Joaquim M. Puigvert, vicerector de Relacions Institucionals de la Universitat de Girona, i Josep Berga, primer tinent d'alcalde i regidor de Benestar Social i Oportunitats, van presidir la cloenda de la 6a edició del Projecte Rossinyol a Olot.

Un programa que, en paraules del propi Puigvert, «si no existís, s'hauria d'inventar», i que permet que estudiants d'ESO d'origen immigrat accelerin el seu procés d'integració i coneguin de prop el món universitari de la mà d'un mentor de la UdG que els acompanya setmanalment al llarg de 7 mesos.

Les trobades també permeten als universitaris conèixer de prop la realitat dels nouvinguts. La col•laboració entre la UdG, el Consorci d'Acció Social de la Garrotxa i 4 centres educatius d'Olot (l'Escola Pia, el Petit Plançó, el Bosc de la Coma i el Montsacopa), i sobretot la il•lusió i la implicació dels participants, han fet possible una nova i exitosa edició d'aquest projecte de mentoratge.

En els últims 6 cursos, més de 50 nois i noies d'ESO d'origen immigrat s'han beneficiat del Projecte. Entre aquests, més d'un 75% accedeix a estudis postobligatoris un cop finalitza 4t d'ESO.