El treball guanyador en la categoria de Batxillerat ha estat un Estudi de la introducció del cabirol a la Vall d’Arbúcies, d’Ernest Aymerich Colomer, estudiant de l’Institut Montsoriu d’Arbúcies.

En la categoria d’ESO, el treball guanyador ha estat Autogestió elèctrica als col•legis, de Manel Rodríguez Sancho, alumne de l’Escola Sant Pere Chanel de Malgrat de Mar.

Tots dos s’han endut sengles bicicletes de muntanya, a més de diversos obsequis cedits per la Generalitat, el CEAB i Ràdio Marina.

El nombre de treballs presentats a la convocatòria d’enguany ha estat de 67, amb un important increment en relació amb el 2011 (sobretot en la categoria d’ESO).

Han repetit com a membres del jurat Martí Boada, premi global 500 de la UNESCO, el meteoròleg Francesc Mauri i el doctor en biologia Joan Pedrola.

Ràdio Marina fa 17 anys que convoca el concurs, adreçat a fomentar les iniciatives mediambientals entre els estudiants de Secundària de la Selva i el Maresme.

Set treballs més distingits

A banda dels dos guanyadors, el jurat ha establert un total de 4 accèssits i 2 finalistes per a la categoria d’ESO, i un accèssit per a la categoria de Batxillerat.

Els treballs reconeguts han estat els següents:

Categoria ESO:


1er Finalista: Horts ecològics, d’Eva Gerez i Àlex Domínguez, del Col•legi Santa Maria de Blanes.

2on Finalista: L’estudi de la vegetació del turó d’en Serra i voltants, de Quim Santarén i Horta, de l’Escola Sant Pere Chanel de Malgrat de Mar.

1er Accèssit: Prevenció de l’ús del plàstic en l’envasat dels festucs, de Ferran Crous, Francesc Trunes, Arnau Pou i Adrià Casanovas, de l’Institut Vescomtat de Cabrera d’Hostalric.

2on Accèssit: La medicina i el reciclatge dels medicaments, de Clàudia del Moral Garcia, de l’Institut Vescomtat de Cabrera d’Hostalric.

3er Accèssit: Font potable o no potable?, de Sara Gibert Gámez, de l’Escola Sant Pere Chanel de Malgrat de Mar.

4rt Accèssit: Energies renovables del futur, d’Esteve Farré, de l’Escola Sant Pere Chanel de Malgrat de Mar.

Categoria Batxillerat:

Accèssit: Publicitat i hàbits alimentaris a l’adolescència, de Beatriz D’Ocón Gil, de l’Institut Vescomtat de Cabrera d’Hostalric.


El PREMI A LA PARTICIPACIÓ, per al centre amb més treballs presentats, ha anat a parar a l’Institut Vescomtat de Cabrera d’Hostalric.

El lliurament de premis ha tingut lloc aquest dimecres 30 de maig de 2012 al migdia a les instal•lacions del Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB). Prèviament a l’acte de lliurament, els assistents han pogut fer una visita guiada al centre, de la mà del seu director, Daniel Martín.

L’acte ha comptat amb la presència de Christian Serarols, director dels Serveis Territorials d’Empresa i Ocupació de la Generalitat a Girona. Serarols ha destacat la importància d’uns premis d’aquestes característiques, tant per la seva temàtica com pel fet d’anar adreçats a estudiants que seran els encarregats de construir i mantenir, de la forma més sostenible possible, la societat del futur.


Photobucket