Salvador Cot | Actualitzat el 30/05/2012 a les 23:59h

Independentistes de Tele 5

Un simple partit de futbol no canvia la història, però és cert que la final del Vicente Calderón ha estat un termòmetre de la distància política i social que a hores d'ara separa les opinions públiques catalana i basca i, de l'altra banda, el que creu i opina el comú dels espanyols. Des del vèrtex intel·lectual hi ha ben poca connexió entre Madrid i Barcelona, però és que, a nivell popular, l'allunyament encara és més gran, tal i com va demostrar el debat de Jordi González a Tele 5. Allà, els catalans del Barça i els bascos de l'Athletic van ser presentats com a genèricament independentistes. I el debat posterior va mantenir els esquemes.

Però les conseqüències del partit corren el risc d'allargar-se. Hi ha indicis que podrien confirmar que hi va haver almenys una pallissa a un seguidor del Barça i s'han denunciat diversos actes d'hostilitat a afeccionats de l'Athletic que portaven simbologia basca. És a dir, repressió política.

A més, el gest de Puyol, penjant les banderes catalana i basca de la Copa, l'absència del rei d'Espanya i els insults col·lectius a Esperanza Aguirre constaten fins a quin punt Barcelona i Bilbao s'han allunyat de Madrid. De la mateixa manera que el sindicat ultra Manos Limpias ha denunciat Santiago Espot, promotor de la xiulada, davant la Fiscalia General de l'Estat. Una forma més de pressionar el govern del PP.

En definitiva, abans que els trens, les societats fa temps que xoquen.

COMENTARIS

+2
-0
La culpa la tè en.......
Àngel, 31/05/2012 a les 22:27
Arturo Mas i tota la cúpula de CyU, perque no defensen a tots el catalans. O sigui que els de CyU odien als catalans, no? Dissolució de CyU ja.
+4
-1
CiU, pilar bàsic d'Espanya
Oriol BCN, 31/05/2012 a les 21:58
Espanya és Mas, i és Puig, i és Pujol, i és Homs, i és CiU. Si volem anar contra Espanya, ja sabem contra qui hem de lluitar. Si mai no aconseguim res és perquè deixem una de les seves columnes, la camuflada de quatribarrada, sempre intacta, i al remat és la columna que aconsegueix aguantar l'edifici. Enderroquem-la també aquesta i haurem guanyat.
+14
-0
2014 Independència
Un patriota., 31/05/2012 a les 18:39
Ens podem fer totes les palles mentals que volguem, però la sol-lúció és al nostre abast. Les eleccions són un plebiscit legal, el que cal és posar el vot a l'urna de la independència, o el que és el mateix buscar la papereta de l'opció politica que porti en el seu Programam i en el primer punt, LA DECLARACIÓ UNILATERAL DE LA INDEPENDÈNCIA DE CATALUNYA, sencill i sense perill, ademés el vot és secret. El meus i jo ho farem, i tú que faràs?
+18
-0
Tele Circo = merda penjada en un pal
Anònim, 31/05/2012 a les 17:18
al meu televisor ja fa temps que he esborrat TELE-CIRCO, i algun altre bodrio-canal-nazi-espanyol més.
+17
-0
Que s'ho facin solets d'una p...a vegada !!
Anònim, 31/05/2012 a les 17:14
Acabem amb el malson anomenat "espanya" d'una vegada i que s'ho facin solets: els seus AVE, aeroports desertics, ensorrar banks, autopistes gratuites, funcionaris a dojo, trampes en el solitari, parlar el seu idioma unicament (i encara gràcies), pelotazos immobiliaris, etc, etc.

L'únic que no podríen fer aleshores seria: robar als catalans, insultar-los i prohibir la seva llengua, i poques coses més, però suposo que acceptaran el tracte, oi que sí?
+28
-0
Independència mental ja!
Anònim, 31/05/2012 a les 12:01
Abans que arribi la independència física serà necessaria una independència mental dels catalans. I per aquesta mena de independència no necessitems als polítics i, a més a més, la podem assolir ara i aquí. Mai més partits i sindicats amb seu a Madrid, ni bancs, ni mitjans de manipulació, etc. I jo personalment seria partidari de muntar lligues esportives d´ambit català.
+14
-0
i pq van a madrid ?? i pq el baarca juga la copa del generalisim ???
Anònim, 31/05/2012 a les 11:44
jo crec, almenys pel que fa a la societat catalana es, encara hores d'ara amb tot el que passa, ben aprop de la castellana, tant aprop que fins i tot milers d'idolatres zombificats van a madrid a veure un partit de futbol i cada dia unes altres legions de zombies agafen el pont aeri per anar a treballar i mantenir l'estat castella fent xup-xup, col.laboracionistes ells per un grapat de cale, mentres a catalunya hi ha retallades a dojo, i una esclavitut economica que ja passa de mida.
NOIS L'EMPRENDEDURIA I LA MANERA DE FER CALES DE VERITAT ES AMB LA INDEPENDENCIA. EL COL.LABORACIONISME ES APART D'UNA MISERIA MENTAL ADJECTA, QUANT JA NO US NECESSITIN VOSALTRES SEREU ELS SEGUENTS...
+23
-1
bankirrota-catalana
indepe....., 31/05/2012 a les 11:02
Si en margallo diu el que no pensa ( que dimiteixi )si ho diu, per que ho pensa i vol sol.lucionar-ho,ho té molt facíl,catalunya i el país vasc independènts i s´ha acabat el probleme que fa pujar la prima,la desunió !! que diu ell.Per cert, les primes que no han baixat,son les que cobraran els lladres de bankia.
+8
-9
Molts diuen
Anònim, 31/05/2012 a les 10:53
Els CATALANS no som castellans gràcies a Déu, Però NO TARDAREM GAIRE A SER-HO hi ha alguna cosa més REPUGNANT que les REINES de Sant Joan d´ALACANT NI UNA! NI UNA CATALANA TOTES GRANS BOTIFLERES!!!! i canal 9 molt ufans ells donat-les a conèixer.....PER ALGUNA COSA ENS HAN CENSURAT TV-3...però la MENTALITAT FRANQUISTA ESTA AVUI EN DIA INTACTA I ELS NOSTRES POLITICS NOSTRES? D´ELLS i....la majoria de.......... encara donen el VOT com 50 anys ho feien...SENYORS POLITICS CRIDEU AMB MI -----VIVA ECSPANYA COÑO! ! ! Senyor MAS quan surtirà al BALCO A CRIDAR VIVA ECSPAÑA COÑO! ! !.a lo millor es faria més ESTIMAT!!!
+8
-5
Rudal
jordi33, 31/05/2012 a les 10:53
..Rudal.... enveja d'ERC??? mare meva, com es pot tenir enveja d'un partit que ha perdut en els últims temps més simpatitzants que vots ha obtingut??? mare meva, jo era afiliat a ERC, el meu pare, me mare i ma germana i ens vàrem donar de baixa de la indignació, el personalisme i la nefasta i patètica gestió. Enveja cap nanu, senzillament ERC a perdut l'hegemonia independentista i han sorgit forces molt més dignes i que són independentistes pures i dures, I SORT HEM TINGUT ELS SOBIRANISTES de la gent de Solidaritat Catalana que lluiten com lleons per la terra i també gent de la CUP que estan fent una feina admirable. ERC que segueixi donant pals de cec i fotent una política per mantenir poltrona que cada cop seran menys al parlament (com a cada legislatura). SALUT I PÀTRIA
+7
-7
Gracies
Rudal, 31/05/2012 a les 10:40
Soposo que nomes uns pocs estan com sempra amb contra d'ERC, es per ambege o per ignorncia.
Lo normal es discrepar de qui sigui ,pero aquesta febra malaltiça,ja es patetrica.
Si les critiques tan aferriçades es per posar ERC al mateig nivell que les dretes ,putse que so facin mira,per un Psiquiatra.
+25
-1
1714
Anònim, 31/05/2012 a les 10:15
El 1716 els castellans vn unificar tota Espanya a les lleis de Castella. Aixi es pensaven que assolien el que ells en diuen Reconquesta.

Pero dura poc l'alegria a cal pobre i el 1816 totes les colonies se'ls van escolar entre els dits, excepte quatre residus, havent-los deixat ben pocs redits i beneficis.

Seguidament, a mitjans del XIX torna a rebrotar el catalanisme que preten reformar un altre cop l'Estat, davant el desastre de l'Espanya de matriu castellana, cap a la formula catalana que havia funcionat relativament be del 1520 al 1716. Aixo no ho accepten perque significa acceptar la derrota del seu sistema.

El 1898 perden les ultimes colonies i baixen del tren dels grans estats europeus.

A partir d'aqui, continuen sense tenir exit i continuen sense acceptar que el seu sistema no ha funcionat mai.

Be, si el seu sistema d'organitzacio territorial no funciona i no el volen esmenar, doncs que se'l confitin.

Adeu Escanya!
+31
-1
esclavització
Tibidabo, 31/05/2012 a les 10:13
Catalunya no pot seguir en un estat franquista, amb una constitució feta per franquistes i amb les estructures franquistes. Això és diu una "falça democràcia" el més greu és que la esPpanya no evoluciona a diferència de Catalunya. El divorci és inevitable pel desencaix cultural i llingüistic, el xoc és inevitable desprès de 300 anys d'esclavització.
+23
-1
Unitat???
Anònim, 31/05/2012 a les 09:37
Diu aquest mateix personatge que la unidad de España es "fuertísima" i que els independentistes només som un 35%. Pero vamos a ver, lumbreras: ¿como va a ser la unidad de España fuertísima con un 35% de independentistas en Cataluña y otro tanto en lo que tú llamas las Vascongadas? Te lo pregunto en tu lengua para que lo entiendas mejor.
+22
-1
Ingenuïtat hispànica
Anònim, 31/05/2012 a les 09:31
N'hi ha un per aquí que diu "volveremos al órden natural porque somos más". Quina ingrenuïtat, Mare de Déu, creure's que la política avança en la direcció que marquen les majories. Qualsevol estudiant de comunicació o sociologia sap de sobres que les directrius les marquen una minoria. El millor del cas és que aquest pobre ingenu, en la seva fantàsia, es pensa que a Catalunya i Euskadi celebrarem una hipotètica victòria d'allò que en diuen "la roja". A Catalunya no estem per tonteries ni simbologia espanyola, se'ns en fot una merda la rojoa com la rojigualda; no entenc com encara no se n'han adonat.
+2
-28
Al anonim de las 8 :06
Anònim, 31/05/2012 a les 09:13
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+71
-2
Els catalans no som castellans, gràcies a Déu.
MIK., 31/05/2012 a les 08:59

La nació catalana i la nació castellana estan condemnades a xocar. Serà un xoc espectacular, impressionant, esborronador i.......inevitable. Gràcies, castellans, per la vostra intransigència ignorant, la vostra prepotència ridícula, el vostre orgull malaltís i el vostre honor decadent.

Serem lliures. Al final serem lliures.
+32
-2
Gafe epañol, demencial rajoy-gurtel-bankia
Anònim, 31/05/2012 a les 08:37
España, amb un president residual, tanoca i feixista com el rajoy, s'en va al fons del pou de merda; fugir d'espanya la miserable es un fet higienic; Rajoy, el de Bankia, el de Gurtel, el del Tejero, el del Camps, etc. etc. i Europa encara no expulsa a aquest PP d'insolvents, lladres i bandidos del grup popular europeu? quina vergonya esser espanyol com el demencial rajoy el gafe-epañol
+12
-8
Guanyarem amb el Mas al capdavant.
Anònim, 31/05/2012 a les 08:06
Això que es diu al comentari anterior se sol justificar (encara que no creuen que s'hagi de justificar) en "la llibertat".

"Que cada uno se exprese en la lengua que quiera", que amaga l'existència d'uns bilingües obligats perquè la llengua que hem rebut a casa és una (el català) i l'única obligatòria segons la Constitució i la legislació espanyola, una altra: el castellà o espanyol.

I així tenim unes argumentacions de "Babels" multilingües, políglotes, on gent d'infinits origens i parles s'expressen en les llengües que volen, sense més imposicions que les dels nacionalismes "identitaris" de vol gallinaci i campanari.

A qualsevol ciutat o poble d'Espanya, França o Alemanya hi ha una sola llengua nacional, però aquí ni tan sols un bilingüisme que obligui a tots els catalans, només els catalanoparlants estan obligats a l'espanyol, si la seva llengua la volen llençar als fems, fan santament, i es pot ser oftalmòleg prestigiós nascut a Barcelona que parla perfectament anglès, italià i altres llengües, però el català, caca de la vaca.
+29
-3
Els de la llibertat contra la independència
Anònim, 31/05/2012 a les 07:32
Llegim en un altre diari que Elsa Punset, filla del "savi" políglot que quan parla en català li surten múltiples llengües però quan parla en castellà no se'n surt ni un mil.límetre (potser alguna cosa per dissimular), va comparèixer a TV3 i només es va expressar en la llengua de Cervantes.

I a la 2 de televisió espanyola, una important oftalmòloga de la nissagra Barraquer, Elisa, també s'hi va expressar en exclusiva quan Cristina Puig l'entrevistava en català, tot i que les seves estades als Estats Units i Itàlia van fer aquesta doctora ben competent en anglès i italià.

També vàrem veure que "Xarli" Rexach parla en castellà als fills, igual que el de Sopa de Cabra, el Dexeus i no sé quants més, en el programa de l'Om. Arriba la cosa més amunt, a Artur Mas se li ha atribuït usar la llengua de Castella en família, i ell s'ha defensat dient que Maragall és qui ho feia.

Com solen escriure per aquí: "QUE PENITA ME DAIS".
+19
-16
Sobre el Sr.Carod
Anònim, 31/05/2012 a les 07:31
No m'agrada gens veure cada dos per tres el Sr. Carod Rovira en el seu diari. Les persones que li vam atorgar el vot i la confiança n'hem estat tan decebudes que el considerem com a traïdor. Jo sóc dels qui el seguia a la premsa i a tot arreu i em pensava que era sincer i honest. Ara, la meva venjança és no llegir-lo, no escoltar-lo, no seguir-lo. Mai faré cap comentari ni negatiu en un article seu. Escric aquí la meva opinió més que res perquè em sorprèn la insistència de la seva presència en aquest diari.
+6
-45
Argumentos poco sólidos
Anònim, 31/05/2012 a les 07:25
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+36
-15
Atzucac
Berenguer, 31/05/2012 a les 03:00
L'única sortida que jo trobo a aquest atzucac és votar en massa l'independentisme desacomplexat de Solidaritat. Això sí que té un missatge clar i no té segones lectures. CiU i Esquerra sempre han trobat una excusa per ajornar la nostra llibertat.
+42
-9
Declaració unilateral
Gral. Moragues, 31/05/2012 a les 02:38
Escanya s'enfonsa, ja no poden pagar la festa de la seva dèria del "nosotros mas" i ens arrossega en la caiguda, ens mengen a impostos, incompleixen els deutes establerts, manca històrica d'inversions (excepte les de les seves festes, i sort que europa no els financia el seu corredor transpirenaic, per que a madrid deu haver un Port que només ells veuen)i a més a mès, vinga retallades. Ara és més clar que mai que els catalans no som espanyols, ni som el mateix pais, ni pensem igual, ni tenim les mateixes prioritats, ni símbols ni llengua, ni res de res, coi. Ni ens serveix la seva legalitat per a res. Qualsevol intent d'assolir res via legalitat espanyola és simplment inútil. Que es posin la seva sacro-constitució on els hi càpigui (constitució que per cert modifiquen unilateralment sempre que algú a Europa els fa posar firmes). I tant que es posen de firmes amb la burrada d'eurois que han arribat a rebentar. Declaració unilateral d'independència ja, i deiem-nos ja de perdre el temps amb estatuts, pactes fiscals i altres simulacres inútils que només serveixen per a justificar el sou dels servidors del lobby puente aereo.
+52
-17
I la prima de risc!
Santi Vidal, 31/05/2012 a les 00:40
Només faltava el ministre Margallo dient que la prima de risc puja per culpa la xiulada ( és el mateix ministre que "arreglarà" allò de Gibraltar)
+43
-10
Ajut
Anònima, 31/05/2012 a les 00:38
El seguidor del Barça que va ser agredit dins del Calderon, demana ajut als espectadors que ho van poguer veure



http://www.vilaweb.cat/noticia/4015696/20120530/policies-em-exhibir-mentre-sagnava.html

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Vés a: Llopart Vitis 2011: les aromes perdudes del Penedès

Llopart Vitis 2011: les aromes perdudes del Penedès

Un blanc aromàtic elaborat amb xarel·lo, acompanyat de subirat parent i moscatell

Bloc de fotos


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: