Dimarts, 22 de maig de 2012 | 15:27
Vostè es troba a: Inici > Opinió >

Sequera

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Anna Maria Villalonga petit
Sequera
Compulsió crònica
Anna Maria Villalonga
16/05/2012 22:42
Les notícies m’enfonsen. Miro la tele, llegeixo els diaris, escolto la ràdio, passejo per les xarxes socials... i totes les novetats d’aquest país, d’aquest continent, d’aquest món, m’assequen l’intel·lecte.

Constato la desgràcia, la injustícia, la mentida, la misèria... i perdo la capacitat de reacció. Se m’acaben els mots. Em sento col•lapsada, eixorca, erma.

I aleshores m’adono que he d’escriure un article, que ja vaig amb retard, que al diari l’esperen. I em contemplo les mans i me les trobo buides. I afronto l’exercici de buscar unes paraules, de trobar per a vosaltres quelcom que us interessi.

I miro al meu voltant, amb estupor i amb ràbia. I veig que els indignats han tornat a la Plaça. I que milers de gents estan molt enfadades. Que hi ha qui ara es revolta per no pagar peatges i que la tele pública haurà de fer un programa per reclamar l’ajuda, la caritat, diguéssim. Sempre som els mateixos qui ens ho hem d’arreglar tot, perquè AQUELLS no vindran a lluitar per nosaltres.

I tinc la gola seca i els ulls durs com el marbre. Perquè no sé què dir. No em vénen les paraules! Posats a no trobar, no trobo ni les llàgrimes.

Perdoneu-me lectors. Estèril com un arbre solitari al desert. Així em sento jo avui. Voldria espavilar-me i ser capaç d’escriure. Demanar-vos la força, la lluita solidària, la rebel·lió i el crit. La ira si fa falta.

Però han marxat els mots i no tinc esperança.
Tura
17/05/2012 17:48
Jo també estic seca com tú !, farta de veure tanta injusticia al voltant i veien com els que ens gobernen s\'apugen el sou mentre retallen per tots costats; vivim en un món injust que nomès colpeja al més febles....estic com tú Anna, fastiguejada !!
Jordi Canals
17/05/2012 12:43
Doncs animat i agafa forces perquè l’horitzó s’enfosqueix a cada instant.
JORDI V .
17/05/2012 10:41
Realment estem vivint uns temps molt difícils i molt durs. I l\'herència de món pels nostres fills és el més preocupant. Hi ha una frase (que no suporto, tanmateix): \"con la que està cayendo\", què, a més, aquí hi ha qui tradueix literalment \"amb la que està caient\" (sense comentaris) que s\'ha posat de moda referint-se al munt de problemes i de crisi que patim. Penso, seguint la idea del teu article, que està mal utilitzada, precisament perquè els temps són de sequera, ens estem quedant secs, des de dalt, no cau res.
Gemma C. O.
17/05/2012 10:22
Estem tots igual, molt i molt desesperats, esmaperduts,sorpresos, sentin-nos enganyats, maltractats, burlats amb por i sobretot desenganyats. Ens havíem cregut el conta de fades i ara resulta que sols hi ha la fosca boscúria de sempre . Esperem poder tornar a veure la claró i la llum del sol.
Marta Valls
17/05/2012 09:49
Bon dia, Anna Maria... Penso que tots ens entim bastant com tu... tristos, an goixats, indignats... i el que vull és que tots seguim de la mateixa manera, que no ens acostumem a això, que no ens tornem mesells. ´Tots junts, si fem pinya, ho aconseguirem... Gràcies per la teva reflexió. Un petó.
Emili Gil
17/05/2012 05:33
Sí, és una mica com quan ens diuen que els Reis Mags no existeixen. És clar, no existeixen perquè no volem. Però si volem fort, fort, fort, que existeixin, existiran. Passa que la penya (inconscient que és sovint dirigida i manipulada per quatre espavilats) no vol que existeixin. Però si sabem mirar bé, i tant, que existeixen! Us puc ben assegurar que hi són en la ment de milions i milions de xiquets i xiquetes.
Carme Luis tatjé
17/05/2012 01:31
Doncs jo també estic molt emfonsada, cada dia pitjor per tots nosaltres, els goverants no saben que fer, nomès esperen ordres, alienes. i a la oposició no li hem donat prou força per combatre l\'enemic. No estas sola, tots estem amb el cor encongit, a totes les cases és parla del mateix. Avui ho cometavem a casa, si fossim joves, marxariem del país, país que no valora els seus professionals, perque els joves valents marxaran. Ahir mateix, vaig llegir un article ( a Alemanya demanan imfermeres 1.200 Euros al mès amb vivenda gratuïta, allà les imfermeres espanyoles sont molt valorades !! i molts mès llicenciats que marxaran !!. Comfiem que vinguin temps millors, ho veig molt dificil !!, de moment ens queda plorar a l\'espatlla dels amics, que també consòla . Una forta abraçade
ALÍCIA MARSILLACH
17/05/2012 01:25
Et comprenc. Jo només penso amb els meus pares i en la sort que han tingut de no viure aquesta situació. Ahir, una amiga -- gairebé una germana -- es queixava de com he estat de negativa en els últims temps i com he anat millorant, a mida que les coses s\'em van arreglant. Pensa una cosa: tu, el Manel, tot aquest grup d\'amics surgits del Facebook, junt amb els tota la vida, m\'heu ajudat a no enfonmçar-me. Sí que has de tenir esperança i no canvïis. Una abraçada.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1