Salvador Cot | Actualitzat el 20/05/2012 a les 23:59h

Els tòpics de l'Espanya oficial

El PP català ha anunciat que aviat començarà una ofensiva pública per convèncer els ciutadans d'aquest país que el millor futur possible és continuar com a comunitat autònoma de règim comú. La campanya portarà per lema "Dret a saber", en confrontació directa amb el dret a decidir, i els que la preparen asseguren que servirà per contrarrestar "els tòpics de la Catalunya oficial".

És una magnífica notícia. Finalment, els partidaris de la Catalunya espanyola estan disposats a entrar en el debat i plantejar els arguments que, almenys des del seu punt de vista, posaran en qüestió els plantejaments del catalanisme majoritari. Espero que aquesta confrontació democràtica vagi deixant de banda la prohibició i l'amenaça que, fins ara, ha estat l'únic que s'ha deixat sentir des de l'espanyolisme, tant català com espanyol.

Implícitament, la campanya del Partit Popular ve a reconèixer que l'opinió pública catalana està -majoritàriament- molt allunyada dels tòpics de l'Espanya oficial, que són els únics que s'imposen per la força. Bona sort, doncs, en aquest debat que, a hores d'ara, és l'essencial. Perquè és evident que no ho tenen gens fàcil.

COMENTARIS

+1
-0
Al que és espanyol
Emili, 22/05/2012 a les 00:10
Prou pena tens de ser-ho.
Pitjor per a tu! Jo en canvi no ho soc. Soc català i m'ho passo millor.
Ja et fotrem fora de Ctalunya ben aviat!!!
+4
-0
#novullpagar prou espoliació
Anònim, 21/05/2012 a les 21:31
Els peatges són una part més de l'espoli de recursos al què ens sotmet Espanya. El cost de la construcció d'aquestes carreteres ja està sobradament amortitzat des de fa anys i, a més, mentre els ciutadans dels Països Catalans hem de pagar, i repagar, per poder fer ús de vies de comunicació claus com l'AP-7, la resta de l'Estat gaudeix d'un 80% de vies gratuïtes pagades per totes i tots. Aquesta discriminació no pot continuar existint.

'són moltes les raons perquè els valencians i valencianes sumem forces el proper diumenge i ens rebel·lem pacíficament contra aquest robatori, negant-nos a pagar quan arribem a un peatge".

Agustí Cerdà
+4
-0
Dóna la cara
Anònim, 21/05/2012 a les 21:17
Dóna la cara per la independència

http://www.donalacara.cat/

22.456 persones ja hem donat la cara!

//*//
+1
-2
Exemple de tòpic oficial català.
Anònim, 21/05/2012 a les 19:54
"A Catalunya totes les vies ràpides són de petge, mentres que a Espanya són gretuïtes".
Aneu a Google Maps, busqueu el camí per anar de Manresa a Burgos i compteu quants quilòmetres de peatge us surten a Catalunya i quants us surten fora de Catalunya.
+11
-1
L'Estat castellà és l'estat creat i controlat pels castellans.
MIK., 21/05/2012 a les 18:55

L'ESTAT CASTELLÀ ÉS CAN PIXA I, TAMBÉ, UN ESTAT CRIMINAL.

+1
-1
Com riurem
Anònim, 21/05/2012 a les 18:18
La resiliència s'enforteix rient i els "arguments" castellans defensant la seva escanya són uns acudits molt adients per a pixar-nos de riure...
+4
-2
Explicació: CYU és com la Lliga Regionalista
Toulouse (França), 21/05/2012 a les 17:02
Durant la República varen deixar caure Catalunya, CiU farà el mateix, perquè la burgesia catalana és la mateixa i apart està espanyolitzada.

Els meus avis varen marxar a l'exili cap a França.
+12
-0
sí perfecte
Anònim, 21/05/2012 a les 15:26
Ja que segons el PP tenim dret a saber, que donin xifres del dèficit fiscal català, del desastre econòmic que han estat totes les comunitats que ha governat el PP, que prop del 80/90% dels casos de corrupció a Espanya hi han intervingut polítics del PP, que es donin xifres d'on han anat a parar els diners de Bankia "banc del PP" i perquè se li donaran más de 10.000 milions d'euros que es pagaran per part de l'estat amb un 6% d'nterés!!! (a l'hora que retallen 7000 milions d'euros en sanitat per la crisi, per exemple). Si tenim dret a saber tenim dret a saber -ho tot no? ai no que el seu dret a saber ells volen dir dret a ENGANYAR!!!
+5
-1
COVARDIA Y UNIÓN FARÀ ALGUNA COSA?
Anònim, 21/05/2012 a les 15:24
M'AGRADARIA, QUE ALGÚ M'EXPLIQUÉS QUE FARÀ COVARDIA Y UNIÓN APART DE RETALLAR?

AL M.H L'IMPORTA CATALUNYA?

ES FA ALARMISME ALS MITJANS DE COMUNICACIÓ PÚBLICS I NINGÚ DIU RES, ON ÉS EL SR. MAS? A LA PANXA DEL BOU ON NO NEVA NI PLOU?

AIXÒ ÉS LA DESGOVERNANÇA, SUPOSO QUE AL SR. MAS L'IMPORTA TRES RAVES, PERQUÈ EN CAS D'INTERVENCIÓ LI HAN DIT QUE LI CONSERVARAN LA CADIRA!

ALGÚ EM POT EXPLICAR, PERQUÈ COVARDIA I UNIÓN ACTUA D'AQUESTA MANERA??????




Edward Hugh: "Les comunitats intervingudes seran Catalunya i Andalusia"

L'economista explica que la intervenció de Catalunya "serà la manera amb què el ministre Montoro demostri a Brussel·les que té capacitat d'actuar"
ARA

Barcelona | Actualitzada el 21/05/2012 10:26

L'economista Edward Hugh ha tornat a alertar aquest matí, des dels micròfons de Catalunya Ràdio, que Catalunya serà intervinguda el proper mes de novembre. L'expert ja havia fet aquest avís la setmana passada al programa 'Singulars', i avui ha explicat que Catalunya i Andalusia seran les dues comunitats que, molt probablement, el govern central intervindrà.

"El govern del PP està molt pressionat i buscarà dos exemples forts, com Catalunya i Andalusia, i així, el senyor Montoro pot anar a Brussel·les a demostrar que té capacitat d'actuació". Hugh ha explicat que d'aquesta manera es justifica "la història que ha venut el PP, i és que la culpa del dèficit de l'Estat és de les comunitats autònomes".

L'economista ha reconegut que la Generalitat "ha estat un dels primers governs a intentar corregir la situació econòmica i ha fet un gran esforç", però, segons ell, això no evitarà la intervenció. "Els grecs també van fer esforços i no van servir, al final", ha dit.

D'altra banda, Hugh a alertat que "Espanya estarà cada cop més intervinguda i amb els comptes cada cop més controlats".

Sobre el futur de l'euro, l'economista ha dit: "L'euro es pot salvar, però no sé si es farà tot el necessari per aconseguir-ho", i ha recordat que ell fa molts anys que defensa els eurobons, "tot i que ara ja no sé si és massa tard", ha comentat.


+15
-1
Dret a saber....
Montserrat, 21/05/2012 a les 14:36
Dret a saber que l'objectiu primordial del PP (i també del PSOE) és anorrear la nació catalana?????????????
No cal que gastin saliva....això ja és clar
L'enemic dins de Catalunya...aviam quan el fotem fora
+13
-2
dret a sobreviure
Angelina, 21/05/2012 a les 13:24
Sí, els catalans tenim "dret a saber" que l´objectiu del PP i del PSOE és assimilar Catalunya a la matriu castellana i que s´han posat tots els poders a treballar per borrar-nos del mapa definitivament, com a poble amb llengua i cultura pròpies.
+10
-32
Soy español
Anònim, 21/05/2012 a les 13:23
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+14
-2
Compte!!!
Anònim, 21/05/2012 a les 13:12
En aquestes alçades de la película ja tots sabem que aquests del PP no són gens de fiar. Si algú se'ls vol creure, allà ell, però jo ja friso per saber les mentides que estan preparant.
+10
-22
SEMPRE LA MATEIXA CANÇÓ
Anònim, 21/05/2012 a les 12:50
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+19
-2
Magnífic....
Gentleman, 21/05/2012 a les 12:22
....fantàstic, excels (com diría el Basté de Polónia).

Aixì doncs que els del PP ens explicaran les coses sote el lema "Dret a saber".

Suposo que ens explicaran que el Secretario de Estado de Administraciones Públicas que tan renyaba a les comunitats autònomes amb to fatxenda i amençant amb intervencions, es ni mès ni menys, que el responsable d'amagar la meitat del déficit de la Comunidad de Madrid quan ell estava sota les ordres de la Condesa de Murillo (Sra. Aguirre) no?

O es que potser ens pretenen treure les venes dels ulls, i explicar-nos la veritable Història de Catalunya?, sí home, aquella que s'explica en la Historia de España escrita per un tal César Vidal.

Vagin a pastar fang senyors meus, vagin a pastar fang.
+21
-4
CASTELLA ÉS EL NOM DE LA NACIÓ QUE ENS VOL DESTRUIR.
Capità Nemo., 21/05/2012 a les 12:04


Encara que en Salvador Cot no ho vulgui admetre ( no es pot treure de sobre un vell prejudici ) la nació castellana és la que vol destruir la nació catalana.

CASTELLA, CASTELLA, CASTELLA, CASTELLA,....


+8
-3
Ho trobo molt bé
Anònim, 21/05/2012 a les 12:00
Ho trobo molt bé, francament. Les coses es fan així, parlant i explicant. En aquest cas, explicant perquè ens és útil o atractiu ser espanyols. Segurament seguirà sense interessar-me (a mi, personalment, a l'altra gent no ho sé), però a veure què diuen. No està malament.
+13
-2
qui es deixa enganya dues vegades pot ser mesell
REAGRUPAT, 21/05/2012 a les 11:59
I ELS CATALANS MOLT MENYS DESPRÉS DE 300 ANYS D'IMPOSICIONS I CINQUANTA D'INCOMPLIMENTS DEMOCRÀTICS
+17
-3
Europa no es refía d'Espanya
Jordi CLL, 21/05/2012 a les 11:42
Els governants d'Espanya no senten vergonya que inspectors europeus revisin els comptes de l'estat espanyol que no diu la veritat.Abans el mentider era el PSOE, avui és el PP.Tant se val.La CEE no creu en la seriositat de les dades econòmiques d'Espanya. Catalunya fa molts anys que ho sap i segueix patint els abusos de l'estat, degut a la feblesa del governs catalans.El Banc d'Espanya no ha fet bé la seva feina com ens regulador i mentre el seu governador ha criticat els salaris pactats en els Convenis.deixava que els directius de bancs i caixes es forressin amb sous, bonus, gratificacions, plans de pensions i jubilacions escandaloses.Rajoy culpa les CC.AA.amagant que la més deficitària és de Castilla-La Mancha de la seva amiga De Cospedal.Les de Madrid i València han aflorat 3000 milions d`€ més de dèficit que comptablemente havíen amagat.Les tres son d'un PP que no paga els deutes a Catalunya, que hem de fer Maratons Per La Pobresa, Partits de Futbol Solidaris i crear ONG anti-miseria mentre el tandem Mas/Mas-Colell no saben com justificar les retallades que estem patint en Educació,Sanitat,Assistència Social,sous del funcionariat,etc.El Sr.Cleries encara deu les ajudes aprovades a finals del 2010 per les famílies amb fills.I a la resta de l'estat? Qui coneix les retallades de Castella, Madrid i València? Montoro només destituirà els consellers que no siguin del PP o que no pactin amb ells. De veritat que el Sr.Mas espera resultats del Pacte Fiscal? Un any i mig de desgovern i no s'atreveix a dir PROU !! ? El poble està desmoralitzat i s'adona que els "millors" no saben per on van.Només retallades, demanant comprensió i paciència. Cap decisió valenta ni positiva. Quan el Sr.Mas ja no mani farà com Jordi Pujol reconeixent l'error de confiar en Espanya no declarant l'independència? Llavors, com ell, ja haurà aconseguit una gran pensió, escorta, cotxe oficial, secretària, xofer i despatx gratuït al P.de Gràcia o Diagonal, mentre d'altres hauràn estat desnonants del seu humil habitatge per no poder pagar les hipoteques.
+10
-3
Que caiguin ells sols a l'abisme
Anònim, 21/05/2012 a les 11:42
Em temo que intenteran "convèncer" la societat catalans amb arguments raonats i no amb la por, com han fet sempre. Si han de treure de nou els espantalls estan abocats al fracàs perquè cada dia som més els catalans que allò que ens fa por no és ser valents, sinó caure en l'abisme al qual ens empeny Espanya.
+8
-3
El PP no té tants (quinta)columnistes
Jordi M, 21/05/2012 a les 10:59
Aquí perquè ningú no en farà memòria però seguríssim que el PP no arriba als extrems que van arribar els socialistes els anys 80 i 90. Segur que no negaran que el tracte econòmic és com a mínim millorable. Segur que no diran que Artur Mas fa victimisme. Segur que no li diran insolidari. Segur que no diran que l'únic problema és de mala gestió. No arribaran als extrems del PSC i la seva inacabable claca mediàtica però en canvi generarà reaccions d'una virulència que els sociates mai no van sofrir per més que s'ho mereixien. O sigui que collonut. Collonut, que el PSC s'hagi enfonsat i ara el paper d'Espanya el faci el PP.
+5
-13
Contra el PP tot resulta més senzill
Jordi M, 21/05/2012 a les 10:36
Posts com el de les 10.22 posen en evidència que és molt millor que l'enemic sigui el PP. No recordo gaires reaccions així contra els sociates quan eren els sociates els que feien el paper que ara fa el PP. Al contrari.
+19
-3
tópics dels espanyols
Oriol Ballester, 21/05/2012 a les 10:30
Ja m'imagino què diran, que ens faran fora de la Unió Europea, que no es podran pagar les pensions, etc.
+20
-3
Alta traició
Anònim, 21/05/2012 a les 10:22
En un país normal, la tal Alícia Sánchez Camacho estaria tancada a la presó i inhabilitada de la funció pública per alta traició a la pàtria. La pàtria catalana, òbviament...
+25
-2
Ho comparteixo
Anònim, 21/05/2012 a les 09:35
També penso el mateix, la situació és tal que el PP necessita fer campanya per intentar aturar la dinàmica que ens impulsa, la dinàmica rupturista, en aquest moment la iniciativa esta en mans dels independentistes, tot i ser minoria en el parlament tenim el debat central i la iniciativa en tot el conflicte, l'ombra independentista esta en el cervell de tots aquests dirigents espanyolistes.

No hem de defallir, hem de continuar tinguen la iniciativa i continuar prement als regionalistes cap al nostre costat, hem de saber atraure a més gent i continuar demostrant que és l'únic camí possible.

El conflicte hi ha de ser, el PP ha de jugar les seves cartes com ho ha de fer Ciutadans, com més és defensin és senyal que més mal els fem. Com més critiquin l'independentisme és senyal que més perill veuen en nosaltres.

Estiguem a l'alçada fins al final, tot el camí només serveix per una sola cosa, la sobirania plena del poble català.
+4
-40
Mucho tópico
Anònim, 21/05/2012 a les 09:14
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+16
-3
Escampada general
Jordi M, 21/05/2012 a les 08:31
El PP fa el discurs nacional que durant tants anys va fer-lo el PSOE i el PSC s'ha quedat sense paper. Però molts dels creadors d'opinió al servei botifler del PSC no es conformaran a quedar-se també sense paper -llegeixi's sense menjadores- i aniran canviant de samarreta per passar-li factura a algun altre partit. Ja se n'han donat casos però és evident que Nicaragua haurà de fer un ERE de palanganers mediàtics perquè tots no podran pas recol·locar-se i, la majoria, ni que es pogués. La majoria ni regalats.
+11
-3
Escampada general
Jordi M, 21/05/2012 a les 08:29
El PP fa el discurs nacional que durant tants anys va fer-lo el PSOE i el PSC s'ha quedat sense paper. Però molts dels creadors d'opinió al servei botifler del PSC no es conformaran a quedar-se també sense paper -llegeixi's sense menjadores- i aniran canviant de samarreta per passar-li factura algun altre partit. Ja se n'han donat casos però és evident és que Nicaragua haurà de fer un ERE de palanganers mediàtics perquè tots no podran pas recol·locar-se i, la majoria, ni que es pogués. La majoria ni regalats.
+21
-2
PP partit de Pocavergonyes Espanyols
Anònim, 21/05/2012 a les 06:35
El Partit dels Pocavergonyes, cada dia estafant, robant, enganyant com un Rajoy qualsevol; tot Europa sap qu en Rajoy no es de fiar, que nomes es un bandido espanyol; i l'Esperanza Aguirre, encara no esta a la presó amb l'estafade Bankia i l'estafada dels comptes; si veus una Quemacho amaga la cartera, que nomes son uns bandidos ESPAÑOLS; PP il.legalització per Partit d'Estafadors Espanyols
+22
-3
Rebentat
Parqueteru, 21/05/2012 a les 05:49
L'Espanya oficial pot rebentar avui quan obrin els parquets de les borses...
Carregar contra les CC.AA i amagar el dèficit de les que governa el PP i el forat negre de BANKIA no els sortirà de franc.
Prepareu-vos per veure la prima de risc a màxims històrics.
+31
-2
I els tòpics de l'Espanya oficial?
Tian, 21/05/2012 a les 03:34
En canvi, els tòpics de l'Espanya oficial no els qüestionaran pas:
- L'Espanya monolingüe que esbomben tots els mitjans de comunicacions espanyols: ni un segon de català/èuscar/gallec en 24 hores de TVE, Antena3, Cuatro, Telecinco, La Sexta... ni tan sols en programes de música, que no cal traduir. I si en Guardiola parla en català, li exigeixen que ho repeteixi en espanyol. És aquesta l'"Espanya plural" amb la que sovint s'omplen la boca? Adoneu-vos que estan difonent la idea que el català no és una llengua d'ús normal, sinó només pròpia de radicals empestats.
- L'Espanya mononacional que apareix a la seva Constitució. Com si les nacions mil·lenàries basca i catalana no existissin.
- L'Espanya que exigeix el retorn de Gibraltar, però no pas la Catalunya del Nord (no fos cas que enfortissin Catalunya!).
- L'Espanya que ha amagat les balances fiscals durant dècades i només les va publicar el 2008. O que diu que el dèficit fiscal "no existeix" (això sí, per si de cas els impostos els recapten ells).
- L'Espanya que amenaça amb l'exèrcit i amb el boicot econòmic els territoris que se'n vulguin independenditzar (com el pare que amenaça de fer la vida impossible al fill que vol emancipar-se). No diuen que ens estimen?
- L'Espanya de PP i PSOE (socialistes catalans inclosos) que sempre es posa d'acord quan cal anorrear els drets nacionals de Catalunya.
- L'Espanya que construeix desenes d'infraestructures inútils (aeroports, AVE a Extremadura...) i un corredor de mercaderies oposat als criteris de la UE i de qualsevol raonament lògic: defugint els ports de València i Barcelona, que puja la "meseta" (amb el cost en benzina que això suposa) i travessa els Pirineus amb un túnel faraònic de 40 Km.
...etc etc
Aquesta és l'Espanya de l'Alícia Sánchez-Camacho, d'en Pere Navarro i de la qual CiU i Esquerra tampoc no han tingut gaire pressa en guillar-ne, altrament no pactarien successivament amb PP i PSOE.
+21
-3
Juguen amb les cartes marcades
Araki, 21/05/2012 a les 02:07
L'espanyolisme (el PSC inclòs, ja que comparteix exactament el mateix "argumentari" que el PP en això) només s'avé a fer comèdia democràtica quan sap que les cartes estan marcades al seu favor.

Ja ens en va donar una mostra la Camacho amb aquella vergonya de declaracions que les pensions deixaran de pagar-se. Una mentida com una catedral, en el marc vigent, ja que les pensions les paga l'estat amb les cotitzacions, no Hisenda amb l'IRPF, etc.

Que Camacho hagi de mentir no és estrany perquè com tots sabem i molt bé recorda en Cot d'arguments l'espanyolisme només en té dos: les armes i la prohibició.

Però és significatiu que se sentin tan segurs com per amollar-ne de la mida d'aquella, o la de les mítiques balances comercials, que per molt que se'ls raoni i demostri que és una fałlàcia, ells com si sentissin ploure. Lamentablement, tenen motius per sentir-se segurs, com s'ha demostrat. Quines respostes hi ha hagut des del govern i els partits democràtics al desvergonyiment de Camacho? Una mitja resposta amb la boca mig tancada de Mas, en comptes d'activar el partit, el govern i, sobre tot els seus mitjans (Godó, que només va fer un parell de mitges notícies al respecte) i destruir dialècticament Camacho. Durant setmanes i fins la fi de la seva carrera, cada cop que obrís la boca se li podria llançar a la cara. A hores d'ara, però, quan fa una setmana només, ja ningú ni se'n recorda d'unes declaracions terroristes com aquelles, que han estat una de les vergonyes parlamentàries més grans que he vist mai, per la baixesa moral que expressen.

Com que saben perfectament que CiU mai no entrarà en cap debat, ni encara menys en cap mena de confrontació, s'atreveixen amb tot. Així que no ens n'alegrem tant, perquè això serà com un psicòpata amb una serra elèctrica (dialèctica) esbudellant un ramat de xais.

És obvi
+19
-2
res
Anònim, 21/05/2012 a les 01:55
de bona sort res, a veure si els creixen el nassos a la Camacho i el Millo mentre ens expliquen algun dels seus sopars de duro.
+19
-2
El primer es el primer...
eyrikur, 21/05/2012 a les 00:54
Primer la independència..... després jà arreglerem les coses...
+43
-4
Ni rioja ni oli andalus
Anònim, 21/05/2012 a les 00:18
Doncs no cal que es gastin els quartos. Tothom sap on es el Pais Valencia i les Illes Balears i que es el que hi passa alli. Expoli, corrupcio, genocidi cultural, destruccio del pais, etc, etc. Ja se que es pot manipular molt, pero quan les cartes estan constantment a la vista costa molt fer trampes.
+28
-3
Dali es hiper-realista comparat amb l'Alicia.
Anònim, 21/05/2012 a les 00:11
Buff prepara't per carretades de mentides i demagogia. Tal com van fer la setmana passada amb la mentida sobre les pensions. Espero que algun diari desmenteixi punt per punt totes les falsedats que intentaran colar.

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Bloc de fotos


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: