Les retallades pressupostàries generals en l’àmbit de la Salut del mes agost de 2011 van afectar el servei de transport sanitari urgent del municipi. Tres poblacions gironines, Arbúcies, Ripoll i Castelló d’Empúries, es van quedar sense ambulància; mentre que quatre localitats més, entre elles Banyoles i també Girona, varen patir les retallades en aquest servei.

Des d’aquell moment, des de l’Ajuntament de Castelló d'Empúries, es varen iniciar diverses reunions per tal de recuperar el servei, entenent que és del tot necessari comptar amb el servei d’una ambulància preparada per a donar resposta a casos d’emergència que es produeixin al nostre terme municipal.

L’Alcalde Xavier M. Sanllehí i la regidora de Salut, Assumpció Brossa, van explicar durant la presentació que finalment després de les negociacions dutes a terme per tal de solucionar aquest problema i millorar l’atenció a la ciutadania en cas de necessitat, s’ha recuperat l’ambulància permanent al nostre municipi.

Ahir dimecres va tenir lloc la inauguració de la base d’ambulàncies que s’ubica a l’entrada del Mas Nou, un lloc adequat perquè amb rapidesa es pot desplaçar als diferents nuclis poblacionals.Pel què fa al servei es disposarà d’un vehicle permanent tot l’any de 8h del matí a 20h del vespre. Aquest mateix vehicle prestarà el servei complet de 24h els mesos d’estiu (del 23 de juny al 22 de setembre), i a més en temporada estiuenca s’incrementarà amb un segon vehicle de 10h a 18h.

Una segona bona notícia és que l’acord inclou que els serveis preventius d’ambulància que són necessaris en els diferents actes i festes puntuals que s’organitzen al municipi es cobriran des del Consorci de Transport Sanitari i que, per tant, l’Ajuntament s’estalvia haver de contractar el servei a una altra empresa.