Actualitzat el 30/05/2012 a les 00:01h

Dimecres de cendra?

Avui, si res no falla, hi ha la cèlebre cimera del pacte fiscal convocada pel president Mas amb tots els partits polítics catalans, una cimera de què fa temps que sentim a parlar i que als ulls dels ciutadans del carrer apareix com una mena de fita extraordinària, perquè per als diferents intents d'estatut sí que s'han reunit tots els partits polítics unes quantes vegades des de la Transició, però això d'intentar ser fiscalment independents és tota una novetat.

Bé, m'agradaria suposar que realment això del “pacte fiscal” és igual a “independència fiscal” per a Catalunya. M'agrada suposar-ho quan somio, perquè, d'una banda, seria un pas de gegant cap a la independència total del nostre país, i, d'altra banda, ara ens vindria de perles per arreglar de cop moltes qüestions econòmiques que ens podrien salvar del naufragi d'aquest ampul·lós Titànic anomenat Espanya.

Però, entre nosaltres, no hi tinc gaires esperances. Perquè... com es fa per casar un/s partit/s polítics amb el contrari exacte de la seva filosofia? Ja em perdonarà, senyor president, però no ho entenc: si de debò vostè vol la independència fiscal per a Catalunya, haurà de fer un cop de puny sobre la taula en un moment o altre del dia d'avui, i fer fora els que no el segueixin. Si és així, m'enduré una grata sorpresa i entendré que tota aquesta propaganda era per una causa justa.

Però espero, senyor president, que això no es converteixi en un dimecres de cendra per a Catalunya. Que un cop més no tinguem una sensació de cafè per a tots a dins mateix del país, que, per no sé quins interessos polítics, el faci sortir a vostè en roda de premsa a dir alguna cosa com que hi ha partits que volen córrer massa i que això del pacte fiscal s'ha de fer a poc a poc. A petites dosis, com des de la Transició. I així quedarà esgotada la societat catalana, i no hi haurà barca que ens salvi de l'enfonsament general. I així s'acabarà tot sense haver començat res... amb el dejuni i l'abstinència d'aquesta Quaresma eterna.

Navega per les etiquetes

pacte fiscalArtur Mas

Referències a Internet

pacte fiscal

COMENTARIS

+0
-0
A veure...
Anònim, 30/05/2012 a les 20:23
Com vols pactar amb algú que té majoria absoluta i que no vol ni sentir parlat del tema? A veure com s'ho faran...
Jo per si de cas m'ho miro de lluny, més que res per no rebre la mateixa decepció que amb "l'estatut-tururut".
+2
-0
Molt bé
Toni d'Ègara, 30/05/2012 a les 18:48

Blanca, jo no ho hauria expressat millor. Felicitats... i que sigui un dissabte de resurrecció!
+1
-0
Cops de puny damunt de la taula?
Guifré Palafolls, 30/05/2012 a les 11:27
Presa de decissions realment importants? Defensar uns interessos que no siguin els propis i partidistes? Exposar-se a guanyar-se l'enemistat o tan sols l'esbroncada de sectors financers?

Independència política o econòmica d'Espanya? I rebutjar un culpable tan fàcil, proper i recurrent?

I si Espantya no ens roba...quina excusa tindran per fer-ho ells? No no, això seria matar la gallina dels ous d'or.

La seqüència serà la de sempre: Molt soroll per no res.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Autor
Blanca Busquets
Treballa a Catalunya Ràdio des de fa vint-i-cinc anys on ha fet de tot i molt i se sent com a casa. La ràdio l'apassiona, però confessa que la seva vida són les lletres: ja té cinc novel·les publicades, Presó de Neu (2003), El Jersei (2006) Tren a Puigcerdà (2007), Vés a saber on és el cel (2009) i acaba de publicar La nevada del cucut.

A Twitter: @blancabusquets
Altres articles d'aquest autor


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: