El conseller de Cultura ha nomenat Eugènia Serra com a nova directora de la Biblioteca de Catalunya, un cop analitzada la proposa de la comissió d’experts, que ha valorat el currículum dels candidats i el projecte estratègic presentat per cada un d’ells.

El conseller ha valorat “els sòlids coneixements i l’àmplia experiència d’Eugènia Serra, que és no només un referent entre els professionals, sinó que també ho és en el sí de la pròpia Biblioteca de Catalunya. Serra ha demostrat una gran capacitat de lideratge i de consens, que va ser reconeguda pels seus col·legues en escollir-la el 2003 com a presidenta del Col·legi de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya. Té idees molt clares sobre cap on han d’anar les biblioteques”.

Mascarell també ha volgut “agraïr a Dolors Lamarca els anys de dedicació i d’entusiame per la feina que ha dedicat a la Biblioteca de Catalunya.”.

El conseller de Cultura ha encarregat a la nova directora un projecte que consolidi la Biblioteca de Catalunya com a referent cultural tant del seu entorn urbà com de la realitat cultural del país. Que sigui un dels grans bucs insígnia de la cultura catalana, i que això es faci aprofundint en la relació entre la Biblioteca i la ciutadania. Mascarell li ha encomenat també una major coordinació amb la resta d’equipaments culturals, especialment bibliotecaris, per tal de dur a terme projectes conjunts, entre ells la posada en marxa d’un servei únic de préstec interbibliotecari per a totes les biblioteques de Catalunya. El projecte també haurà de contemplar mecanismes per a millorar-ne la gestió de l’equipament.

Les mesures concretes que plasmaran aquests grans eixos es plasmaran en un contracte-programa per a la Biblioteca de Catalunya que presentaran el conseller de Cultura i la directora de la BC.