Ahir nit, quan feia just quinze anys que el Cor de Cambra Sota Palau es va presentar amb un concert al Centre Catòlic, va tenir lloc dins el XXIè Cicle de Concerts “Música a l’Esperança” de Blanes el concert de celebració.

Amb la capella de l’Esperança plena a vessar van oferir un programa de música dels segles XV i XVI, algunes peces d’autors perduts en el temps i d’altres de compositors com Janequin, del Encina, Escobar, Fletxa, Berchem, Palestrina, Victoria, Guerrero, Morley, després d’haver començat amb tres cançons del Llibre Vermell de Montserrat. El concert va acabar amb la peça més moderna, Hanacpachap cussicuinin, publicada ja al segle XVII a Perú, cantada en llengua quítxua.Davant els aplaudiments i trencant el tarannà del concert van oferir de bis la sardana El Cavaller enamorat, de Joan Manén. I donada la insistència del públic, van repetir Signum, una cançó de Tielman Susato, però amb algunes variacions respecte de la que havien cantat una estona abans.
L’organització els va obsequiar amb un pastís de 15è aniversari.

El Cor de Cambra Sota Palau, format per 21 veus i dirigit des del principi per Josep Maria Guinart, en aquests 15 anys ha arribat a interpretar 180 cançons que van des del segle XII fins a obres contemporànies, incloent-hi dues obres escrites expressament per a ells.

Actualment porta realitzades quasi 180 actuacions, de les que destaquen el Festival Internacional de Música de Cantonigròs el 2001, les actuacions a L’Advent Coral de Praga el 2005 i la interpretació del Llibre Vermell de Montserrat amb la Companyia Elèctrica Dharma i el Cor Anselm Viola al Festival de Música de Torroella de Montgrí i a Blanes, entre les més de 30 ciutats visitades. El gener de 2002 van presentar un CD amb 20 cançons amb el títol de “Sota Palau a Palau”.

Aquest concert d’ahir serveix d’acte inaugural del seu quinzè aniversari, que es completarà amb tres concerts que tindran lloc a la Parròquia de Santa Maria els dies 2, 17 i 28 de juny on, a més d’ells hi actuaran el Cor Maragall de Girona el primer dia, La Coral Sant Adrià de Besòs el segon i el Southern California Master Chorale el tercer.

Foto: *Joaquim Robert

Photobucket