Pere Pratdesaba | Actualitzat el 26/05/2012 a les 21:08h

La manifestació a Vic reuneix un miler de persones d'arreu del país

La convocatòria per la cohesió social i contra el racisme transcorre sense incidents i en un ambient festiu, pacífic i reivindicatiu, tal com havien demanat els organitzadors.

Galeria de fotos (Adrià Costa)

Les banderes del poble amazigh i la del Regne del Marroc, al costat de l'estelada Foto: Adrià Costa.

La capçalera de la manifestació, a la zona del Portalet. Foto: Adrià Costa

La manifestació per la cohesió social i contra el racisme ha reunit aquesta tarda a Vic prop d’un miler de persones, segons un recompte efectuat per Osona.com conjuntament amb d’altres mitjans de comunicació. Els organitzadors s’han mostrat molt satisfets amb la repercussió de la protesta i ja preparen una plataforma que li doni continuïtat.

Com sempre en aquests tipus d’esdeveniments, les xifres de participació han estat totalment dispars, segons les fonts d’on provenien. Els organitzadors han anunciat per megafonia que la protesta havia congregat més de 2.000 persones. La Guàrdia Urbana, en canvi, ha rebaixat la xifra i l’ha situada en 800 persones.

Molts dels assistents a la manifestació han vingut de fora de la comarca, fent cas de la crida que s’havia fet des d’un àmbit nacional. També hi havia força gent de Vic i Osona. Entre els participants, alguns immigrants que ocupaven els primers llocs, molt jovent i també famílies senceres, al mig d’un ambient totalment festiu, pacífic i reivindicatiu, que era el que havien demanat els organitzadors. Fins i tot, la comitiva ha comptat amb la música d’una xaranga. No hi ha hagut cap incident.

Entre els assistents, algunes cares conegudes, com el pintor i escultor Josep Vernis, Xavier Rius, el secretari general d'UGT Osona Cesc Poch, el mossèn del Remei Lluís Rocaspana, els músics Francesc Ribera “Titot” i Cesk Freixas, o l’advocat Antoni Iborra, entre d’altres. També alguns representants de la CUP, com Georgina Rieradevall o l’exregidor Quim Soler, i algun aïllat d’ICV, com l’exregidora de Torelló, Montse Ayats.

Foto: Adrià Costa  

Finalment, la iniciativa ha comptat amb l'adhesió de 134 col·lectius i 405 persones a títol individual, de tipologia molt diversa. A excepció de la CUP, la resta de partits de l’Ajuntament no s’hi havien adherit i els seus representants no hi han assistit. La minsa presència de regidors ha estat criticada per alguns dels assistents. “Quan els partits no volen participar en una manifestació com aquesta, llavors són els partits els que es converteixen en un problema”, comentava en Robert, un veí d’Olost que s’ha desplaçat a Vic per a l’ocasió.

Tot i aquesta polèmica, la protesta ha estat totalment despolititzada, tal com havien reclamat els organitzadors.  Per això, no hi ha hagut presència de cap partit polític ni a la pancarta inicial ni als parlaments que s’ha fet al final. Tampoc hi ha hagut banderes de cap partit. Les senyeres i les estelades han estat majoritàries.

Els manifestants han cridat consignes com “Cap persones és il·legal”, “Tots som germans”, i “Tots som catalans”. També hi ha hagut al·lusions directes a PxC i Josep Anglada, amb crits com: “Cap agressió sense resposta” o “Fora racistes de l’Ajuntament”.

La manifestació ha començat pocs minuts més tard de les 18:30 h a la plaça Major de Vic, amb una pancarta al capdavant on es podia llegir el lema de la mateixa: “Per la cohesió social. Aturem el racisme”. Cares llargues en un primer moment entre els organitzadors per la poca presència de gent a la plaça, només unes 400 persones. L’espant inicial, però, s’ha esvaït en comprovar el gran nombre de participants que s’ha anat adherint a la comitiva al llarg del recorregut.

Els manifestants han trigat poc més d’una hora en tornar al punt de sortida, després de recórrer les muralles històriques (Rambles de l’Hospital, de Sant Domènec, del Bisbat, dels Montcada, del Passeig, del Carme i de les Davallades). A la plaça, s’han llegit els parlaments, que han posat punt i final a la protesta. En aquesta cloenda, Pilar Font ha llegit un text de l’escriptor Matthew Tree, que no ha pogut assistir a l’acte, i el nen Victor Bravo ha llegit el manifest de l’organització. També ha parlat David Karvala, en nom d’Unitat contra el Feixisme, que aglutina unes 300 associacions.

I ara què?

Els portaveus de les entitats adherides han qualificat la convocatòria com un èxit. Alguns, com Youssef Alloui, del Consell Marroquí d’Osona, han reclamat a partir d’ara una “reflexió” a tots els ciutadans per tal de lluitar contra el racisme i la xenofòbia. Alloui també ha dit que avui era un dia per agrair a tots els ciutadans catalans per haver-los acollit en “aquesta terra tan meravellosa”.

La manifestación, al seu pas pel passeig. Foto: Adrià Costa  

Carme Roquer, de Veus Diverses, s’ha mostrat contenta amb la participació però ha lamentat que no s’hi hagin adherit la majoria de partits polítics. Roquer ha demanat a tots els representants de la societat civil i del consistori que s’asseguessin un altre cop i intentessin trobar accions consensuades per lluitar contra el racisme.

Per la seva banda, Xevi Vilar, un dels membres de l’organització, es mostrava eufòric: “Ha estat un clam contra el racisme i la cohesió social, i una de les manifestacions més importants de la història de la comarca”. Vilar no ha amagat la seva sorpresa pel nombre de gent: “No ens pensàvem que podrien venir tantes persones”. I ha afegit: “La manifestació ha servit per donar una imatge diferent d’Osona i de Vic, vinculada al racisme”.

Segons Vilar, l’organització s’ha marcat l’objectiu, a partir d’ara, de crear “un moviment unitari” per seguir lluitant contra el racisme, de manera semblant a la que ja s’ha fet en d’altres comarques. En aquesta “unitat”, hi seria benvinguda la participació dels partits polítics. “Com més col·lectius siguem, millor”, ha conclòs.

Recull de notícies publicades




Foto: Adrià Costa

COMENTARIS

+60
-40
Efecte invers
Antònim, 26/05/2012 a les 21:30
Fa mals pressagis que es vegin tantes banderes del Marroc. Cap negre, cap sudamericà.
+56
-44
1 miler de persones de tota catalunya
Anònim, 26/05/2012 a les 21:32
una manifestacio a vic que reuneix 1000 persones de tota catalunya es un fracas es a dir es una minoria de manifestants ja que catalunya es molt grosa per tant es una minoria que estan a favor del racisme aixo significa que la gran majoria de catalans i catalanas o pasan de tot o no volen inmigrants a casa nostra
+54
-42
anglada a tornat a guanya
manel, 26/05/2012 a les 21:35
per omplir la manifestacio la cuo a fet servir gent de tota catalunya per que si no a vic serian 4 gats
+44
-56
anglada ets el millor
josep, 26/05/2012 a les 21:39
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+43
-43
pxc sumara vots
carme, 26/05/2012 a les 21:43
a les properas eleccions la pxc sumara el doble de vots aquestas manifestacions antidemocratas que prepara la cup fan mes forta a la pxc i mes seguidors a les properas pujara com la escuma
+43
-50
vergonya
pep, 26/05/2012 a les 21:46
mes banderas moras que catalanas que fot que fot jo no e votat mai a ningu pero hara ja se que votare a pxc no teniu vergonya catalan ipocritas
+55
-33
Pobre Vic
Anònim, 26/05/2012 a les 21:50
Teniu raó, fa basarda veure la bandera de l'estat dictatorial i integrista del Marroc al davant d'una manifestació a la plaça Major de Vic. Què hi carda aquesta bandera d'un estat que oprimeix, tortura i mata els saharians? Suposem que ja s'han queixat l'aleix Cardona i en Quim Soler, sempre tan defensors de la "llibertat".

L'aliança stalinista-islamista ha sortit al carrer, representant els tinglados més foscos del país, acompanyats d'uns quants independentistes telosos. Una manif. sense els partits politics democràtics, sense la immigracio llatinoamericana i subsahariana i amb l'islamisme al davant es per posar-se a tremolar.

una pregunta: quants vots ha guanyat Anglada avui? Sens dubte que molts. Pero aixo a alguns i a algunes ja els va bé.

Pobre Vic, com deia Bertolt Brecht, els desastres arriben quan la bona gent es queda a casa i no fa res. Es hora que els partits democratics, des de CiU fins ICV donin una resposta en bloc per aturar l'espiral a la que ens volen portar islamistes, feixistes i estalinistes.
+45
-34
la cup amb la bandera del marroc
jordi, 26/05/2012 a les 21:51
la cup amb la bandera del marroc que son al final independentistas per catalunya o indepandentistas marroquins es aquesta la independencia que volen moros i mes moros prefereixo anglada
+38
-33
suma vots anglada
maria font, 26/05/2012 a les 21:54
aquesta manifestacio donara mes regidors a pxc segur segur es duplicara la gent que votara a pxc
+41
-41
??
Anònim, 26/05/2012 a les 22:03
A aquestes persones que dieu que hi havia tantes banderes de Marroc, està ben clar que opineu sense saber de que parleu, Hi ereu? ja us dic jo que no, és cert que hi havia alguna bandera del Marroc però si alguna bandera destacaba eren les estelades...
Si no us agrada el que veieu us aguanteu però ja n'hi ha prou d'intoxicar!!!
+37
-17
Pobre Vic?
Anònim, 26/05/2012 a les 22:05
Si Bertolt Brecht aixaqués el cap, t'escopia a la cara, carellot!
+31
-9
Calma
Anònim, 26/05/2012 a les 22:13
Ei, ara calma i a treballar per la ciutat, sisplau
+40
-22
Exemple
Anònim, 26/05/2012 a les 22:17
Els comentaris d'aquesta noticia son l'exemple que ni el model CUP ni el PXC li convenen a Vic. Crispacio eterna es el que aquests dos volen!
+38
-36
Pobres vigatans
Anònim, 26/05/2012 a les 22:20
Jo soc vigata però les properes eleccions ja se qui votere la PxC


+37
-32
visca la vida!
Sara p, 26/05/2012 a les 22:39
la manifestacio ha estat pacifica i festiva. Ara sortiu tots vosaltres a intoxicar i a crear mals rollo, veure mals auguris, buscar excuses per enfonsar la cohesió.
Fora el racisme, el feixisme !
+31
-36
la mani, un fracás
vigatà cansat de mantenir a tothom, 26/05/2012 a les 23:03
Jo he estat a la Plaça i només erem unes 400 persones i entre ells jo mateix i uns amics que som pro Anglada, i els que podien anar a la manifestació de veritat eren quatre perroflautes amb patalons de cagats i raftes.
Si aquest tenen d'arreglar el mon ho tinc clar.
PER MI HA SIGUT UN FRACÀS I UN EXIT PER L'ANGLADA.

QUE PER CERT EL SR. JOSEP ANGLADA, HA ESTAT ENTREVISTAT A TV5 EN EL PROGRAMA EL GRAN DEBATE D'EN JORDI GONZALEZ, TENINT COM A OPOSITORA A LA PILAR RAHOLA, AQUESTA HA PIXAT FORA DE TEST COM SEMPRE
+34
-70
admirable Vic
jofre, 26/05/2012 a les 23:15
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+31
-21
jo i era
leire, 26/05/2012 a les 23:28
els que hi eran eran com diuen mes amunt 4 chuchoflautas ,,pero com conteu vosaltres ??? 1000 persones ???? pero vamos alucinant ,,a mes a mes molt poca gent de vic pq no coneixia a ningu ,,i mira que conec a gent ,,,,,,,,,exagerats ajajajaaj jaajjajjaja
+32
-23
Feu més manifestacions !
Anònim, 26/05/2012 a les 23:39
Resulta que tinc germans i germanes mores i no me n'he assabentat fins ara !? Qui sou vosaltres per imposar-me germans no legítims?? No fotem, home !!
Si defenseu tant la inmigració pot ser per diverses raons: o per què en treieu un sou, o per què no hi toqueu gaire i a més sou els grans traïdors de Catalunya. Ens estan suplantant l'essència i el concepte de Catalunya i encara, a més de pagar-los-hi tot, els hi rieu les gràcies.
Us animo a fer més manifestacions com aquesta arreu de Catalunya. Per cada manifestació ridícula com la que heu fet avui, PxC guanyarà més i més vots. Ja fa temps que amb la meva familia tenim clar que votarem PxC.
+48
-9
fora el racisme i la opressió
Anònim, 27/05/2012 a les 00:52
He estat a la manifestació i feia patxoca una mobilització amb tanta gent.
Però quan he vist la capçalera he tingut la mateixa sensació que si hi hagués la bandera espanyola amb la gallina.
Amb l'afany de juntar adhesions, hem tingut el símbol d'un pais opresor com a primera imatge de la manifestació. Què en pensarien els sarahuis i els empresonats per la monarquia absolutista marroqui?
Antifeixisme per nosaltres, de la ma dels opresors d'altres pobles.
No em calen més comentaris sobre la coherència dels organitzadors.

+23
-33
Felicitats!!
David Karvala, 27/05/2012 a les 01:30
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+21
-8
Mes clients
Client Iborra, 27/05/2012 a les 07:32
Mes clientela al meu despatx ja ja ja ja jaaaaaaaaaaaaaaaaaa
+54
-14
Quina gentada!!!
Vigatá, 27/05/2012 a les 08:45
134 entitats arrepleguen un miler de persones de tota Catalunya? WOW!!!
+103
-23
Vistes les fotos..
Vist, 27/05/2012 a les 09:14
50% moros
20% perroflautas
20% independentistes
10% despistats
+18
-13
Pesats!
Anònim, 27/05/2012 a les 09:34
Que pesats que sou amb la mani aquesta! si al final son volts per l'Anglada!
+34
-14
No serveix per res de bo la manifestacio
Anònim, 27/05/2012 a les 10:05
Ha servit per diverses coses:

Obrir una ferida entre els independentistes de Vic, disparar els odis entre els nacionalistes catalans, cosa molt util per a l'estat espanyol que ens oprimeix. Bona feina tios!!
Tambe ha servit per demostrar que sense els marroquins i la CUP de fora d'Osona, els participants no haurien estat més de 150, ras i curt, els CUPeros d'Osona i alguns esquerrans ressentits (alguns d'ells milionaris, si mireu les fotos ja els descobrireu, i que dubtem que acullin gaire immigrats a la escala de casa seva). )
Ha servit per posar de manifest que la convocatoria no ha mobilitzat ningu fora de l'ambit estricte de la CUP i l'islamisme. S'ha fet palès el rebuig massiu de vigatans i osonencs a la mogudeta. Anglada mes satisfet que mai. Els cupaires tambe, s'han reunit han fet quatre crits i apa cap al bar altra vegada.

I el comentari den Jofre que felicita la ciutadania vigatana per la manifestacio, no sé on l'ha vista la ciutadania vigatana. Que faci quatre numeros i sabrà que cap partit excepte CUP l'ha apoiat i que de Vic eren quatre gats malcomptats.
La realitat d'avui i demà és que quan a Vic hi ha problemes als barris es el regidor d'ERC Joan Ballana qui hi és les 24 hores del dia, salvant la convivència.
+19
-14
Partits politics
Anònim, 27/05/2012 a les 10:14
La millor frase del reportatge es la que pronuncia el tal Robert d'Olost, que diu que ara el problema son els partits politics.
Exacte: els problema son els partits politics que no segueixen el que dicten la CUP i les mesquites.

La solució és eliminar aquests partits politics i atemorir la gent que els vota, oi que si Robert?
+20
-5
i ara qué???
amazigh vigatá, 27/05/2012 a les 11:17
ja ha pasat la manifistació, que segur provocará mes problemes en la ciutat de vic,també problemes internas per LA CUP,aquets manifista es dividirá a la cup, quedara molt feble, jo veig que aquet manifist han convocat gent no saben ni qui pasa aqui,estavem acostomat conviure en una ciutat solidaria,pasifica i ara anem a conviure en una ciutat de racisme que es qureixará d'aqui endavent.
+9
-4
No, Anònim
el tal Robert d'Olost, 27/05/2012 a les 11:22
No, Anònim no és aquesta la solució, si la conegués la diria, la veritat, però no la sé. Jo estava convençut que els polítics la trobarien però veig que tampoc, i el que dic és que si no la troben, que, no culpabilitzin a la societat civil per manifestar-se i al menys els escoltin.
+16
-4
banderes
Anònim, 27/05/2012 a les 11:45
A les fotos només veig una bandera del marroc, la resta son banderes rojes, que signifiquen socialisme
+14
-7
quants russos hi ha a Vic?
joan33, 27/05/2012 a les 12:03
coi quantes banderes soviètiques, aquest són els que van de tolerants i demòcrates o ens volen enviar al gulag a tots els que no formem part de la seva secta?

són racistes de classe
+11
-5
Pregunta
Anònim, 27/05/2012 a les 12:25
Quanta gent ha aplegat la manifestació pro-racisme de la PxKKK?

Va, que m'espero tic tac tic tac
+9
-8
M'agrada
Anònim, 27/05/2012 a les 12:56
- M'agrada com vaig veien que, donem vots en Josep!!!!
LLoc per tots, però primer, els de CASA !!!!!!!

+26
-8
Esperem una altra manifestació...
Núria, 27/05/2012 a les 13:11
Ara espero que el sr Quim Soler i la sra Georgina Rieradevall organitzin una manifestació per les dones immigrants, vull dir les que s´han d´estar a casa i sortir com poden...

Parlen català aquesta gent que van amb la bandera del Marroc?

Aquesta manifestació ha set un fracàs, la cohesió s´aconsegueix escoltant, començant els partits polítics, sinó no us poseu en política, i actueu d´entrada des de la societat civil.

+8
-7
banderes
Anònim, 27/05/2012 a les 13:15
Socialisme no te per que voler dir soviètic, i la bandera de la URSS és diferent.
+24
-8
Feixisme i també masclisme
Roda, 27/05/2012 a les 13:21
No sé si us heu fixat que de la comunitat marroquina només hi ha homes, potser les dones no pensen.
Potser també hauriem de mirar aquesta comunitat si no és feixista i masclista per ella mateixa, només és una petita reflexió.
+14
-11
Discurs,i mentides,interessos polítics i misèria.
Anònim, 27/05/2012 a les 13:42
"Els immigrants mai han portat riquesa a un país , mai han set necessaris per la nostra industria, nomes van a un país per prendre les ajudes i la feina, i la culpa es nomes seva, tota seva".

"Les cultures diferents mai han set un enriquiment de la nostra ni en formen part ".

Aixo si .Si venen amb peles son turistes si son pobres son immigrants, i si fan gols ídols.

Ser bon Català, Vigatà i Cristià es pensar en un mateix i en els de casa, i la resta que els donguin,ja ho deia Jesús "el pa per qui se'l pugui pagar i la resta al infern".

Peró a quin segle vivim!!.que no viatgem? Que no lleguim? Que no pensem? que volem tornar a les creuades? O al neandertal. Som al segle XXI, hi ha suficient cultura , informació i llibres com per no creure's segons quins discursos i caure en segons quins comportaments que històricament ja sabem que nomes porten a las misèria i a lo pitjor de la raça humana.

Es de molt poc talent, per dir-ho suaument, que alguns regidors i pertits polítics no plantin cara a un regidor per purs interessos polítics o partidistes.

Com també de poc talant la ciutadania que s'ha deixat convèncer per a quest discurs,i mentides.

I que degut el poc talent i lo impresentable del regidor en questió mes d'un ara s'arrepenteix de aver-lo votat.

Esta Clar que tan la immigració com el repartiment de la riquesa no s´ha gestionat be per part dels nostres dirigents i a quest sistema com diu en Jose Luis Sampedro esta podrit.

Peró amb cultura, solidaritat, respecte, tolerància, justícia, informació,memoria històrica ... estic segur ques pot crear una societat millor en molts aspectes ,ara amb segons quins discursos i formes estic convençut que no.

Una mica de fervor siusplau.
+10
-3
Romania?
S.D., 27/05/2012 a les 14:18
On són els romanesos de Vic? M'estranya molt que ningú compti mai amb ells... no és just.
+14
-7
39000 no hi van anar
Anònim, 27/05/2012 a les 14:44
A Vic hi vivim 40000 persones. A la manifestació n'hi havia 1000, resultat: 39.000 no hi van anar. Si descomptessin els que van anar-hi de fora. Quanta gent de Vic hi havia: 200 o 300. D'acord, un èxit.
+13
-7
la cup se ha equivocat
Amazigh de vic, 27/05/2012 a les 14:54
pobres aquet colectiu des marroquins han vingut amb bandera del marroc, no saben per que han vingut a aquesta manifistació, tampoc saben que la cup vol crear polimeca , pero estic segur que la cup se ha equivocat. Ara tendrá que pagar la mal entisos entre els militants seus. Hi ha mil gestos per acabar amb el racisme, pero aquesta manifistació no es una, i no ha servit de res,en canvi es pot crear racisma. Amazigh de vic
+11
-5
una pregunta a la cup
Anònim, 27/05/2012 a les 15:08
aquest jove que porta la bandera amazigha se ha equivocat per que la bandera amazigha no va al costat de la bandera del marroc. I la cup no ha pensat d aixo de posar la catalana també. Pero la meva pregunta a la cup: que faria la cup si va presentar la bandera de espanya també en aquesta manifistació ???
+11
-5
que raro
refeny vigata, 27/05/2012 a les 15:18
per primer cop veig la bandera del marroc entre dos banderas independestas la amazigha i la catalana, no sé que diu la cup si posen un altre bandera espanyola??? jo crec no diran res perque la manifistació es contra racisme. Je je je
+17
-7
Nous vinguts
Anònim, 27/05/2012 a les 16:22
Vic no deu ser molt racista o en tot cas gairebé tota la nova immigració que no estava representada a la manifestació ho perceb així. Ni negres, asiatics, indis, paquistanís, sudamericans, rumanesos, sijs, dels paisos de l'est hi eren visiblement representats.

Perquè solsament l'acaparaven els magrebís i principalment els que s'identifiquen amb el Marroc? Perquè es queixen de racisme d'una societat que els va acollir amb els braços oberts i els hi va donar molt del que tenen? Encara no en tenen prou i en volen més? perquè demanaven drets al seu pais (i s'estalviaven el viatge)?

Potser el que fa que hi hagui racisme són els immigrants que abusen de la solidaritat o la paciencia dels receptors.
+18
-7
Vergonyòs
Xavier Pinell, 27/05/2012 a les 16:30
La bandera del Marroc a la plaça Major de Vic, la capital medieval de Catalunya. Tenim l'enemic dins de les nostres files. Quants vots haurà guanyat ahir PxC i l'Anglada? Inconscients. És molt greu. Com a ex membre de la ANC a resultes de veure a en Diego Arcos membre del Secretariat i haver embrutat una organització transversal per la Independència. Com a membre fundador de la ANC i del ex Equip de Suport
Esquerra independentista frisa perquè els catalans siguem una minoria ètnica dins Catalunya. Molt lluny de demanar que la gent que s'estableixi a Catalunya s'integri en la seva cultura, el que fan és demanar que els catalans participem en la creació d'una nova cultura en amalgama i constant evolució depenent del fluxe de gent forastera que vingui. És totalment contradictori demanar la cohesió social i el multiculturalisme, una societat cohesionada només pot ser una societat en què hi hagi una cultura -la pròpia- com a referència d'uns i altres. D'altra manera, promocionant el multiculturalisme d'aquí un temps els àrabs per la seva banda reclamaran lleis especials per a ells al marge de la legalitat catalana -com ja passa en alguns indrets d'Europa-, els xinesos una altra específica... i tot això per haver promocionat un multiculturalisme que l'únic que fa és dissoldre la identitat de Catalunya en pro als forasters que lluny d'integrar-se esperen que nosaltres canviem perquè ells es sentin còmodes. Ara més que mai: CATALUNYA CATALANA! Menys comunisme i més patriotisme!
+5
-6
VERGONYA!
FILIP, 27/05/2012 a les 16:38
qué poca vergüenza!
cada vez da más asco Cataluña...
+2
-4
Ara pels Amazighs
Visca la CUP, 27/05/2012 a les 19:24
Com que Ja tenim els quatre gats gats dels àrabs que hi ha a Vic, Ara ens toca arremanga i treballar força per aconseguir els Amazih, que ja són els més intel·ligents i són més del 95% dels marroquins que tenim a la comarca d'osona.Si consignéssim el conjunt dels amazighs sense cap dubte tindríem més regidors . Però, si anem confien en aquest noi del Consell Marroquí no arribem enlloc, per un raó democràtic i demogràfic, primer no és legítim i segon no representa els marroquins d'Osona sinó representa els quatre marroquins que hi ha a alguns municipis d'osona. jo tinc molta contacte amb els amazighs i estic sagú si arriben a organitzar una manifestació sumaran més dels 132 entitats que han sortit a la plaça,
+19
-6
1000 persones?
johnni clean, 27/05/2012 a les 19:32
els dela manifestació son els de sempre,4 punkis i 4 moros
+10
-5
La CUP-MDT xala dividint el secessionisme català
Jesus, 27/05/2012 a les 20:16
La CUP-MDT divideix el moviment separatista català amb el seu immigracionisme obsessiu, com si volgués competir amb SOS Racisme i amb Papers per a Tothom. És deplorable el que fa la CUP, tenint Catalunya dominada, subjugada, depredada i posseïda per Espanya.
+7
-4
un desastre de Pais
vigatà 2012, 27/05/2012 a les 21:11

AHIR ES VA PODER VEURE CLARAMENT, PER QUE PxC ES LA SEGONA FORÇA A L'AJUNTAMENT DE VIC.
SI TREIEM DE LA MANI..... ELS IMMIGRANS, EL PERROFLAUTES I 4 PIJOPROGRES, LA PLAÇA QUEDAVA BUIDA, JAJAJAJA

+7
-1
La gauche divine canvia de vorera
Anònim, 27/05/2012 a les 21:22
Ostres veient les fotos veig la gauche divine al costat de la CUP, deuen servir millors gin tònics que els comunistes.
+7
-13
antibiòtic contra el xenofòbia
jordi, 27/05/2012 a les 21:55
Visca la CUP i visca la catalunya antifeixista.
Molt èxit la manifestació contra el virus del racisme.
No hi ha diferencia entre ciutadans, tots som persones.
+5
-1
no es aixi
Amazigh , 27/05/2012 a les 22:03
els amazigh d´osona no les representa aquet conseil de marroquins, son gent lliure poden donar suport a la cup,pero en aquesta manifistació no estan d'acord, els amazigh volen de vic una ciutat catalana construida per tots els vigatans, i rebutgen aquet tipo de manfistacions que afavoreixen més als partit xonofobs de la comarca. Visca els paisos catalans.
+5
-10
Seguim
Vigatana, 27/05/2012 a les 22:15
Sento llàstima de la majoria de comentaris, però construirem la nostre casa amb les pedres que que ens heu llensat, i aquesta casa serà per tots, també pels que llanceu pedres.
+3
-3
Ja hos val
Anònim, 27/05/2012 a les 22:23
Com futeu la estalada b la bandera del marroc quina vergonya
+4
-14
Un èxit, sí senyor!!
Jordi, 27/05/2012 a les 22:25
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+4
-4
tots per vic
amazigh catalá, 27/05/2012 a les 22:32
un amazigh ha portat la bandera amazigha a la manifistació contra el racisme, es ha equivocat, la majoris dels amazigh de vic no van asistir a la manifistació perque a vic no hi ha racisme,i els vigatans no son racistas. Els amazighs son els primers immigrants que van venir a catalunya, i van trobar la benvinguda dels autoctons, aixo no podem oblidar mai, pero o la cup se ha equivocat vol crear racime. I per fi visca catalunya
+3
-3
visca europa
para romania i europa, 27/05/2012 a les 23:37
tots els ciutadans de europa som europa tota la resta fora
+4
-4
Per en Jordi de les 22:25
Anònim, 28/05/2012 a les 00:52
Quin anàlisi tan simplista el teu. No és gens estrany que els de la CUP sigueu tan obtusos que ja no us podeu entendre amb ningú amb dos dits de front.
Segons el teu argument al capdavant de la manifestació hi podria anar també una bandera espanyola, fent germanor amb l'estelada, perquè espanyols anti racistes també n'hi ha a pilots.
Visca Catalunya lliure i per tothom, i solidària amb altres pobles oprimits per estats totalitaris, quins símbols no vull al costat dels meus.
+6
-0
canvi d'opresor
Anònim, 28/05/2012 a les 10:26
Catalunya serà lliure si marxen tots aquets, en cas contrari marxarem de la opresió de Madrid per anar a la opresió del Marroc.
+3
-1
Drets vs deures
Miquel S, 28/05/2012 a les 10:38

Els dret s'ha de guanyar complin primer amb el deure. La cita és de Gandhi no del nazis o feixistes.
+2
-4
no callarem
Una entre mil, 28/05/2012 a les 10:50
Mira que l'Adrià Costa ha fet fotos maques de la mani, i desde la redacció heu posat la que més controversia ha portat, la de les p... banderes, això es periodisme groc, des de el primer moment us heu posat del costat del ajuntament i no dels que cridavem fora feixistes del ajuntament, es veu que parlar del feixisme ven mes que parlar de pau, que es el que mes va despendre la manifestació en tot el seu recorregut.
+4
-0
Els de sempre
Anònim, 28/05/2012 a les 13:10
Aquesta manifestació ha servit per:

- Perquè l'Anglada tingui més vots
- Per veure la divisió dels independentistes a Vic
- Per demostrar els botiflerisme d'òmnium i lo patètic que es el seu president
- Per crear polèmica dins d'un ajuntament
- Per donar ales al feixisme

Si amb l'Anglada no se li fa cas, no tindrà + vots, pero No! a Vic vinga a parlar del mateix personatge! Sempre li feu la campanya electoral! i gratuïtament!
+5
-1
Cup
Anònim, 28/05/2012 a les 13:16
Mai mes votare a la cup quina vergonya i pena
+0
-2
Felicitats
jofre.F, 28/05/2012 a les 13:31
Molt admirable la resposta de la gent envers la manifestació. La feina que està fent la CUP a Vic és admirable. No afluxeu. Per aconseguir l'alcaldia caldrà superar molts entrebancs però sobretot s'haurà de treballar a fons per guanyar tots els sectors socials de la ciutadania vigatana.

Siusplau, NO em censureu el comentari. No faig cap menció explicíta contra ningú, no insulto, solament opino.
+2
-1
Acabar am el racisme
Linx, 28/05/2012 a les 13:48
L'única manera d'acabar amb el racisme, és que aquesta gent que a vingut tornin als seus països d'origuen, si no estiguessin aquí ja no preocuparien a ningú

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Predicció Manlleu
dilluns
9°C  24°C
dimarts
14°C  24°C
dimecres
14°C  26°C
Enquesta
La manifestació contra el racisme a Vic haurà servit per alguna cosa?
      Vots emesos: 114

Vídeo musical de Tavèrnoles

 
Recull d’imatges de Maria del Mar Isern Llobet.
Recull fotogràfic
Vés a: La reforma de la plaça Fra Bernadí de Manlleu, en 2 minuts i 39 segons

La reforma de la plaça Fra Bernadí de Manlleu, en 2 minuts i 39 segons

Xavier Gaja edita un time-lapse amb 530 fotos de les obres del centre neuràlgic de la ciutat, des de finals del 2010 fins a l’actualitat.

Edicions locals
Humor
Vés a: En Mandanga diu un gran «no» al racisme

En Mandanga diu un gran «no» al racisme

Nova entrega d'humor (imatge ampliada a dins de la notícia).

Arxiu històric


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: