vols rebre el Singular? Rebre elSingularDigital al teu correu electrònic Subscripció al butlletí
La solució per a Catalunya només pot ser o un nou finançament o separar-se d’Espanya?
La solució per a Catalunya només pot ser o un nou finançament o separar-se d’Espanya?
3 %
0 %
97 %
69 vots
From USA: No cal la "o" ni el "només". La solució per a Catalu...
Dijous, 07 de Juny de 2012
Actualitat

Política

05/06/2012
13:33  h.
Catalunya demana empara a la UE pel corredor mediterrani
El conseller Recoder reclama que la comissió europea supervisi les inversions que fa Madrid
Roda premsa Homs
El govern de la Generalitat ha decidit avui demanar empara a la UE pel "desinterès" que mostra el govern espanyol cap al corredor mediterrani de ferrocarril, malgrat que la comissió europea el considera una actuació prioritària. Els pressupostos de l'Estat per al 2012 destinen partides "residuals" al corredor, segons el conseller de Territori, Lluís Recoder. En canvi, el govern espanyol és generós en la construcció de línies d'AVE, com la que preveu enllaçar Madrid i Galícia, i que es preveu deficitària. El conseller demanarà en concret que la comissió europea supervisi les inversions que fa Madrid.

"El corredor mediterrani hores d'ara és un mapa que encara descansa en un calaix", s'ha queixat Recoder en la roda de premsa posterior a la reunió del consell executiu. "Som a les beceroles", ha insistit. Recoder ha recordat el discurs de Joaquim Maria Puyal quan va rebre el premi de català de l'any, i parafasejant-lo ha indicat que "Espanya ha confós l'AVE amb el tren". Això ha provocat al seu entendre un dèficit d'infraestructures històric, i una mala connexió amb els ports mediterranis, que té repercussió en l'economia. Davant d'aquesta situació, la conselleria traslladarà la queixa per carta al comissari de transports europeu.

Connexió dels ports

Recoder ha advertit que el port de Barcelona només té accés amb ample internacional a la zona del Morrot, i que és insuficient. Això coincideix amb el fet que el moll sud serà central a partir d'ara en tràfic de contenidors, i es necessita una millor connexió. La UE demana per al 2030 corredor mediterrani amb línia per a mercaderies, però hores d'ara entre Tarragona i Vandellós hi ha encara només via única. "Quan passa un tren, el que va en sentit contrari s'ha d'esperar", ha descrit gràficament el conseller.

D'altrta banda, el govern ha acordat presentar recurs davant el Tribunal Constitucional contra la reforma sanitària per invasió de competències, tal com ha dictat per unanimitat el Consell de Garanties Estatutàries. El consell executiu ha decidit també reduir les subvencions, d'acord amb el pla d'ajust que va aprovar recentment. Es discutirà al Parlament.

Imprimir Enviar notícia
FacebookTwitterLa TafaneraRemoumeIndependènciaCatosferaMeneameYahoo
2Veure i/o afegir comentaris
CELDONI:Recordo i es poden recuperar, unes declaracions del conseller d...
Comentaris (2 en total)
CELDONI
05/06/2012 17:07
Recordo i es poden recuperar, unes declaracions del conseller del ram del tripartit, Sr NADAL, que deia que el corredor mediterrani ja s'estava fent, per part de Zapatero i que les queixes de la Generalitat eren infundades. Des d'aquell dia s'ha fet molta AVE inutil i gens de corredor. MENTIDERS PSOE i PP.
H.R.C.
05/06/2012 16:19
El sr. Recoder podia haver demanat empara a l´UE cara a l´obtenció de l´Estat propi. Cal posar fil a l´agulla per aquest afer. També fóra bo saber fins quan durarà tanta submissió per part de tots.
Envia'ns el teu comentari
Opini sobre la notícia que acaba de llegir.
Informaciówww.elsingulardigital.cat es reserva el dret a no publicar aquelles aportacions que siguin contraries o atemptin contra la Llei, la moral, la dignitat, la bona fe o l'ordre públic, o que infringeixin drets de propietat intel·lectual o industrial. www.elsingulardigital.cat tampoc assumeix cap responsabilitat derivada de l'enllaç a altres webs de tercers, ni dels seus continguts, que es pugui accedir a través del nostre portal.
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
© ElSingularDigital.cat S.L. 2008
CONTACTA AMB NOSALTRES | QUI SOM | PUBLICITAT | AVÍS LEGAL
Generalitat de Catalunya
Associació Catalana de Premsa Gratuïta RSS XHTML vàlid CSS vàlid CMS ComitiumSuite
desenvolupament: BabSoft disseny gràfic: l'eixida