Registrar-se
Recorda contrasenya

Política. dijous, 17 de novembre de 2011, 01:45

L'Ajuntament forçarà que Palma torni a ser 'Palma de Mallorca'

El govern municipal assegura que es fa 'per recomanacions dels tècnics i per tradició' perquè la gent identifica millor la ciutat 'també a nivell nacional [espanyol]' · L'Ajuntament diu que el canvi anterior va ser 'irregular'

La capital de les Illes Balears tornarà a anomenar-se oficialment "Palma de Mallorca". Així ho ha anunciat el govern municipal de Cort que impulsa el canvi de topònim per substituir l'actual "Palma", únic legal des de finals de 2008. El portaveu de l'executiu municipal del PP, Julio Martínez, ha justificat el canvi amb diversos arguments. D'entrada s'ha remès a uns "informes" realitzats pels "tècnics" on recomanen canviar el topònim oficial a "Palma de Mallorca" perquè així s'identifica millor la ciutat, també a "nivell nacional" (espanyol)", i hi ha afegit que també servirà per "mantenir la tradició". Martínez hi ha afegit que la modificació anterior de 2008, que deixava de banda "Palma de Mallorca" i establia només "Palma" de topònim oficial es va fer de forma irregular, perquè el Parlament de les Illes Balears va aprovar el canvi sense un tràmit d'audiència previ amb l'Ajuntament. Aquest és el segon canvi important de topònims que impulsa una administració del PP a les Illes; fa poques setmanes el govern de Maó va anunciar que forçaria el canvi del topònim oficial de la ciutat a Mahón-Mahó' o 'Mahón-Maó'.

 

El canvi de topònim a "Palma de Mallorca" ha de rebre ara el vistiplau tant del ple municipal de Palma com del Parlament illenc, pràcticament un tràmit ja que el PP diposa d'una sòlida majoria de representants a les dues institucions.

 

El portaveu municipal de Palma també ha dit que s'ha aprovat que el consistori recuperi antigues competències urbanístiques que s'havien cedit al Consell de Mallorca, conseqüència de la darrera reforma de la llei de capitalitat, un canvi que ja es va aprovar al seu dia al ple.

 

Com al seu dia amb el cas Maó i l'etiqueta #esMao, els internautes del país han començat a usar #esPalma a la xarxa social Twitter per expressar el seu rebuig a la mesura del govern municipal de Palma.

Envia Corregeix

1481 lectures   12 comentaris

les notícies més...