Dilluns, 4 de juny de 2012 | 11:54
Vostè es troba a: Inici > Societat >

120.000 persones amb paràlisi cerebral podrien quedar-se sense cobertura sanitària

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Preocupació de la Confederació ASPACE després de l'aprovació del Reial decret 16/2012
120.000 persones amb paràlisi cerebral podrien quedar-se sense cobertura sanitària
02/06/2012 13:48
PARALISIS
La Confederació Espanyola de Federacions i Associacions d'Atenció a les Persones amb Paràlisi Cerebral i Afins (Confederació ASPACE) ha manifestat el seu temor davant la possibilitat que les 120.000 persones amb paràlisi cerebral  es quedin sense cobertura sanitària després de l'aprovació pel Congrés del reial decret llei 16/2012.
Aquest Reial decret llei de mesures urgents per garantir la sostenibilitat del Sistema Nacional de Salut (RD. 16/2012)  eleva del 33% al 65% el grau de discapacitat necessari per poder accedir a la Seguretat Social.

Com explica ASPACE, "elevar el grau de discapacitat requerit per comptar amb la necessària cobertura sanitària no fa sinó afegir majors barreres a les persones amb paràlisi cerebral, que ara hauran d'abonar un segur privat o veure's obligats a incloure's com a beneficiaris de terceres persones, minvant així la seva independència i autonomia".

D'acord amb el recollit en el decret, les persones amb paràlisi cerebral usuàries del transport sanitari no urgent hauran d'abonar un percentatge d'aquest servei, imprescindible en moltes ocasions per als seus trasllats.

És més; la prestació ortoprotésica, igual que ocorrerà amb el transport no urgent, també quedarà fora de la cartera bàsica de serveis, per la qual cosa les persones amb discapacitat tampoc tindran garantit aquest servei de forma gratuïta i sota el qual recau, per exemple, l'adquisició de cadires de rodes.

Per això, l'organització sol·licita que "tant els transports no urgents com els serveis ortoprotésicos siguin coberts per la cartera bàsica de serveis, amb la finalitat de que l'economia de les famílies de persones amb paràlisi cerebral, que ja es veu normalment afectada per despeses relatives a la discapacitat, no es vegi encara més perjudicada pel copago en aquestes prestacions essencials per al seu benestar diari".

Pels mateixos motius el col·lectiu de persones amb paràlisi cerebral també considera necessari que les persones amb malalties cròniques quedin exemptes del pagament del percentatge dels fàrmacs, el consabido copago farmacèutic, establert pel decret del Govern.

La Confederació ASPACE insta al Govern a reunir-se amb els diferents organismes de representació de la discapacitat per "escoltar les seves propostes i consensuar unes mesures que garanteixin el Sistema Nacional de Salut sense que es vegin perjudicats els gairebé quatre milions de persones amb discapacitat del nostre país, de les quals 120.000 tenen paràlisi cerebral".
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1