Quico Sallés/Palau de la Generalitat | Actualitzat el 21/05/2012 a les 10:45h

ICV vol una clau de la caixa social

Reunió Mas-Herrera sobre el pacte fiscal

El líder d'ICV, Joan Herrera, s'ha reunit avui amb Artur Mas. Foto: Oriol Campuzano.


"La reunió ha estat positiva". Així han valorat el líder d'ICVEUIA, Joan Herrera, com el portaveu del Govern, Francesc Homs, després de la trobada que ha celebrat aquest matí amb el president la Generalitat,Artur Mas, al Palau per tal d'enraonar sobre el pacte fiscal de cara la cimera que se celebrarà el 30 de maig. Herrera ha proposat al President que la "clau de la caixa" és una condició que no es pot rebaixar per incloure altres forces polítiques malgrat que "s'ha de fer un esforç" per incloure partits i agents socials. El detall de la proposta d'ICVEUIA és garantir que tenir la clau de la caixa es tradueixi en un canvi en l'estructura fiscal del país.
.
Herrera demana incorporar en l'acord del pacte fiscal un compromís per la redistribució fiscal, per protegir la solidaritat i per evitar les retallades. "El pacte fiscal i tenir la clau de la caixa no ha de servir per rebaixar impostos a les classes altes ni per fer polítiques fiscals com les d'Irlanda"' ha insistit Herrera que vol incloure una protecció de les polítiques socials en l'argumentari del pacte fiscal ni abaixar impostos fins no equilibrar Catalunya amb els estàndards europeus i convengir fiscalment amb Europa,

Ara bé, Herrera ha volgut mostrat la seva preocupació pel que fa l'assoliment del pacte fiscal en la línia del concert sinó s'incorporen totes les forces polítiques i agents socials. "El pacte fiscal té escasses possibilitats que sigui aprovat a Madrid, però sense unitat catalana és inviable", ha assegurat Herrera que malgrat tot no és partidari de "reduir el concepte clau de la caixa per incorporar a l'acord el PSC i el PP". Per ICV-EUiA un bon punt de trobada de les forces polítiques catalanes seria el sistema de finançament aprovat en el projecte de llei de l'Estatut de 2005', en el qual, fins i tot, els socialistes s'hi van afegir.

Navega per les etiquetes

concertjoan HerreraI veuriaConcert

COMENTARIS

+2
-0
La burgesia més rica?
Rafel_, 21/05/2012 a les 14:01
Una classe mitja que s'ha desenvolupat, motius? Doncs més dinamisme i situació estratègica del territori, cosa que ha permès un desenvolupament.

Potser preferiries ser Extremadura? És veu que si no hi ha pobresa no pots valorar les coses, sense pobresa no veus ni espoli ni mal tracte, així el teu somni quin és? Poder estendre la burgesia per poder viure tots millor o somies en unes masses obreres treballant pel terratinent castellà de torn? Tots pobres i sense capacitat de generar riqueses, però això si tots maleducats com tu i demagogs de torn.

A veure si ho entens, els diners privats son pels esforços privats, fets per la iniciativa privada, els públics de la corruptela son robats per corruptes, siguin o no catalans, però la burgesia que anomenes amb menyspreu existeixen i son els responsables de sortir del regim feudal, on a Catalunya molts burgesos actuals eren immigrants que varen marxar de la seva Espanya decadent.

Ara tu amb els teus llumins i llums defenses l'Espanya decadent, l'Espanya hereva del feixisme, l'Espanya de les destruccions arreu de centre i sud America, l'Espanya que només pot menysprear tot allò que no sigui castellà, l'Espanya ultra-nacionalista de "la roja" i altres símbols patris, la unilingüistica i unicultural.

El teu nacionalisme cec i irracional no té sentit, t'agafes a qualsevol tronc flotant per atacar Catalunya, sigui des de l'esquerra més populista i demagoga o des de la dreta més feixista només us uneix l'odi envers els catalans.
+2
-0
La que es fa dir Marta Fontal (que es un tio, que et coneixem)
Anònim, 21/05/2012 a les 14:00
es un fatxa de Ciudadanus oi? hehe...eh mar..teta.
+1
-0
Herrera.
Anònim, 21/05/2012 a les 13:48
Herrera,agafa la bicicleta i fot el camp.
Llefiscós.
+2
-3
Qui me presta una capseta de llumins
Marta Fontal, 21/05/2012 a les 13:38
que deu et conservi la innocència Rafael, per que de llum ex veu d’una hora lluny no tens massa.

I lo del 300 anys d’espoli es per ficar-se un tip de riure.
Digues tito, en quin lloc del mo´n ha vist que la burgesia dels suposats “territoris espoliats” sigui la mes rica i poderosa del tot l’estat que suposadament, l’espolia?
Va home, va, ell discurset del catalanet espoliat pels ignorant.
Aquí com a tot arreu n’hi ha una explotació de classe i castes, o es que ara tu em vols fer creure que un treballador de metall de madrid es el que espolia al Sr. Millet? ...sis plau, prou de mentires i tonteries per l’estil.
+3
-1
Mare meva...
Anònim, 21/05/2012 a les 13:22
Ara toca la "clau de la caixa social". Déu n'hi do quina colla d'inútils. A veure quina és la nova collonada ridícula i vergonyant que s'inventen l'any que ve per entabanar catalanets. Qualsevol cosa menys anar de pet cap a la independència. País de mediocres. País de covards. És ben patètic.
+3
-2
A la Marta Frontal
Rafel_, 21/05/2012 a les 13:17
La corruptela s'ha de perseguir, s'ha de combatre, alguns llocs com a Xina tenen pena de mort, en altres com l'estat Espanyol feudal poder retornar una part del robat i no ha passat res (cas Undargarin).

Això no treu que necessitem un estat propi, un estat pels catalans, no sé quins sentiments tens ni m'importa, el que importa és el que volem la majoria, cosa que jo respectaré en el resultat d'un referèndum d'autodeterminació, però sense estat no pots organitzar-te per créixer econòmicament, ja que la crisi no és del que tenim, si no del que no podem tindre per no poder créixer, aquest és el drama.

Estem lligats de mans, on tot el nostre esforç és gastat per finançar un estat estranger (sí, de nació estrangera els castellans o espanyols, diguen com vulguis) decadent, volem gestionar els nostres recursos, creats amb el nostre suor, si ho fem bé o malament serà només responsabilitat nostre, de ningú més. Ara no és així, ara un 10,2% del nostre PIB és espoliat i no tenim capacitat per invertir ni en la societat ni en el nostre futur, futur dels nostres fills i futur de la nostra nació (sí, nostra nació).

Si vols començar de zero, si vols tindre esperances de canviar alguna cosa comença per defensar la independència d'un poble català oprimit de fa segles, un poble que si es lliure de l'opressor castellà acabarà desapareixen, Catalunya i els catalans tenim el mateix dret que la resta de nacions estat del món, ni per sobre ni per sota.
+3
-4
la clau es la clau
Marta Fontal, 21/05/2012 a les 13:05
aquí tothom vol la clau de la caixa, para qué?. que de cas quan han estat robant al palau, els politics han fet alguna cossa per evitar-lo, quan estaven sentats al consell de direcció de la entitat i cobrant una bona pasta?

que de cas a les caixes mentres cobraven cada mes una pasta per vigilar els interessos dels catalans, han deixar de mirar capa altre cantó mentres els directius es posaven les botes robant i portaven a les entitats a la roina?, roina que desprès em tingut que pagar entre tots

Aquesta gentussa es la que vol la clau de la caixa?

Mireu, ni catalunya independent ni pacta fiscal ni hòsties vendites, aquí el que fa falta es que la justícia actui declarant il.legals a tots aquets partits i sindicats que han participat del major espoli a la societat espanyola,i que son els responsables de la situació que patim, no cal buscar gaire, son aquest: (PP-PSC-PSOE-CiU-PNV-ERC-IU-ICV-UGT-CCOO. Que als màxims responsables d’aquestes entitat els fiquin a la presó, i que els inspectors de hisenda agafin a tots els que han tingut carrac de responsabilitat i el seu entorn, (cunyats, cosins, germans, dona, fulana, etc)i el mirin fins els furat dels mitjons. Segur que amb la confiscació de tot l’espolinat sortiríem de la crisis en quatre dies, i els pròxims politics ja anirien en conta de ficar la ma a la caixa, fer aeroports o poliesportius que no serveixen de res,TV's deficitàries per res mes alinear a la gent, o comprar aerolinees patrioteres, que a la fi acaben tots pegant-les.

+2
-1
MAS
eyrikur, 21/05/2012 a les 13:00
Sr. Mas, els compromisos que vostè tingui no son trascendents en comparació a la la llibertat del país, si tira endavant, tot li serà perdonat, tenint en compte que si vostè fos irreprotxable com Jesucrist també hi hauria algú que el blasmaria, pensi com va acabar Jesucrist tot i que era fill de Deu.
+2
-1
Els nostres representants
Anònim, 21/05/2012 a les 12:56
Aquests senyors son els nostres representants, si volem canviar les coses cal canviar els representants, per poder canviar els representants cal unir l'independentisme i dotar-lo de credibilitat.

Jo no vull la clau de la caixa, vull la clau de la casa sencera, vull un estat sobirà i no una regió eternament esclava als designis d'una nació forana con la castellana (espanyola per alguns).

Tenim que millorar les coses, però per fer-ho hem de concentrar-nos en allò que hem fet malament per corregir-ho, ens cal una unitat independentista per canviar els representants i canviar les coses, del contrari la culpa no serà només d'ells, també serà nostra.

Unitat independentista, responsabilitat social, credibilitat política, solidaritat per saber unir i coratge per encarar el camí. Això no depen d'en Mas o CiU, això depen de tots nosaltres, de tots.
+3
-1
RECICLEM EL W.C.
LA CLAU DEL WC , SI US PLAU..., 21/05/2012 a les 12:47
DONEU-LI LA CLAU DEL WATER, ALLÀ ON ES TIREN TOTS ELS FEMS RECICLABLES. CREC QUE AMB ELS VOTS QUE TE IC, ES MEREIX NETEJAR ELS LAVABOS CADA DIA I DEIXAR-LOS BEN NETS I RECICLATS. VA DONEU-LI LA CLAU DEL WC,. LA NECESSITEN, PORFA .,....
+1
-1
quina pèrdua de temps
Anònim, 21/05/2012 a les 12:26
quina pèrdua de temps! Però encara hi ha algú que cregui que els espanyols acceptaran el pacte fiscal? Una cosa és que els cius vulguin fer-ho creure per seguir fent la seva però...
L'últim en dir NO (i a sobre amb conyeta: pitos, flautas...) ha estat el Montoro. Si és que ja se'n foten i tot!
Arturu Botifler, per què no et saltes aquesta murga i ens expliques el pla B? Ah que no en tens ni ganes de tenir-lo.
+2
-1
Interessant
Anònim, 21/05/2012 a les 12:24
+2
-1
Pèrdua de temps
XX, 21/05/2012 a les 12:10
i quina presa de pèl. I què hi pinta el pertorbat aquest?
+6
-2
Un pacte és un pacte
Anònim, 21/05/2012 a les 11:56
Un pacte és un pacte i es fa entre el que té una proposta i un altre que la valora i, si li agrada, diu "Vale". Aquí no hi haurà cap pacte perquè l'altre, que és l'Estat espanyol, dirà "No vale" i cap a casa. I llavors què? Res. CiU, potser, convocarà eleccions, guanyarà qui guanyarà, potser els encantats de CiU o potser els encantats d'un nou Tripartit o potser ningú i ens assemblarem a Grècia, però en tot cas com sempre: no haurà passat res, haurem perdut el temps i els espanols seguirant cobrant i rient. Com sempre. Ja es poden anar reunint, ja, aquests mesells.
+4
-1
Bell
Anònim, 21/05/2012 a les 11:55
No serà que són amics d'en Duran? Què collons deuen amagar ?
És penós, sabent que a Madrit no volen pactes, per què tant de merder? No seria més senzill anar cap a la Independència?
Ja hi ha molta gent que comença a posar pals a les rodes. Tornarem a perdre altra vegada?
+4
-1
No serveix per a res
Anònim, 21/05/2012 a les 11:49
Tot això no serveix per a res. O ens independitzem, perdent bous i esquelles però mantenint la dignitat, o ens rendim definitivament i a la merda tot.
+5
-1
||*||
Anònim, 21/05/2012 a les 11:48
Un resum de la reunió amb l'Herrera:
- Bla, bla, bla... pacte fiscal o mort, bla, bla, bla...
- Bla, bla, bla... bé doncs, pacte... bla, bla, bla... però i el carril bi...
- Adéu hippie.
+11
-0
Distrets mig any més!
Anònim, 21/05/2012 a les 11:44
Ara estarem distrets mig any més. Pacte fiscal. Abans va ser l'Estatut. Però no afrontarem el problema de veritat perquè som uns covards. Covards!!


http://vaderiure.blogspot.com.es/2012/05/parlem-de-distraccions.html
+5
-4
DE COLOR VERD COM ELS PULGONS
EL GRAN PARASIT, 21/05/2012 a les 11:39
AQUEST PALLASSO VESTIT DE VERD EL QUE VOL ES ROBAR LA CAIXA I REPARTIR-LA ALS FUMADORS DE MARIHUANA. HERRERRRA QUE SE'T VEU VENIR FIGA FLOR QUE ETS MÉS AVIAT UN PEBROT DE L'HORT QUE QUNA T'ENFADES QUE SEMPRE HO ESTÀS COM DONANT-TE "IMPORTANCIA2 EN EL FONS ESTAN A PUNT DE SER ESCALIBAT, VAS TORRAT I EN TRICICLETA XUPA-VORERES QUE ETS UN XUPA VORERES
+8
-1
Rica i plena
esclaus, 21/05/2012 a les 11:38
El pacte és una estació intermitja, per que Catalunya seguirá espoliada amb una petita rebaixa. Catalunya tornará a ser rica i plena amb ESTAT PROPI. Cap nou estat a tingut l'acord de la població en un 100%, la societat està dividiva i siguirà dividida, malgrat això la majoria independentista haura d'imposar-se. L'economia és la que pesa avui i molta gent preferirá un sol himne oficial, una sola senyera que representará un futur millor per ells i els seus fills.

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Bloc de fotos


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: