarlos y a remozarlos con los arrepentidos de turno (Arcadio perteneció al PSUC) en una nación, Cataluña, en la que su presencia social es más bien escasa.
Arcadio Espada no sólo es un plagiario de J. Plá, tampoco tienen ideas propias en lo político y ha de inspirarse en rancios movimientos fascistas para ofrecernos algo que para cualquier conocedor de la historia huele a podrido a kilómetros de distancia.

+2
-1
negocis
Anònim, 13/05/2012 a les 13:45
Això dels executius, que si el català els resulta odiós... Aquest dimecres vaig estar a Burgos, estava a la plaça de la catedral i, en una taula del costat, un grup d'executius espanyols parlava amb un grup d'executius francesos.

Els francesos no sabien ni una papa d'espanyol, i els espanyols de francès, i es comunicaven tots a través de l'únic espanyol que parlava anglès. Dic parlava, però la veritat és que ho feia de pena: "if if between between" gairebé.

Els negocis seran en anglès, o no seran. Així que no sé què hi tenen a veure aquí les llengües d'un lloc en concret. El català no destorba per fer negocis, el que passa és que no importa, com passa també amb el castellà.
+2
-1
www.helpcatalonia.cat
Anònim, 13/05/2012 a les 13:13

http://www.youtube.com/watch?v=65dkCds920I&feature=related

SPAIN'S SECRET CONFLICT - Catalan subtitles

Ajudem a difondre aquest documental per la xarxa!

Difonguem i convencerem
+2
-0
Antecedents
Anònim, 13/05/2012 a les 12:31
El precedent d'aquest ramat d'indignats és el Maig del 68 a París. Moltes manifestacions, consignes molt boniques però, què n'ha quedat? El Cohn-Bendit apoltronat al PE cobrant sou europeu.
+0
-1
Palmer fomenta el lerrouxisme
indptista instrumental, 13/05/2012 a les 12:21
Sr Palmer el seu article es a la defensiva. Per comptes d'analitzar les mancances d'influencia entre les classes populars de l'Independentisme, INDEPENDENTISME que ja es un moviment hegemonic avui a Catalunya, Vosté es dedica simplement a menysprear els ciutadans indignats que segueixen uns dirigents unionistes com C's. Sr Palmer ENS HEM D'OBRIR A AQUESTS CIUTADANS INDIGNATS. L'Independentisme ha de fer maonesa. Restar es fomentar el lerrouxisme de PSOE-psc +PP+ C's.Vosté fa el joc al frontisme que busquen els unionistes, inclos el DURAN amb la seva amenaça de trencar la cohesio. SUMEM NO RESTEM
+2
-1
Anglès,lingua franca
Saa, 13/05/2012 a les 12:21
La ingènua o malèvola Claudia Bcn, l'hi diria que el 99 % dels executius que venen de fora, passen del català i del castellà.Si s'hi han de passar temps i portar els fills,els porten a escoles on l'anglès,que és la llengua important.
En canvi l'espanyol és una llengua cada cop més diversificada geogràficament on en poc temps un ciutadà de Tegucigalpa,un de Salamanca i l'altre de Bariloche no s'entendran entre ells. No servirà per entendre's més enllà de l'amiga Claudia i del feixista de les 01:57 que vol expulsar de Catalunya els que no pensen com ell.
Per tant ensenyament bilingüe,català-anglès i el castellà com a tercera llengua.
+13
-3
Foc d´encenalls
Anònim, 13/05/2012 a les 11:16
Revolucio ? no em faci riure , mes aviat 4 desvagats acampant a la plaça Catalunya , jugant a hippies i embrutant el monument a Macia amb pintades

Un moviment profundament espanyolista
+7
-2
Imposició
Tori, 13/05/2012 a les 11:13
Claudia Bcn, totes les llengües s'imposen al seu territori per llei natural o per imperatiu legal dels seus governs. Si el català no s'imposés serien els individus i els governs foranis que ens imposarien els seus idiomes com ja és vist pels més vells de nosaltres i oït pels més jóvens.
+0
-1
Duran.......
Anònim, 13/05/2012 a les 11:11
SI, SI però aquesta gent tindran l´ajud de Durant i Lleida.....i.....aquesta ENQUESTA que ningú fà, "VOSTE AJUDARA ALS PARTITS POLITICS PER QUE ES MANTINGA LA NOSTRA ESCLAVITUT?"- Descaradament Unió amb el Duran i Lleida s´han declarat obertament BOTIFLERS aixís és que, ho saben els de Convergència?, però no passa rés, el dia que puguem fer pamflets en que ho espliquem fotran al camp TOTS els seus VOTANTS perque seran de dretes.....però BOTIFLERS ELLS segur, segur que NO. encara més si no son tontos....seran ELLS els que portaran el SOCIALISME....entre tenir una caseta o anar a dormir al carrer....que creieu que escolliran,,,,,ELLS atrassats mentals NO HO SON ! ! !
+4
-1
Benvolgut anònim
Jordi Palmer, 13/05/2012 a les 10:50
La Constitució Espanyola és un instrument legal i de plena vigència, no en tinc cap dubte. Això no treu que bona part de les societats catalana i espanyola demanin canvis en sentits molt diversos. És un fet que actualment la majoria de la població no la va votar i en molts aspectes ha quedat desfasada. Com a independentista, a més, considero que un marc legal que no admet l'autodeterminació i que preveu un sistema de canvis impossible de realitzar sense el suport de la immensa majoria de la població espanyola és una cotilla per les aspiracions nacionals catalanes. Xoc de legitimitats en diuen.

Per cert, el convido a donar nom i cognoms, així sabré a qui m'adreço.
+6
-1
Josep Carles
Anònim, 13/05/2012 a les 10:43
Hola Claudia BCN

Abans mataveu els catalans per les cunetes d'un tret al cap amb la vostra camisa blava ben planxadeta i posadeta.
.
Ara us heu de conformar dient que el català és una llengua provinciana.

Anem avançant. Ja ens falta poc per guanyar.

Claudia, tu i els teus, sense pistoles no sou res.

Una rèmora terrible del passat, que cada vegada que els catalans anem a votar, neguem massivament. Ja veus els diputats que treu Ciutadans.
+8
-3
CATALÀ A L'ATAC.
A. Nònim, 13/05/2012 a les 10:34


ELS "INDIGNATS" QUE MENYSPREEN LA LLENGUA CATALANA SÓN MISERABLES I REACCIONARIS.

ELS CATALANS NO SOM CASTELLANS.

CATALÀ SEMPRE.

EL PECAT NO FA VACANCES.

INDEPENDÈNCIA O MORT.

CANSAT L'ÚLTIM.

EL DOLOR FA MAL.

EL FUTUR ÉS FRED.

L'ENTERRAMENT NO VA SER MULTITUDINARI.

FERMESA CONTRA EL MAL.

CONFLICTE A FONS.

RESPECTE!

+4
-11
Claudia Bcn
Anònim, 13/05/2012 a les 09:51
Molt encertat i real el teu comentari: el català és com les maquinetes dels bars. O hi poses monedes o no rutllen.
+2
-3
Parlem del Present, no pas del passat
Anònim Barcelona, 13/05/2012 a les 09:51
Parlem del Present, no pas del passat...Parlem de votar ara, no pas del que van votar els nostres pares i avis...No confonguem al personal, amb comentaris lerrouxistes...
+3
-10
Tiene razón Sr. Palmer
Anònim, 13/05/2012 a les 09:34
Sr. Palmer cuando escribe usted:

"....i el crit de "ningú no ens representa" o pitjor, el "no representeu ningú" adreçat als polítics sempre m'ha semblat una manipulació de la realitat. Una mica com qui diu que l'Estatut no hauria de ser vàlid perquè ell no van anar a votar. "

Tiene razón, es exactamente lo mismo como cuando muchos nacionalistas dicen que la Constitución Española no es valida pq ellos no la votaron o no habían nacido entonces ¿NO?
+9
-2
no cal que et posis Chanel, doncs
innisfree, 13/05/2012 a les 08:01
L'únic que he tret en clar de la teva cagaradeta és que deus haver intentat perfumar-ter i ha estat un desastre: seguies pudint.

Ara seriosament: no entenc com una persona pot tenir un prejudici tan forasenyat contra la llengua de la qual s'està servint per comunicar-se. És un contrasentit brutal.
+6
-28
Parlar català és tan útil com perfumar un porc.
Claudia Bcn, 13/05/2012 a les 04:49
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+23
-5
LLibertat per a Catalunya
Santi Fonollosa, 13/05/2012 a les 03:15
Volem Catalunya lliure de nacionalistes espanyols, de botiflers, d'unionistes a la força...que ens deixin en pau al catalans i se'n vagin a Madrid o a Colmenar o a Salamanca però que se'n vagin per sempre i no tornin. Que expoliin als seus i que no en treguin res. I si us plau, deixeu-nos als catalans viure en pau a casa nostra.
Per cert , és de covard, rastrer i persona poc fiable fer els escrits de forma anònima.
+8
-33
Libertad para Cataluña
Anònim, 13/05/2012 a les 01:57
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+21
-8
Alliberació nacional és progrès social
Anònim, 13/05/2012 a les 00:08

http://www.youtube.com/watch?v=Es3oRLUAIjE

"El cas de Catalunya és una injustícia social col·lectiva. No és l'explotació d'una classe social per una altra classe: és l'explotació d'un poble per un altre poble. L'obrer català és doblement explotat: ho és per l'amo d'ací i ho és per l'amo d'allà, l'estat espanyol que, a Catalunya, explota conjuntament obrers i amos. Així com hi ha classes explotadores i classes explotades, també hi ha pobles explotadors i pobles explotats". (Josep Armengou)

http://www.youtube.com/watch?v=Es3oRLUAIjE

Unim-nos a l'Assemblea Nacional Catalana.

L'alliberament de Catalunya i del Poble Català, aquesta és la nostra revolució!

FREEDOM FOR CATALONIA

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Bloc de fotos


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: