Divendres, 1 de juny de 2012 | 10:45
Vostè es troba a: Inici > Política >

"Una Catalunya bilingüe ha de tenir Institucions bilingües"

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Després de la sentència del TSJC Albert Rivera reivindica
"Una Catalunya bilingüe ha de tenir Institucions bilingües"
01/06/2012 06:07
El Parlament fa 30 anys
.. “Els tribunals confirmen, que una Catalunya bilingüe ha de tenir unes institucions bilingües” ha afirmat el president de Ciutadans Albert Rivera, davant les sentencies d’aquest dijous del TSJC avalant l’educació en català i castellà a l’escola a Catalunya i anul•lant l’ús preferent del català a l’Ajuntament de Barcelona.
 Rivera afirma que “si C’s és determinant per a configurar govern, a diferencia de la nul•la capacitat del PPC, aconseguirem una escola bilingüe per a una societat bilingüe”. Per a Rivera, és “molt injust” que per estudiar en les dues llengües oficials de Catalunya “els pares hagin de fer una excursió judicial d'anys pels tribunals, tot perquè tenim un govern que no compleix la sentencia del Tribunal Constitucional ni les del Tribunal Suprem”.

Amb aquesta darrera sentència, per al president de C’s s'està demostrant “com ja va vaticinar C's que el model monolingüe que el nacionalisme ha aplicat durant més de 20 anys és il•legal”. En aquest sentit, Rivera espera que ara el Tribunal Suprem, en el recurs de l'auto que va fer Convivència Cívica Catalana amb el suport de C's, “faci modificar el model monolingüe cap a una escola bilingüe, on s’estudiï conjunta i equilibradament com a mínim en les dues llengües oficials alhora”. Perquè, Rivera adverteix que mentre no arribi la resolució del TS “el degoteig de sentències que desmunten l’imposició d'una sola llengua a l'escola seguiran arribant com ja va advertir C's”.

Respecte a l’anul•lació per part del TSJC de l’ús del català com a preferent a l’Ajuntament de Barcelona, el president de C’s valora que “els tribunals estan deixant ben clar, com defensa Ciutadans, que les institucions han de ser bilingües”. Recorda també que encara queren molts ajuntaments que han de complir la llei “alguns governats pel PPC com el de Badalona on també hem demanat que se suprimeixi el protocol que obliga a l’ús només del català”. “No volem que es creïn ciutadans de primera i de segona en funció de la llengua que parlen i emprendrem accions polítiques i judicials per a derogar els reglament d’usos lingüístics il•legals”, ha manifestat Rivera.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1