lamalla.cat > Infolocal ­ Àrea Barcelona

14/05/2012  11:05h

Vil·la Urània no serà enderrocada

L'Ajuntament de Barcelona i la família de l'astrònom Comas arriben a un acord per mantenir dempeus l'edifici. El pla inicial del consistori preveia tirar-lo a terra i construir-hi un equipament

LAMALLA.CAT / AGÈNCIES 

  • Opcions enllaços externs

L'Ajuntament de Barcelona i la família de Josep Comas i Solà, l'astrònom que va donar com a llegat a la ciutat Vil·la Urània, ubicada al districte de Sarrià-Sant Gervasi, han acordat que aquesta finca no serà enderrocada. L'acord per no tirar a terra l'edifici ha tingut lloc després que el passat dilluns s’aturés l’enderrocament de la Vil·la per la pressió dels veïns i familiars de l'astrònom, que entenien que s’incomplia la voluntat de Comas de mantenir dempeus el xalet per destinar-lo a usos culturals i pedagògics.


El pla inicial de l’Ajuntament preveia enderrocar aquest immoble i l'adjacent per construir-hi un equipament per al barri, que en un principi havia de ser un centre cívic, ha informat BTV. Un cop ja decidit que Vil·la Urània no serà enderrocada, caldrà decidir l'ús exacte que se li donarà, per la qual cosa tot apunta que les autoritats del consistori convocaran un consell de barri extraordinari per prendre una decisió.

Vil·la Urània seguirà dempeus, cosa que no passarà amb la finca adjacent, que serà enderrocada per estar afectada també pels plans municipals.


Publicat 14/05/2012  11:05h


  • Opcions enllaços externs


Comentaris

Escriu el teu comentari

Normes d'ús

  • Les opinions són dels internautes, no pas de lamalla.cat
  • Els comentaris han de mantenir l'educació i el respecte als altres.
  • No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis vigents.
  • lamalla.cat es reserva el dret a eliminar comentaris que no s'atenguin a aquestes normes o que no guardin relació amb el tema.



  • imatge

    Barcelona TV