Aquest vespre la Capella de Nostra Senyora de l'Esperança ha acollit el Grup integrat pels violoncel·listes Sasha Agranov i Frances Bartlet ,amb un gran èxit d'assistència.

Follia (di celli) es un projecte que combina repertori comprès entre els segles XIV i XVIII, juntament amb la improvisació, utilitzant, doncs, dos llenguatges musicals contrastats en el mateix context. Servint-se de la interpretació històrica amb instruments originals, creen noves i vitals connexions entre el passat i el present.
Els seus intèrprets estan especialitzats i formats acadèmicament en la interpretació de la música antiga i en la música contemporània.
El duet segueix el desenvolupament la música de cambra i la tècnica del violoncel travessant dos segles de partitures del Mediterrani i afegint-hi la improvisació actual. Les antigues veus clàssiques i folklòriques d’aquesta regió es barregen entre elles amb improvisacions inspirades per elles.

El programa explora els carrers i els palaus espanyols i italians del Renaixement i el Barroc, representats per arranjaments propis de música sefardí i de compositors com Diego Ortiz, Domenico Gabrielli, o Fransesco Geminiani.
Sasha (Israel) i Frances (Anglaterra) viuen a Catalunya amb les seves famílies catalanes. El fet de ser immigrants, com els jueus de fa 500 anys, tingui alguna cosa a veure amb el seu interès per la música sefardí.


Fotos: *Joaquim Robert


Photobucket


Photobucket