Inici Seccions  Famílies GMeF  Activitats GEAM i GMeF - JORNADA D’INICIACIÓ A L’ESCALADA A LA FACU - 12/05/2012
GEAM i GMeF - JORNADA D’INICIACIÓ A L’ESCALADA A LA FACU - 12/05/2012

19a excursió del Grup de Muntanya en Família. Aquesta vegada, a les parets calcàries de la Facu (Canyelles), per fer-hi una jornada de pràctiques d'escalada. El Nacho, la Raquel, el Robert i el Roger han estat els instructors del GEAM (Grup d'Escalada i Alta Muntanya) de la Talaia que ens han indicat a cada moment tot el que calia fer, ens han deixat el material (cascos, arnesos, etc.) i ens han muntat 4 vies simultànies perquè tots poguéssim escalar sense fer cues.

Comptant-los a ells quatre, hem estat 45 participants, d'entre els quals, 22 eren menors, i gairebé tots han escalat alguna de les vies que han preparat els monitors.

La majoria ens hem trobat a la plaça de l'Estació i hem marxat amb els vehicles cap a Canyelles. Allà hem travessat la urbanització Muntanya del Mar i hem seguit el camí de Cal Simó, fins a una cruïlla, on hem aparcat, ja a les envistes de la paret de la Facu. Els instructors ens han donat material perquè els ajudéssim i hem caminat uns 20 minuts fins al peu de la paret. La part final del camí era una tartera plena de pedres, però hi hem arribat tots. Més tard s'hi han afegit més famílies que també han volgut provar la nova experiència.

Tot i la prevenció inicial de molts, la majoria de nens i nenes, nois i noies s'han posat el casc i l'arnés i han grimpat per alguna (o per totes) de les quatre vies preparades, de força metres de llargària, i hem de dir que han fet una exhibició d'escalada. Els pares i mares ens ho miràvem des de peu de vies amb la boca oberta i el clatell cremat de tant de sol.

Una experiència molt satisfactòria que hem d'agrair als amics del GEAM i que, segons ells, repetirem de cara a la tardor.

 
Agrupació Excursionista Talaia | C/ Comerç, nº 4 | 08800 - Vilanova i la Geltrú (El Garraf) | Tel. 938931257 | Correu-e: secretaria@aetalaia.cat