Quico Sallés | Actualitzat el 09/06/2012 a les 01:17h

La revolta dels Hòbbits

Dues coses són certes. Primera, els Beatles desafinaven. Segona, aquesta setmana el Parlament ha recuperat part de la dignitat que entre tots plegats (ocells cantaires inclosos) permetem, molt més que sovint, que perdi. L'escàndol de l'Atlàntida del consagrat sistema financer català, que ha desaparegut com el continent que els il·luminats encara busquen, haurà de passar per caixa -just a la fusta- de la sobirania popular.

L'eutanàsia activa d'un model financer que hauria de fer caure la cara de vergonya a tota una colla de savi-tasses de les finances, de la barra, de la incompetència i de la infàmia, haurà de donar explicacions al Parlament. Aquells que escrivien llibres poca-soltes per explicar ximpleries com que "El món és pla", que gosaven a donar lliçons de solvència, professionalitat i altruisme hauran d'explicar com s'ho van fer per arruïnar, amb una perícia extraordinària, un sistema que lluïa certa aura de calvinisme i exemplaritat.

I tot això gràcies als menuts de la Comarca d'una Terra Mitja que amaga el cap sota l'ala quan l'engany, la sospita i la brutícia campen amb total llibertat i Mòrdor ensenya les dents. Aquells que són titllats de friquis, de residuals, d'extremistes, d'antisistema i, fins i tot, de ser d'esquerres, són els únics que han estat capaços d'obrir una capsa de pandora que el pessebre vivent de la societat catalana volia enterrar gràcies a la sorra de Madrid que tot ho amaga.

Sí, els Hòbbits parlamentaris -ICV-EUiA, ERC, Ciutadans i Solidaritat Catalana per la Independència- han fet pujar els colors aquells que, com els Elfs, creuen que es poden passejar immunes al clam popular que vol saber i assenyalar aquells que no van fe bé la feina. Més que Elfs semblaven Orcs en defensa de Mòrdor.

Els Hòbbits són petits, tenen mala llet i només poden guanyar. Tenen capacitat, quan volen són rigorosos -l'hiperactiu Jordi Cañas ja va estirar les orelles als directius de les caixes catalanes en una compareixença mítica-, valents i han entomat la responsabilitat de fer el que ha de fer un parlament com Déu mana. Seran mordaços i punyents.

La combinació d'un posat viperí com el de Dolors Camats, d'una dialèctica sorneguera com la d'en Pere Aragonés, la paraula intel·ligent d'Albert Rivera i la neurona elèctrica d'Alfons López Tena prometen ser protagonistes de dies de glòria. Un espectacle democràtic que ha de ser exemple que la política en temps de temença és un valor segur i protector. I si pensen que no poden guanyar, recordin que, al capdavall, Ho Txi Min també era un Hòbbit.

“Nî nâ hobbit ar The Beatles skar glir, mel Gandalf”.
“Sóc un hòbbit i els Beatles desafinen, amic Gandalf”. Frodo Saquet.

COMENTARIS

+3
-0
Si noi !!!
postfederalista, 09/06/2012 a les 12:42
Caixa terrassa, caixa sabadell, caixa catalunya, caixa manlleu, laietana, tarragona... cal trobar la manera que a cada ciutat o comarca es monti un grup d'experts a destapar la conxorxa de caixes, immobioliaries del totxo i ajuntaments
+3
-0
ei!!!
jordi lh, 09/06/2012 a les 12:11
de les millors notícies de la setmana!!!
espero que no acabi en un bluf degut a les pressions!!!
No puc oblidar les cares menyspreu que t'ofereien aquests directius de caixes catalanes quan anaves a una oficina a ingressar o a demanar calers!!!

Justícia!!!!
+5
-1
A la presó, si us plau.
Fèlix the cat, 09/06/2012 a les 12:09
Senyor Sallés, jo no vull comissions d'investigació al parlament que no serveixen de res. Jo vull fiscals i jutges. No vull que socialistes i convergents, convergents i socialistes es dediquin a tapar-se les vergonyes i a perdre el temps en "comissions". Vull al Sr. Narcís Serra a la banqueta dels acusats per l'estafa milionària de CatalunyaCaixa, vull saber on anaven els diners del Palau de la Música, vull saber qui pagava els suborns del Palau de la música i a canvi de què ho feia. Tot això són delictes econòmics. Alguns d'ells per valor de MILERS de milions d'euros. Ja vaig veure al Sr. Mario Conde a la presó per molt menys. Vull responsabilitat penal per a tots els administradors de les caixes catalanes ensorrades. Vull fiscals acusant al Sr. Narcís Serra d'estafador. Acusant al consell de CatalunyaCaixa d'estafadors. Acusant al consell de CaixaPenedès d'estafadors. Acusant al consell de Caixa Laietana d'estafadors ...

En definitiva, els delictes són cosa de policia, fiscalia i jutges. No són "temes menors" amb els quals pugui perdre el temps una "comissió d'investigació" farcida de "companys de partit" i de "col·laboradors necessaris" en la perpetració dels delictes.

No vull que ens entretinguin amb "comissions d'investigació". Vull veure molts delinqüents amb noms molt coneguts passant pel jutjat. Essent condemnats per delictes d'estafa, malversació de fons, falsetat en documents públics. I ingressant a Can Brians o a Quatre Camins.

N'estic fins els collons del senyors polítics que ho han invadit tot amb la seva incompetència i amb l'únic propòsit de buidar les caixes d'arreu i forrar-se ells mateixos amb tot el que s'ha robat. N'estic fins els collons de CiU (i que consti que els he votat en més d'una ocasió), de PSC, d'ERC, de PP, de Ciutadans i de la mare que els va parir a tots plegats.

Ja no confio en cap d'ells. Només em queda somiar i esperar que la policia, la fiscalia i els jutges facin la seva feina. Els delictes i els delinqüents es jutgen en un jutjat. Si no ha de ser així, és més útil veure els delinqüents al "Sálvame Deluxe" que a una comissió d'investigació.

JUTGES I PRESÓ. Res de comissions de la senyoreta Pepis.
+4
-7
Lope de Tena
Anònim, 09/06/2012 a les 11:16
Es el Fénix de los Ingenios, ha inventado un troyano que mete españolistas en las mentes de los separatistas más pintados. Ya tiene mérito.
+5
-4
Increíble
Anònim, 09/06/2012 a les 11:11
Quico Salles ya estaba preparando el palo para atizarte !pero me has emocionado! Has alabado a mi Paladín Albert Rivera ohhhhhhhh... Hoy me siento mas catalán ....
+4
-6
No me lo puedo creer.
Anònim, 09/06/2012 a les 10:01
Pues eso mismo, que no me puedo creer que el Quico Salles diga algo así. "....la paraula intel·ligent d'Albert Rivera...".


Debe estar perdiendo facultades....
+7
-3
El nostre Gandalf
Toni Arregui, 09/06/2012 a les 07:42
El nostre Gandalf jo intueixo que és en Joan Carretero, passa que ningú, ningú, ningú li fa cas. Així ens va...

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Bloc de fotos


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: