El projecte Unités d’habitation mostrarà nous espais per viure a la 51a edició de la Fira de Mostres de Girona. La proposta ha guanyat el concurs Ginteriors que convoquen anualment el Col·legi Oficial de Dissenyadors d’Interiors i Decoradors de Girona i Fira de Girona amb un espai canviant que s’adapta a les necessitats del moment. Aquesta serà la tercera edició consecutiva que Fira de Girona i el Col·legi Oficial de Dissenyadors d’Interiors i Decoradors de Girona porten a la Fira de Mostres les últimes tendències en interiorisme.

En aquesta edició, el concurs portava per títol ‘Ginteriors: l’espai per viure un món canviant’ i l’objectiu era plantejar els futurs espais per viure que sorgeixen i donen resposta a les necessitats dels individus en relació amb la seva mobilitat, el seu oci o el treball.

El projecte Unités d’habitation ha estat dissenyat per Jordi Dalmau, Cristina Delgado i Carmen Martínez de Trincheria i pretén fer un homenatge als grans mestres dels anys 50 i 60 que són els primers que van començar a replantejar els habitatges de mides reduïdes. entre altres, el matrimoni Eames que va impulsar el projecte Contract Storage.

A partir d’aquest homenatge, l’equip ha dissenyat un espai net per al seu ús on les parets, terres i sostres amaguen el mobiliari i les pertinences de cada individu per deixar al descobert només allò que és necessari en cada moment del dia. L’espai es transforma i va canviant segons l’hora del dia.

El mòdul està format per un passadís lateral desostres i terra de vidre i un nucli articulat a base d’esgraons ascendents com una grada de fusta on estan amagats els llits i calaixos contenidors. A Unité d’habitation les parets tenen una doble funció: conformen l’espai i emmagatzemen pertinences. Es despleguen formant la zona de treball o amaguen la nevera i els armaris.

L’espai públic del projecte està inspirat en les Unités d’Habitations de Le Corbusier, amb una idea d’habitatge col·lectiu, on la vida pública i privada de les persones es relacionés.

Potenciar l’interiorisme

Ginteriors pretén potenciar l’espai dedicat a l’interiorisme i la decoració a la Fira de Mostres, que se celebrarà del 27 d’octubre a l’1 de novembre, i l’espai central l’ocuparà el projecte guanyador del concurs convocat entre els col·legiats de la demarcació de Girona. A més, s’hi portaran a terme un conjunt d’intervencions, exposicions, actes i presentacions al voltant de l’interiorisme i l’art.

Com a novetats en l’espai de Ginteriors, que ocuparà 600 metres quadrats, s’hi incorporaran exposant projectes l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot i el Màster de Disseny i Producció de la FPC-CCCB. També s’hi potenciarà l’espai de networking per fomentar l’intercanvi d’idees i, per primera vegada, es lliuraran premis a les empreses col·laboradores amb el Col·legi.


Photobucket